به گزارش روز سه شنبه ایرنا از انجمن کلینیکال انکولوژی، دکتر محمدعلی برومند در آستانه برگزاری پنجمین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره سالانه انجمن کلینیکال انکولوژی ایران که دوم و سوم و نهم و دهم بهمن برگزار می شود، افزود: به دلیل همهگیری کرونا، کنگره امسال به صورت وبینار برگزار میشود
وی ادامه داد: تلاش شد محدودیتهای ناشی از همه گیری کرونا در این زمینه به فرصت تبدیل شود. برهمین اساس، حضور اساتید بینالمللی در مقایسه با سالهای گذشته که مشکلاتی در رفت و آمد و حضور آنها وجود داشت، افزایش یافت.
برومند با اشاره به اینکه شعار کنگره امسال «درمان سرطان ورای محدودیتها» است، گفت: با حضور اساتید و صاحب نظران برجسته داخلی و خارجی، در خصوص موضوعاتی همچون سرطانهای سینه، معده، رحم، سر و گردن، پروستات، تومور مغزی و لنفوم بحث و تبادل نظر میشود.
وی اظهار داشت: همچنین از آنجا که پزشکان با چالشهای اخلاقی در تصمیمگیری برای بیماران مبتلا به سرطان روبرو هستند، امسال میزگردی با موضوع اخلاق پزشکی در کنگره طرح میشود. هدف از توجه به این موضوع این است که بهترین تصمیم برای بیمار و حمایت از خانواده انجام گیرد.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین المللی کلینیکال انکولوژی ایران یادآور شد: سرطان معده کشندهترین سرطان در کشور ما محسوب میشود. بر همین اساس در کنگره امسال به درمان سرطان معده به صورت مفصل پرداخته می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید صدوقی یزد درباره تأثیر همهگیری کرونا در تشخیص و درمان به موقع سرطان گفت: در ابتدای شیوع کرونا، بیماران هراس و نگرانی زیادی برای مراجعه به پزشکان و مراکز درمانی داشتند؛ به طوری که با تأخیر تشخیص در مبتلایان جدید و قطع درمان در بیماران تحت درمانهای ضدسرطان مواجه میشدیم.
وی افزود: به مرور این مشکل برطرف شد و در حالی که در اوایل شیوع کرونا شاهد کاهش آمار مراجعه بیماران به مراکز درمانی بودیم، با گذشت زمان مراجعات به مراکز درمانی و پیگیری افراد در خصوص بیماری شان تقریبا بیشتر شده است.
برومند گفت: انجمن رادیوتراپی و انکولوژی در ابتدای شیوع کرونا، تهیه گایدلاین کشوری درمان سرطان در همهگیری کرونا را مد نظر قرار داد و در همکاری با وزارت بهداشت، این موضوع به سرعت محقق شد. در حال حاضر نیز درمان و تشخیص بیماران مبتلا به سرطان به خوبی در حال انجام است و میتوان گفت با تهیه این گایدلاین، همهگیری کرونا تنها بر درمان درصد اندکی از بیماران مبتلا به سرطان تأثیر گذاشت.