به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در نشست علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه شوراهای حل اختلاف با ماده ۶ این لایحه با ۱۹۱ رای موافق و ۴۱ رای مخالف از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر با شرایط عضویت در شوراهای حل اختلاف موافقت کردند.
براساس ماده ۶ این لایحه؛ متدین به دین مبین اسلام، تابعیت جمهوری اسلامیایران، التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ولایت مطلقه فقیه، اشتهار به دیانت و امانت و صحت عمل و عدم استفاده از مشروبات الکلی و عدم استعمال و اعتیاد به مواد مخدر یا روانگردان از جمله شرایط عضویت در شوراهای حل اختلاف است.
همچنین دارا بودن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت(دائم یا موقت) از خدمت وظیفه عمومی برای مشمولان، دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی یا سطح دو حوزه علمیه برای تمام اعضای شعب شهری شورا و مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر برای اعضای شعب روستایی شورا نیز برای شرایط ذکر شده است.
داشتن حداقل (۳۰) سال سن که برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر، پنج سال از میزان یادشده کسر می شود، نداشتن سابقه محکومیت مؤثر کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی، متأهل بودن، داشتن شرایط مذکور در بند(ز) ماده(۴۲) قانون مدیریت خدمات کشوری، سابقه سکونت در حوزه شورا حداقل به مدت شش ماه شمسی و تداوم سکونت در آن حوزه پس از عضویت در شورا، نداشتن سوء سابقه امنیتی و عدم وابستگی به گروههای غیرقانونی، عدم مؤثر بودن در تحکیم رژیم سابق و وابستگی به آن نیز از دیگر شرایط لازم برای عضویت در شوراهای شهر و روستا است که به تصویب نمایندگان رسید.
براساس تبصره ۱ این ماده؛ اعضای شوراهای حل اختلاف اقلیتهای دینی موضوع اصل سیزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید متدین به دین خود باشند.
براساس تبصره ۲ این ماده نیز برای عضویت در شورا، دارندگان مدرک دانشگاهی یا حوزوی در رشتههای حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی در اولویت هستند و حداقل یک نفر از اعضای شعب شهری شورا باید از میان دارندگان مدارک تحصیلی یاد شده باشد.
همچنین تبصره ۳ اذعان می دارد؛ احراز شرایط مذکور در این ماده توسط مرکز انجام می شود.