به گزارش ایرنا، سهیم شدن در شیوع ویروس کرونا با سهل انگاری و ساده انگاری و آلوده شدن نزدیکان و دوستان به نوعی معاونت در مرگ نزدیکان با بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی و اجتماعی است که تبعات غیرقابل جبرانی را دارد، ولی پشیمانی بعد از فوت یا بستری شدن عزیزان مان فایده ای ندارد؛ بسیاری از کارشناسان و پزشکان معتقدند که عدم رعایت فاصله اجتماعی و شرکت در اجتماعات موجب فراگیر شدن بیشتر بیماری کووید ۱۹ و افزایش آمار فوتی های کرونا خواهد شد.
بنا به اعلام بسیاری از روسای دانشگاه های علوم پزشکی و وزیر بهداشت و درمان، خطر پیک چهارم کرونا، کشور و آذربایجان شرقی را با توجه به شرایط شکننده به شدت تهدید می کند؛ بر این اساس باید ماسک را جدی بگیریم، در اجتماعات و مکان های سرپوشیده حضور پیدا نکنیم و از گردهمایی و دورهمی های مختلف پرهیز کنیم تا دوباره شاهد اوج گیری شیوع کرونا نباشیم.
بنا به اظهار نظر مسوولان بهداشت و درمان در خصوص خطر پیک چهارم کرونا و امکان اوج گیری بیماری، احتمال فوتی تا ۱۰ هزار نفر نیز در کشور وجود دارد؛ بر این اساس مردم باید با جدیت فراوان نسبت به رعایت همگانی اصول و پروتکل های بهداشتی حساس باشند و تا قبل از رسیدن واکسن احتیاط را از دست ندهند.
با کاهش میزان بستری در آذربایجان شرقی تا حدود ۸۰ نفر در روز و فوتی ها بین ۵ تا ۶ نفر ضمن امیدآفرینی در عادی شدن وضعیت استان، همچنان امکان خیز بیشتر کرونا در آذربایجان شرقی وجود دارد، چون بیشتر مسوولان استانی نسبت به شکننده بودن شرایط همچنان هشدار می دهند.
هر گونه کم توجهی و عادی انگاری در خصوص کووید ۱۹ عواقب غیرقابل پیش بینی را به دنبال دارد/کاهش فوت های آذربایجان شرقی تا ۶ نفر در روز
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با هشدار نسبت به احتمال وقوع پیک چهارم کویید ۱۹ در صورت عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط مردم گفت: آمار شناسایی، فوتی و بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در شهرستانهای جنوب آذربایجانشرقی از جمله مراغه و بناب افزایشی است.
محمدحسین صومی اظهار داشت: استفاده نکردن از ماسک، رعایت نکردن فاصله اجتماعی و بیتوجهی به بهداشت فردی از اصلیترین دلایل افزایش آمار مبتلایان در جنوب استان است و تداوم این روند میتواند در هفتههای آینده به شدت نگرانکننده باشد.
وی گفت: این بیماری طی یک ماه گذشته با مشارکت مردمی در سطح استان کنترل شده و تعداد موارد مثبت شناسایی، بستری و فوتی به جز جنوب استان تا حدودی ثابت است.
وی افزود: آمار بیماری کووید ۱۹ در شهرستان تبریز از آمار استانی نیز پایینتر است، اما متاسفانه در شهرستانهای بناب و مراغه آمار بیماری یک و نیم برابر متوسط استانی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به وضعیت پیگیری این بیماری در مراغه، اظهار داشت: نزدیک به ۴۵ درصد تستهای «پی سی آر» گرفته شده در این شهرستان مثبت بوده است.
دکتر صومی اضافه کرد: در حال حاضر آذربایجانشرقی با مجموع بستری کمتر از ۵۰۰ نفر و فوتی ۶ نفر، در رتبه ۱۶ بیماری کووید ۱۹ در سطح کشور قرار دارد.
کاهش کرونایی های بیمارستان امام رضا تبریز به ۶۰نفر، نباید فریبمان دهد
رییس بیمارستان امام رضا(ع) تبریز به عنوان کانون اصلی بستری بیماران کرونایی آذربایجانشرقی گفت: کاهش کرونایی های بیمارستان امام رضا تبریز از ۲۵۰ تا ۳۰۰ بیمار بستری کرونایی در ایام اوج پیک سوم به ۶۰ نفر فعلی نباید فریبمان دهد.
دکتر مسعود فقیه دینوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون از ۶۰ بیمار کرونایی بستری شده در بیمارستان امام رضا تبریز ۴۵ بیمار در بخش آی.سی.یو و ۱۵ بیمار در بخش عادی بستری هستند ولی وضعیت کاملا شکننده است و تجربه ماه های قبل نشان می دهد که باید همواره مراقب باشیم.
وی ادامه داد: از ابتدای کرونا تا کنون ۲۰۰ تخت ویژه در بیمارستان تجهیز شده و آمادگی مواقع ضرور احتمالی را برای بستری یا پیک چهارم کرونا را داریم اما اگر مردم و مسوولان رعایت کنند شاهد اوج گیری این بیماری نخواهیم بود.
رییس بیمارستان امام رضا(ع) تبریز به عنوان کانون اصلی بستری بیماران کرونایی آذربایجانشرقی افزود: اکنون ۶۵۰ بیمار عادی در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز بستری هستند که فقط ۶۰ نفر آنها بیماران کرونایی هستند و بقیه سایر بیماران را تشکیل می دهند.
دکتر دینوری ادامه داد: راه مبارزه با کووید ۱۹ فرهنگ سازی برای زندگی سالم و رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی است بر این اساس مردم و مسوولان باید به دنبال زندگی سالم که بزرگان علم و دین توصیه کردند باشند مسوولان باید به دنبال نهادینه کردن فرهنگ زندگی سالم و آشنا کردن مردم نسبت به فرهنگ سلامت باشند.
وی تاکید کرد: همین رعایت مسایل ساده و پایبندی به پروتکل های بهداشتی مثل ماسک زدن، فاصله اجتماعی، شرکت نکردن در اجتماعات، شستن مرتب دست ها فوتی ها را به شدت کاهش می دهد و مسوولان نیز به خصوص در حوزه مدیریت شهری باید به بهداشت شهر توجه کنند تا سلامت مردم به خطر نیفتد. همین رعایت مسایل ساده و پایبندی به پروتکل های بهداشتی مثل ماسک زدن، فاصله اجتماعی، شرکت نکردن در اجتماعات، شستن مرتب دست ها فوتی ها را به شدت کاهش می دهد و مسوولان نیز به خصوص در حوزه مدیریت شهری باید به بهداشت شهر توجه کنند تا سلامت مردم به خطر نیفتد.
دینوری یادآور شد: یکی از منشاهای آلودگی شهر موضوع زباله است و زباله گردی نیز از خطرات بیماری زایی در شهر تبریز است البته باید به مکان هایی مثل تا مغایر پروتکل های بهداشتی نباشد.
شهرندان رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی را ادامه دهند
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر ضرورت تداوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی توسط شهروندان اعلام کرد: وضعیت زرد این استان از نظر شیوع ویروس کرونا در روزهای اخیر پایدار است.
سیمین خیاط زاده افزود: در روزهای اخیر تعداد بستری ها و بیماران بدحال کرونایی افزایش نیافته و تعداد فوتی ها هم تک رقمی شده است.
وی اظهار کرد: مردم باید همچنان فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی را رعایت و مهمانی ها و شب نشینی ها و مراسم خود را محدود کنند تا این وضعیت شکننده کرونایی استان به وضعیت ثبات برسد.مردم باید همچنان فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی را رعایت و مهمانی ها و شب نشینی ها و مراسم خود را محدود کنند تا این وضعیت شکننده کرونایی استان به وضعیت ثبات برسد.
وی اضافه کرد: موارد بدحال و بستری کرونایی در آذربایجان شرقی در روزهای گذشته افزایش چندانی نداشته است.
خیاط زاده، ادامه محدودیت های تردد شبانه از ساعت ۲۱ شب تا چهار صبح و نیز مسافرت های بین شهری را نیز در پایداری وضعیت استان از نظر ابتلا به بیماری کویید ۱۹ را تاثیرگذار دانست.
وی هشدار داد که اگر محدودیت های کرونایی اعمال شده از سوی نهادهای مسوول و نیز دقت مردم در رعایت دستور العمل های بهداشتی ادامه نیابد، وضعیت آذربایجان شرقی از نظر شیوع کرونا می تواند به شرایط قبلی برگردد و نارنجی یا قرمز شود.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همچنین با اشاره به اینکه در هفته های اخیر میزان بستری ها، افراد بدحال و فوتی های کرونایی در آذربایجان شرقی کاهش یافته است، افزود: نباید اخبار مربوط به کاهش ابتلا به بیماری موجب عادی انگاری در جامعه شود.
خیاط زاده ادامه داد: اگر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک جدی گرفته نشود، بار دیگر روند ابتلا به بیماری در جامعه افزایش خواهد یافت.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه کنترل بیماری در استان به خوبی انجام شده، خاطرنشان کرد: درصد فوتی هار کرونا از میان مبتلایان در استان کاهش یافته است و در روزهای اخیر میزان فوتی ها تک رقمی شده و از ۶ نفر افزایش نیافته است.
یک شهروند تبریزی نیز به ایرنا گفت: برخی از اصناف که برخورد فراوانی دارند از ماسک استفاده نمی کنند و در این خصوص با وجود تاکیدات فراوان تذکری هم به آنها داده نمی شود.
رحیم جبارپور با اشاره به افزایش سفرها و احتمال شیوع گسترده کرونا، اظهار کرد: در سفرهای مسوولان، افتتاح ها، برگزاری مراسم های مختلف نیز خود مسوولان مسبب ایجاد اجتماعات فشرده می شوند که باید این مورد نیز رعایت شود.