محمدرضا کنعانی روز یکشنبه با ارسال گزارشی به خبرنگاران اظهار داشت: گزارش اولیه آتش سوزی پارک ملی گلستان در منطقه دره شمالی ساعت ۱۶ دیروز ارسال شد که بلافاصله محیط بانان، همیاران پارک ملی گلستان و جوامع محلی تنگراه برای خاموشکردن آن به منطقه اعزام شدند.
وی افزود: آتشسوزی در سه نقطه گزارش شد که ۲ نقطه آن محدود در پایین دست و یک نقطه از کف دره شمالی به سمت ارتفاع به طول ۳۰۰ متر و عرض ۱۰۰ متر بود گروههای اعزامی توانستند جلوی پیشروی آتش را بگیرند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ادامه داد: از ساعت سه بامداد امروز با شروع وزش شدید باد در منطقه، کنترل آتش سخت شد به همین علت ۱۰ گروه واکنش سریع از شهرستانهای استان به منطقه اعزام شدند که هم اکنون بعضی از آنها به محل آتش سوزی رسیدند.
کنعانی افزود: تلاش داریم با برنامه ریزی منسجم و هماهنگی با سایر دستگاهها از جمله مناطع طبیعی این آتش سوزی کنترل و مهار شود.
وی اظهار داشت: هفته گذشته نیز ۲ مورد آتش سوزی در منطقه دره شمالی و "زاو" پارک ملی گلستان باعث خسارت سطحی به ۸.۵ هکتار از عرصه جنگلی این پارک شد.
به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونههای پستاندار ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیرهگاه زیستکره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.
بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
در همین پیوند سرهنگ حبیب یارادبزی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز اعلام کرد که طی یک هفته گذشته ۹۱ فقره آتشسوزی که بیشتر آن نقطهای بود، در عرصههای جنگلی استان رخ داد که نتیجه آن، خسارت سطحی به ۷۱ هکتار از منابع خدادادی بود.
عرصههای جنگلی گلستان به دلیل شکل گیری جوامع پرتراکم گیاهی ناشی از بارش برف و باران در فصل های پاییز و زمستان شاهد آتش سوزهای زیادی است که نمونه بازر آن سوختن ۲۰۰ هکتار از محدوده جنگل توسکستان گرگان در آبان امسال است.
جنگلهای گلستان با ۴۵۲ هزار هکتار وسعت به طول ۲۶۰ کیلومتر از گلوگاه در شرق مازندران آغاز شده و تا روستای گلیداغ شهرستان مراوهتپه در منتهی الیه شرق استان گلستان ادامه دارد.