مشهد- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد عوارض گذر از بحران شیوع ویروس کرونا را مهمتر از متن این بحران توصیف و بیان کرد: برنامه‌ریزی برای عوارض دوران پس از کرونا بسیار ضروری است.

دکتر سید محمدحسین بحرینی طوسی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی باعث شده است ارتباطات اجتماعی و فردی افراد تحت تاثیر قرار گیرد و اگر برای گسست ارتباطی اندیشه‌ای نشود عوارض ناخوشایندی برای جامعه به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: برهمین اساس افرادی که دچار بیماری کووید ۱۹ هستند علاوه بر مشکلات جسمی، روحی و روانی برای خانواده خود نیز ایجاد مشکل کرده‌اند که کمیته‌های تخصصی در دانشگاه‌ها و وزاتخانه‌ها در سطح ملّی در این زمینه در حال برنامه ریزی هستند.

رییس دانشگاه علوم پرشکی مشهد بحران شیوع کرونا را همانند یک جنگ توصیف و بیان کرد: نگاهی به کشورهایی که در آنها جنگ رخ داده نشانگر بدتر بودن آثار برجای مانده از جنگ نسبت به دوران جنگ است لذا باید از شر ویروس منحوس کرونا خلاص شد تا به روند عادی زندگی بازگشت. 

بحرینی گفت: قطع ارتباطات و صله‌ ارحام باعث شده بسیاری از پدربزرگان و والدین نتوانند کودکان را در آغوش گرفته و ببوسند و این خود می تواند در آینده و به صورت طولانی مدت آثار سوئی در پی داشته باشد.

وی ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی در کشور هم‌اینک درگیر تامین بهداشت و درمان بیماران هستند و برخی افراد مجرب در حوزه‌های بهداشت روانی نیز بر بالین بیماران و کنار خانواده‌ آنها حاضر شده اند و راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌دهند ولی باز هم کافی نیست.

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۹۵ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۶ تن از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۵۶ هزار و ۷۱۷ تن رسیده است.

همچنین تاکنون یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۲۲۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.