امیر جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کارخانه در سه فاز بوده که فاز اول آن با ۲ کوره بزرگ و مواد اولیه شامل زغال سنگ و سیلیس و زغال چوب در حال احداث است.
وی اظهار کرد: این واحد صنعتی با یکهزار و ٢۵٠ میلیارد تومان سرمایهگذاری به صورت آورده شخصی و دریافت تسهیلات بانکی راهاندازی شده است.
مدیر اداره صنعت، معدن و تجارت خوی بیان کرد: در این کارخانه "ویفرسیلکون" و مواد اولیه ساخت لامپ و صفحات خورشیدی و مواردی از این دست تولید خواهد شد.
جعفری با بیان اینکه اکنون یک معدن سیلیس در خوی فعال است، اضافه کرد: سالانه ۲۵ هزار تن از این ماده پرارزش به صورت خام از این شهرستان صادر می شد که با افتتاح این کارخانه، دارای ارزش افزوده می شود.
وی بیان کرد: با راهاندازی این واحد برای ۶٠٠ نفر به صورت مستقیم و برای سه هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی میشود.
مدیر صنعت، معدن و تجارت خوی با بیان اینکه این واحد صنعتی در زمینی به مساحت ٢٠ هکتار در شهرک صنعتی این شهرستان راه اندازی شده است، افزود: سیلیکون متال در صنعت ریخته گری آلومینیوم و صنایع شیمیایی کاربرد دارد و این واحد تولیدی با ظرفیت اسمی ۵٠ هزار تن در سال فعالیت خواهد کرد.
هم اکنون میزان تولید فروسیلیس در کشور ۹۰ هزارتن است است که با بهره برداری از این واحد در خوی، این رقم به ۱۱۵ هزار تن خواهد رسید.
با توجه به وجود معادن غنی سیلیس در آذربایجانغربی و ظرفیت بالای این استان حدود ٨٠ درصد مواد اولیه واحد تولیدی سیلیکون متال از آذربایجانغربی تهیه میشود.
سنگ سیلیس در صنایع شیشه سازی،چینی سازی،سرامیک سازی،ریخته گری،لعاب سازی،بعنوان نیمه هادی،پشم شیشه سیلیکات،صنایع الکترونیک،لاستیک و پلاستیک،رنگ سازی،تصفیه آب،صابون سازی و پاک کننده های صنعتی استفاده دارد.