صبح همان روز به همراه عکاس به سمت روستاهای متأثر از این زمینلرزه حرکت کرده و زمانی رسیدیم که مدیرکل بحران هرمزگان در روستای کلاتو مشغول بررسی خسارتهای وارده به مردم بود.
در اولین محل دیوار غربی سنگی گلی اتاق خانه یکی از ساکنان این روستا بر زمین ریخته بود و ساکنانش جرأت حضور در آن نداشتند.
در گوشه دیگر روستا اردوگاه اِسکان اضطراری هلال احمر برای سکنه کلاتو برپا بود.
دهیار به مدیرکل بحران استانداری هرمزگان میگفت: این روستا ۲۹ خانوار است که خانه ۲۷ خانوار آسیب دیده و آشپزخانهها تخریب شده و یا آسیب دیدهاند و مردم جرائت حضور در آنها ندارند که همین اهالی را نیازمند دریافت غذا از هلال احمر کرده است.
محمدرضا رمضانی ادامه میدهد: دیشب را در سرمای و بیرون از منازل خود صبح کردهاند و هم برای شبها به سوخت و لوازم گرم کننده نیاز دارند.
دهیار و مدیرکل بحران استانداری هرمزگان مشغول بازدید از خانههای تخریب شده و سنگهای فروریخته از درون دیوارهای گلی اتاقها و دیوارهای این روستا هستند و بچهها هم در چادرهای اردوگاه برپا شده مشغول بازی و تماشای آنان.
دختر بچهای که به نظر میرسد ۲ و نیم تا سه سال سن داشته باشد در چادر سفید هلال احمر به خواب عمیقی رفته است و پسر بچهها در اطراف این ۱۰ چادر که به شکل کلمه ال انگلیسی در کنار هم برپا شدهاند یا بازی میکنند و یا ایستاده و به عکاس ایرنا می نگرند.
عکاس ایرنا، نادر ناصری هم ضمن شوخی با بچهها مشغول عکاسی از این اردوگاه و خانمهایی که با لباس بندری در چادر نشسته و یا در اطراف راه میروند و آقایانی که به خواب رفته و یا مشغول جابهجا کردن وسایل بودند بود.
صدای خروس، بز و شتر هم در فضای روستا به گوش میرسد که دهیار اتاقک هایی نشان مان میدهد که طویله بودند و آسیب دیده بودند.
شتری در گوشه حیاط با حالت تعجب به مدیرکل بحران و دهیار می نگرد که درحال راه رفتن در روستا هستند و با هم سخن میگویند، دهیار که تازه مسوولی به روستایشان آمده از فرصت استفاده میکند و از نیاز به یک کیلومتر لوله کشی برای تأمین آب شرب تا تیرهای برق آسیب دیده و نیاز به رسیدگی سد خاکی با مهرداد حسن زاده سخن میگوید.
مدیرکل بحران به دهیار گفت: مساله غذا را هلال احمر برایتان حل میکند و نیازی به داشتن خودرو جهت آوردن غذا از بندرلنگه ندارد و نیازتان به سوخت را نیز به همین نحو برطرف میکنیم تا اهالی به زحمت نیفتند.
همچنین در یکی از خانهها که مدیرکل بحران مشغول بررسی خسارت های وارده بود دختر بچهای که باز هم به نظر میرسید سه سال داشت کنار در ورودی اتاق ایستاده و با نگاهش میگفت تا پیش از این کجا بودید.
خانههایی که از جنس بلوک های سیمانی ساخته شده بودند تقریباً آسیبی ندیده و سالم بودند.
در همین حین بخشدار منطقه با دهیار تماس تلفنی با تلفن همراه برقرار کرده بود تا آخرین وضعیت را جویا شود که دهیار در این مکالمه گفت: آنتن دهی تلفن همراه در بخشی از روستا نامناسب است و مکالمه خاتمه یافت.
مدیرکل بحران استانداری به روستای سایه خوش میرود و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی برای عکاسی و فیلمبرداری از خسارتهای وارده در کلاتو و ارسال آنها حدود یک و نیم تا ۲ ساعت دیگر میماند.
وقتی به روستای سایه خوش رسیدیم که مسوولان از روستا رفته بودند و مدیر هلال احمر شهرستان بندرلنگه در پاسخ به تماس خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی میگوید کاش ۱۰ دقیقه قبل که در این روستا بودیم آمده بودید.
ابراهیم نجات می افزاید: در این روستا ۹ چادر برای اهالی برپا شده و بیشتر آسیب هم فروریختن دیوارهای حیاط منازل است و ظاهر منازل سالم است اما احتمال ریزش برخی آنها با پس لرزهها را باید داد.
اردوگاه اِسکان اضطراری جمعیت هلال احمر هرمزگان در یک مدرسه برپا شده بود که تنها پسر بچهها در آنها حضور داشته و مشغول بازی بودند.
بچهها میگفتند شب گذشته اول صدای بلندی به گوش رسید که از خواب بیدار شدیم و بیرون رفتیم و بعد زمین لرزید.
در اینجا نه از دهیار و نه از شورای روستا خبری بود در جلوتر دیوارهای از جنس بلوکهای سیمانی بر زمین ریخته و اتاقها سالم به نظر میرسیدند البته ترکهایی در آنها وجود داشت.
آسیب وارده شده به مسجد روستای سایه خوش ترکهایی در ساختمان بنا بود و تماس که از طرف مؤذن با دهیار روستا گرفته شد بی پاسخ ماند.
در گوشهی روستا خانواده علی ناصر زاده حاضر به خروج از منزل آسیب دیده خود نشده بودند و در گوشه خانه سرپناهی ساخته بودند و میگفتند هلال احمر به آنها چادر نداده است زیرا حاضر به ترک خانه برای اِسکان در محل اردوگاه جمعیت هلال احمر نشدهاند.
یوسف افسرده هم که به نظر میرسید خانهاش بیشتر از دیگر منازل آسیب دیده بود حاضر به ترک منزل خود که دیوار و بخشی از بدنه اتاق و پنجره اتاق شان آسیب دیده و تخریب شده بود نشده بودند.
وی به همراه همسرش در حال احداث سرپناهی با چوب و لولههای آب بودند تا شب سرد را در آن سپری کنند و در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا که چرا به محل اِسکان اضطراری نمیروید گفتند: اگر به این محلی که دور از منزلمان هست برویم خانه و زندگیمان را چه کنیم، همین آیا یک یخچالی که داریم را نخواهند برد.
نکته جالب آن بود که در این روستاها بر صورت کسی ماسک برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا دیده نمیشد و فاصله گذاری اجتماعی هم مطرح نبود.
دهیار کلاتو در خصوص تعداد خانوارهای ساکن در چادرهای هلال احمر به خبرنگار ایرنا گفت: ۲ تا سه خانوار در هر چادر ساکن است.
در روستای سایه خوش هم بچهها بدون ماسک بودند و بزرگترها هم طبق رسم گذشته با یکدیگر دست میدادند و به نظر نمی رسید نگرانی از بابت بیماری کرونا داشته باشند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان در خصوص موارد بهداشتی پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۰ چادر در روستای کلاتو بر پا شده که هر چادر مختص یک خانوار است.
مختار سلحشور ادامه داد: چنانچه خانوارهای بیشتری به چادر نیاز داشته باشند امکان توزیع آن وجود دارد تا فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود.
وی در خصوص توزیع چادرها هم گفت: چادر در این مرحله به کسانی داده میشود که در محل اردوگاه اِسکان اضطراری اسکان یابند.
مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران اعلام کرد زلزله به بزرگی ۵.۵ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۱ و ۱ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد شنبه کنگ در استان هرمزگان را لرزاند که کانون این زلزله در موقعیت ۲۶.۶۷ عرض شمالی و ۵۵.۲۱ طول شرقی ثبت شده است.
زمین لرزهای به بزرگی ۵.۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری زمین استان هرمزگان حد فاصل روستای باسعیدو بندر قشم و روستاهای سایه خوش و حمیران از شهرستان بندرلنگه را لرزاند که در این محدوده ۳۷ روستا مشتمل بر ۶ هزارو ۵۵۳ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۲۵ هزار و ۳۵۲ نفر زندگی می کنند.