سیدجواد حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره روند فعالیت طرح هدایت (هر دانش آموز یک تبلت، هر تبلت یک مدرسه و یک کلاس درس) اظهار داشت: آموزش و پرورش با توجه به شناخت کارکردهای متنوع تبلت و همچنین رنجی که به واسطه نداشتن این تبلت ها ایجاد می شود که در نهایت نابرابری اجتماعی را به همراه خواهد داشت، تهیه ابزار هوشمند برای دانش آموزان را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: هرچند که ردیف بودجه خاصی برای موضوع تهیه تبلت ها در نظر گرفته نشده است اما می توان از ردیف اعتبار مسوولیت های اجتماعی در بخش دولتی، بخش عمومی مثل بانک ها و شوراها، کمیته امداد حضرت امام (ره) و از همه مهمتر پویش های بخش مردمی یاری گرفت.
جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار، ۲۱ درصد دانش آموزان با نیازهای ویژه تبلت نداشتند که با کمک ۵۰ درصدی آموزش و پرورش استان ها، دانش آموزان استثنایی از تبلت بی نیاز شدند.
حسینی همچنین درباره نیاز دانش آموزان کل کشور به تبلت خاطرنشان کرد: از ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز، ۱۰ میلیون در شبکه شاد فعالیت دارند؛ از این رو کمتر از چهار میلیون دانش آموز باقی می مانند که بیش از ۲ میلیون دیگر از آنها نیز در سایر شبکه های اجتماعی مجازی آموزش را دنبال می کنند.
وی ادامه داد: مرکز امور بین الملل آموزش و پرورش نیز تاکنون هزار و ۱۱۷ دانش آموز اتباع استثنایی را از تبلت بی نیاز کرده است.
جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت همچنین یادآور شد: در واقع حدود سه میلیون دانش آموز به طور مشخص دستگاه هوشمند ندارند اما از نظر بنده ۲ میلیون دیگر هم به دستگاه های هوشمند نیاز دارند چراکه آنها از دستگاه های موبایل و تبلت پدر و مادران خود استفاده می کنند، بنابراین این ابزار در ساعات اندکی از شبانه روز در اختیار فرزندان قرار می گیرد و با این احتساب ۳۰ درصد دانش آموزان به تجهیزات هوشمند نیازمندند.
تهیه تبلت با اعتبارات بخش دولتی
حسینی درباره تامین اعتبار تبلت از بخش دولتی اظهار داشت: مرکز آمار ایران تاکنون بیش ۱۵ هزار تبلت به دانش آموزان نیازمند اهدا کرده؛ در واقع این سازمان برای هر استان ۵۰۰ تبلت تهیه کرده است.
وی اعلام کرد که سازمان نوسازی مدارس نیز ۷۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۱۴۰۰ برای تهیه تبلت دانش آموزان اختصاص داده است.
جانشین وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی تلاش کرده که هزار میلیارد تومان از طریق کمیسیون برنامه و بودجه به منظور تهیه تبلت اختصاص یابد.
حسینی یادآور شد: همچنین قرار است که ۱۰۰ هزار رایانه ای که در مدارس وجود دارد، در اختیار دانش آموزان نیازمند قرار گیرد.
وی افزود: همچنین با سازمان فروش اموال تملیکی وارد مذاکره شده ایم و پس از آن، از ظرفیت شوراهای آموزش و پرورش استفاده کردیم تا از وسایل هوشمند اضافی نهادها برای دانش آموزان بهره مند شویم.
جانشین وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران نیز قرار است برای تهیه تبلت های دانش آموزی شرکت های خود را بسیج کند که در این زمینه یاری رسان باشند.
حسینی افزود: همچنین اعتبارات بخش هوشمندسازی آموزش و پرورش قرار است به این سمت پیش رود که در هر مدرسه حداقل یک کلاس هوشمند برای دانش آموزان ایجاد شود.
وی همچنین گفت: هفته گذشته هم پنج هزار و ۳۶۰ تبلت به دانش آموزان سیستان و بلوچستان اهدا شد.
تهیه تبلت با اعتبارات بخش عمومی
جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت همچنین به تهیه تبلت به واسطه اعتبارات بخش عمومی اظهار داشت: کمیته حضرت امام (ره) تاکنون ۵۰ هزار تبلت برای دانش آموزان نیازمند تهیه کرده و قرار است که در سه موج این تبلت ها را به ۵۰۰ هزار برساند.
به گفته حسینی، بنیاد برکت هم تهیه ۱۲ هزار تبلت را تاکنون تقبل کرده است.
وی یادآور شد: همچنین شورای شهر و روستاها وارد کار شدند و به طور مثال شهردار مشهد هشت میلیارد تومان برای تهیه تبلت در مناطق محروم اختصاص داده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: با برخی از بانک ها از جمله بانک رفاه وارد مذاکره شده ایم و قرار است که با تسهیلات صفر تا ۲ درصدی در این امر به دانش آموزان کمک کند.
حسینی با بیان اینکه یونیسف و نهادهای بین المللی به موضوع تهیه تبلت وارد شدند، عنوان کرد: همچنین هشت هزار اتاق بازرگانی سراسر کشور قرار است که وارد این موضوع شوند.
وی ادامه داد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز ۱۰ هزار تبلت برای دانش آموزان تهیه کرده اند.
جانشین وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که شورای بانک ها هم برای تهیه ۲ هزار تبلت اعلام آمادگی کرده است.
وی همچنین درباره تهیه تبلت برای دانش آموزان نیازمند به واسطه کمک های مردمی اظهار داشت: تاکنون چندین پویش برای این موضوع راه اندازی شده است.
وی گفت: پویش نذر هوشمند یکی از این پویش هایی بود که توسط بسیج دانش آموزی پیگیری شده، از این پویش ۴۴ میلیارد معادل ۲۱ هزار میلیارد تبلت برای دانش آموزان جمع آوری شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: با مجمع خیرین مدرسه ساز صحبت شده که تبلت دانش آموزان در مدارسی را که خودشان ساخته اند، تهیه کنند.
حسینی افزود: ۳۰ هزار تبلت را خیریه ها و ۱۵۰ تبلت را جامعه نیکوکاری اهدا کرده اند.
وی عنوان کرد: اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان ۱۳ هزار اتحادیه دارد که قرار است هر اتحادیه سه تبلت برای دانش آموزان تهیه کند که در مجموع ۳۹ هزار تبلت به این واسطه جمع آوری می شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: همچنین با انجمن اولیا و مربیان سراسر کشور جلسه ای برای تهیه تبلت برگزار شد که طرح اولیا خردمند و فرزند هوشمند را راه اندازی کردیم.
به گفته حسینی، سازمان هلال احمر نیز قرار است پویش مردمی هدایت را برای تهیه تبلت های دانش آموزی راه اندازی کند.
وی اظهار داشت: سازمان دانش آموزی آموزش و پرورش طرحی را تحت عنوان "من حاضرم" راه اندازی کرده که در آن گفته می شود چه کسی می تواند به دانش آموزان کمک کند.
جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت اعلام کرد: موسسه عترت ابوتراب تهیه ۲ هزار تبلت برای دانش آموزان ایتام در دوره ابتدایی متوسطه اول را به عهده گرفته است.
حسینی افزود: همچنین موسسه عترت ابوتراب هزار لپ تاپ را به دانش آموزان متوسطه دوم اهدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پویش حامی هوشمند نیز برای دخترانی که تبلت ندارند، راه اندازی شده است.
به گزارش ایرنا، تهیه تبلتهایی که این روزها به عنوان مدرسه مجازی از آنها یاد میشود، نه تنها در دستورکار وزارت آموزش و پرورش، بلکه مورد توجه بسیاری از خیرین و موسسات مردم نهاد نیز قرار گرفته است تا دانشآموزی به دلیل نداشتن ابزار لازم از تحصیل عقب نماند چراکه به گفته مسوولان آموزش و پرورش ۳۰ درصد دانش آموزان عادی و ۴۰ درصد دانش آموزان با نیازهای ویژه از ابزار هوشمند مانند تبلت و موبایل محروم بودند.
هر چند که مسوولان آموزش و پرورش به واسطه اطلس یادگیری، دانش آموزان محروم را شناسایی کردند و محتوای لازم برای آموزش و یادگیری را در اختیار آنها قرار دادند اما تهیه تبلت را هم به منظور برقراری عدالت آموزشی در دستور کار قرار داده اند.
تاکنون نهادهای بسیاری مانند سازمان مرکز آمار ایران، معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، کمیته حضرت امام (ره)، معاونت توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و معاونت رییس جمهوری در امور زنان نیز در این طرح هدایت مشارکت داشتهاند.