«جواد مهرعلی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این تعداد دامها علیه بیماریهایی چون هاری، تب مالت، تب برفکی و سیاه زخم واکسینه شدند.
وی ادامه داد: ۷۰۰ قلاده سگ نگهبان و صاحب دار نیز از ابتدای سال جاری تاکنون علیه بیماری مشترک هاری واکسینه شدند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان فراهان خاطرنشان کرد: بیماری هاری قابل درمان نیست ولی قابل پیشگیری است و به دلیل درصد مرگ و میر بالای این بیماری در انسان، واکسیناسیون آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
مهرعلی گفت: بیماری هاری از جمله بیماریهای ویروسی مربوط به دستگاه عصبی است که بیشتر در گوشتخواران اهلی و وحشی از جمله سگ، گربه، گرگ، روباه، شغال، گاو، گوسفند، بز، الاغ و اسب ایجاد بیماری کرده و انسان نیز بر اثر گزیده شدن توسط حیوانات آلوده به این بیماری مبتلا می شود.
وی گزش و تماس بزاق حیوان آلوده به بیماری هاری با پوست صدمه دیده را از جمله مهمترین راههای انتقال این بیماری عنوان کرد و افزود: انتقال از طریق پنجه گربه یا سگ به انسان از دیگر راههای انتقال این بیماری است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان فراهان اظهار داشت: انس و الفت بیش از اندازه حیوان به صاحب، عصبانیت و تند خویی، خوب غذا نخوردن، حمله به افراد، گاز گرفتن چوب و سنگ و اشیاء، سرازیر شدن کف از دهان، زمین خوردن مرتب، صدای خشن، فلجی اندام حرکتی و فلجی دستگاه تنفسی از جمله علایم بیماری هاری در حیوانات است.
مهرعلی از مشاهده یک راس گوساله مشکوک به بیماری هاری امسال در شهرستان فراهان خبرداد و گفت: یک مورد نمونه برداری از حیوان اهلی مشکوک به این بیماری در این شهرستان انجام و پس از تایید آزمایشگاهی نمونه ارسالی، ادامه پروتکل های بهداشتی در دامداری مذکور انجام شد.
وی پایش و مراقبت را از جمله راهبردیترین روشهای کنترل بیماری دانست و افزود: بر این اساس از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۳۴۴ مورد پایش و مراقبت بیماری سل و بروسلوز، یک هزار و ۵۶۷ مورد مراقبت بیماری تب برفکی، ۳۳ مورد مراقبت سرمی مشمشه، یک هزار و ۶۲ مورد مراقبت لامپی اسکین و ۱۴ مورد مراقبت بیماری هاری در شهرستان فراهان انجام شدهاست.
شهرستان فراهان از توابع استان مرکزی دارای ۲ بخش مرکزی به مرکز فرمهین و خنجین به مرکزیت شهر خنجین است و ۲۹ هزار نفر جمعیت دارد