محمد هادی ضیایی مهر روز شنبه در حاشیه بازدید از مجموعه راه آهن خراسان طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی این مدت ۵۲۱ دستگاه ناوگان ریلی شامل واگنهای باری و مسافربری و لوکوموتیو با ۱۱ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در کشور تولید شده است.
وی ادامه داد: با اتکا به توانمندی و ظرفیتهای صنایع داخلی و تامین منابع مالی برای سرمایه گذاران در این بخش و استفاده از ظرفیت قانونی تبصره ۱۸ در بودجه سالهای گذشته و قانون رفع موانع تولید، موفق به تحقق برنامههای رونق و جهش تولید در مجموعه ناوگان حمل و نقل ریلی شدیم.
معاون ناوگان راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت طی دو سال گذشته با هدف استفاده از ظرفیت و توانمندی داخلی از واردات ناوگان ریلی به کشور جلوگیری و واگن و لوکوموتیو داخلی جایگزین نمونه های خارجی شد.
وی افزود: این موفقیت در ادامه رونق تولید ناوگان ریلی در سال ۹۸ روی داد، بطوریکه در آن سال ۷۷۸ دستگاه ناوگان ریلی شامل واگنهای باربری و مسافربری و لوکوموتیو تولید گردید که در مقایسه با سال قبل از آن ۸۴ درصد افزایش داشت.
ضیایی مهر ادامه داد: با تکیه بر توانمندیهای داخلی ۲۹۶ شرکت قطعه ساز و کارخانجات سازنده و بازسازی کننده کشور طی ماههای قبل با تولید ترمز واگن و چرخ، ناوگان ریلی کشور در تولید واگن باری به خودکفایی کامل دست یافته است.
وی همچنین امروز از بخشهای مختلف خدمت رسانی به مسافران و زائران حضرت امام رضا (ع)، کارخانجات تعمیر لوکوموتیو، سوله ترنست و سایر بخشهای فنی ایستگاه راه آهن مشهد بازدید و بر بهبود فرآیندهای تعمیر و نگهداری ناوگان مسافربری تاکید کرد.
مجموع لوکوموتیو در گردش کشور ۶۲۷ دستگاه و مجموع واگن مسافربری، خدماتی و خودکشش در گردش نیز هزار و ۹۲۳ دستگاه می باشد.
همچنین تعداد واگن های باری در گردش کشور نیز ۲۶ هزار و ۶۲۹ دستگاه ثبت شده است.