به گزارش ایرنا، این مراسم با حضور مهدی علینژاد معاون توسعه ورزش حرفهای و قهرمانی وزیر ورزش و جوانان در محل فدراسیون برگزار شد.
برنامه راهبردی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران (۲۰۲۸-۲۰۲۱) پس از بیش از یک سال کار کارشناسی و جلسات مختلف، تدوین و آماده رونمایی شد.
علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی در این مراسم گفت: در ابتدای فعالیتم، فدراسیون برنامهای نداشت بنابراین از دانشگاه صنعتی شریف یک تیم دعوت کردیم و در مدت ۷ ماه سند راهبردی را تهیه کردیم. کشتیگیران مسابقهای ما ۳ یا ۴ هزار نفر بیشتر نیستند با حدود ۳۰ تا ۳۵ قهرمان.
وی افزود: ورزش در کشور ما المپیکمحور نیست. نخستین کاری که کردیم برنامه ۸ ساله تا سال ۲۰۲۸ را با هدف قهرمانی در بازیهای المپیک نوشتیم. در سالهای گذشته نگاه در کشتی، بر اساس جام جهانی بود اما الان بر اساس این سند، المپیکمحور است. دیگر در آسیا به دنبال قهرمانی نیستیم و به مربیان هم گفتم کشتیگیران جوان را ببرید و اگر هم باختید مهم نیست. بازیهای آسیایی هم بعد از المپیک و قهرمانی جهان اولویت سوم ماست. المپیک مثل یک خورشید بر برنامه ما میتابد. جام جهانی مسابقه درجه چهارم جهان است، مدام گشتی گیران خوب را به جام جهانی بردند و کشتی ما خالی شده است.
رییس فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: یک نفر از کشتیگیرانی که در نوجوانان جهان قهرمان شده و بعد قهرمان المپیک شده نام ببرید. یک نفر هم نداریم. پدر بچههای مردم را درآوردند. حمید سوریان در نوجوانان ۲ بار باخت، خود من ۲ بار اوت شدم، رسول خادم و عباس جدیدی اصلا در نوجوانان نبودند اما قهرمان المپیک شدند. آیا برای روسیه قهرمانی نوجوانان مهم است؟ در سند جدید نگاه نتیجهمحور را از رده نوجوانان برداشتیم.
دبیر خاطرنشان کرد: رییس هیاتهایی که وقت نمیگذارند و مربیانی که سواد فنی ندارند، یکی از چالشهای کشتی ماست. ارتباط مستقیم با مراکز علمی مثل آموزش و پرورش و دانشگاه از دیگر موارد مهم این سند است. حدود ۴۰ هزار کشتیگیر در کشور داریم. هدف این است که در سال ۲۰۲۸ جمعیت کشتیگیران را به ۸۰۰ هزار نفر برسانیم. کانونها در آموزش و پرورش باید فعال شوند و تشکهای کشتی به مدارس برگردند. حسن این سند این است که فدراسیون باید پاسخگو باشد. اگر من هم اینجا نباشم، رییس بعدی فدراسیون باید پاسخگو باشد و بر اساس سند راهبردی جلو برود. کشتی پیش از این برنامه سالیانه داشت اما چنین سندی نبود. باید بر اساس این برنامه رصد شویم. خوشحالم که برنامه هشتساله تدوین شده و امیدوارم ۱۰۰ درصد موفق شویم. کاری سخت اما شدنی است.