دکتر نفیسه حسینی روز سهشنبه در حاشیه افتتاح نخستین سلامتکده ویژه کرونا در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: در کلینیکها و سلامتکدههای طب ایرانی و مکمل تمامی خدمات مورد نیاز در حوزه طب سنتی توسط متخصصان طب ایرانی و مکمل ارائه میشود.
وی ادامه داد: سلامتکده طب سنتی و مکمل ویژه کرونا که امروز در مشهد افتتاح شد در زنجیره ارجاع بیماران کرونایی قرار دارد و در این مرکز به صورت تلفیقی از خدمات طب ایرانی و طب مدرن برای درمان این بیماران استفاده میشود.
سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: توصیههای پیشگیرانه و طب ایرانی در حوزه کرونا از سوی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور اعلام شده است.
وی افزود: طب سنتی در پیشگیری و درمان کرونا به طور یقین نقش دارد اما گاهی با ادعاهای غیر واقعی روبرو هستیم که فلان ترکیب به تنهایی میتواند درمان کننده کرونا باشد یا اینکه در درمان این بیماری بینیاز از داروهای شیمیایی و پروتکلهای درمانی میباشیم.
دکتر حسینی ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۹۰ طرح تحقیقاتی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی در سامانه کارآزمایی بالینی ایران ثبت شده و ۴۵ مورد از آنها به اتمام رسیده است که برخی نیز از کمیتههای تخصصی غذا و دارو به عنوان کمک به درمان کرونا مجوز گرفتهاند و برخی هم در حال بررسی است.
وی در خصوص داروی امام کاظم (ع) نیز گفت: تاثیر این دارو در قالب طرح تحقیقاتی در حال بررسی است اما هنوز نتایج آن اعلام نشده است.
سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: با توجه به اینکه نام مقدس امام معصوم (ع) روی این دارو گذاشته شده باید از بابت سندیت و قطعیت روایات نیز مورد بررسی قرار گیرد.
هم اکنون هشت سلامتکده طب سنتی در شهر مشهد فعال است.
دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت بیش از ۱۰ دوره دانشجو در این دانشکده پذیرفته شده است.