حسن عادلی روز سهشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بخشی از این کاهش مربوط ترس مردم از بیماری کروناست و بخشی دیگر نیز مربوط به پزشکان است که از پذیرش بیمار خودداری میکردند.
وی اضافه کرد: البته بسیاری از پزشکانی که از پذیرش حضوری بیماران امتناع میکردند، بهصورت تلفنی و یا اینترنتی شرححال بیماران را دریافت و برایشان نسخه صادر مینمودند.
وی ادامه داد: در این مدت اقدامات تشخیصی و درمانی غیراورژانسی در کلینیکها و مطبها و همچنین عملهای غیراورژانسی در بیمارستانها کاهش یافتهاست.
عادلی گفت: همه انرژی و وقت پزشکان به درمان و کنترل بیماری کووید ۱۹ اختصاص یافته و باعث شده مراجعات غیرکرونایی کمتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: البته در روزهایی که استان در وضعیت قرمز و یا هشدار قرار داشت، کاهش مراجعه بیماران غیرکرونایی به مطبها ۸۰ تا ۹۰ درصد بود، ولی مراجعه بیماران کرونایی به مطبها به همین نسبت افزایش مییافت.
به گفته وی، پزشکان عمومی در خط مقدم مواجهه با بیماران کرونایی هستند و پس از آنها، متخصصهای عفونی، گوارش و فوق تخصصهای ریه بیشترین پذیرش بیماران کرونایی را دارند.
رییس سازمان نظام پزشکی قم ادامه داد: متخصصان جراحی و زیبایی بیشترین کاهش مراجعه بیماران غیرکرونایی را داشتهاند.
وی افزود: در جامعه پزشکی به دلیل کاهش آمار مراجعه بیماران درآمد این قشر کمتر شده و به دلیل ضرورت تامین اقلام بهداشتی برای پزشک و بیماران، هزینهها بیشتر شدهاست.
به گفته وی، بیش از سه هزار پزشک، ماما و کارشناس پروانه دار عضو سازمان نظام پزشکی استان قم هستند.
همزمان با کاهش قابل توجه شمار مبتلایان به کرونا در قم، وضعیت کرونایی این استان از روز بیستم دیماه به حالت آبی درآمد.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom @ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.