تهران - ایرنا - استان «دارفور» در سودان در حالی که تنها چند هفته از پایان ماموریت نیروهای صلح‌بان سازمان ملل در این منطقه می‌گذرد، از شنبه گذشته بار دیگر صحنه درگیری‌های قبیله‌ای است؛ درگیری‌هایی که تاکنون ۱۴۰ کشته بر جای گذاشته است.

به گزارش ایرنا، اعضای شورای امنیت سازمان ملل با پایان ماموریت نیروهای حافظ صلح این سازمان و اتحادیه آفریقا در دارفور در کشور بحران‌زده سودان در ۳۱ دسامبر موافقت کردند.

چند روز پیش از پایان ماموریت ۱۳ ساله صلح‌بانان سازمان ملل نیز منطقه دارفور شاهد از سرگیری درگیری‌های قبیله‌ای بود که ۱۵ کشته و ده‌ها زخمی برجا گذاشت.

در کمتر از سه‌ هفته از پایان ماموریت نیروهای سازمان ملل و اتحادیه آفریقا، دارفور غربی و دارفور جنوبی از شنبه گذشته شاهد درگیری‌هایی طایفه‌ای است.

رییس یکی از قبایل غرب دارفور در سودان دیشب (دوشنبه شب) گفت که به دنبال درگیری در این منطقه، جسد ۴۷ تن از اعضای قبیله «الفلاته» پیدا شده است، هرچند که درگیری‌ها متوقف شده، اما هر لحظه امکان شعله‌ور شدن دوباره این درگیری‌ها وجود دارد. «محمد صالح ادریس» رهبر قبیله الفلاته با تایید این خبر، اعضای قبیله «الرزیقات» را متهم کرد که به قبیله تحت رهبری او حمله کرده‌اند.

درگیری‌های جدید قبیله‌ای در شهر «الجنینه» مرکز ایالت دارفور غربی در سودان از روز شنبه و در پی مشاجره بین دو نفر از دو قبیله که به کشته شدن دو نفر و زخمی شدن یک نفر دیگر منجر شد، آغاز گردید.

قبیله الرزیقات، شماری از خانه‌های قبیله الفلاته را نیز آتش زدند که این مساله، درگیری‌ها را تشدید کرد. علت این درگیری‌ها اختلافات بر سر مالکیت زمین و دستیابی به آب در این منطقه اعلام شده است.

در پی این درگیری‌ها، «محمد عبدالله الدومه» استاندار دارفور غربی به نیروهای انتظامی و امنیتی دستور داد که برای پایان دادن این درگیری‌ها از زور استفاده کنند.

«عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر سودان نیز به دنبال وقوع این حوادث، دستور داد که فورا یک هیات عالی‌رتبه به ریاست دادستان کل و همراهی نمایندگانی از نهادهای امنیتی، نظامی و قضایی برای پیگیری اوضاع و بازگرداندن ثبات و آرامش به شهر الجنینه اعزام شود.

از سوی دیگر، روستای «الطویل سعدون» در ۶۵ کیلومتری جنوب شهر «نیالا» مرکز استان دارفور جنوبی هم صحنه درگیری قبیله‌ای شده است.

خبرگزاری فرانسه امروز (سه شنبه) اعلام کرد که این درگیری‌ها در دارفور تا عصر دیروز  ۱۴۰ کشته به دنبال داشته است. طبق آخرین آمار اعلام شده، در پی درگیری‌های جدید قبیله‌ای در دارفور، همچنین ۱۹۸ نفر زخمی شده‌اند.

خبرگزاری سودان نیز به نقل از استاندار دارفور غربی امروز گزارش داد: هنوز تعداد کشته‌ها به دلیل باقی ماندن اجساد شمارش نشده در صحنه درگیری‌ها تایید نشده است.

بر اساس اعلام خبرگزاری فرانسوی، «گروه نجات کودکان» هم از همه طرف‌های درگیر در دارفور خواست تا پیش از کنترل وضعیت، سلاح‌های خود را کنار بگذارند.

«ارشد مالک» مدیر این انجمن خیریه در سودان هشدار دارد که بسیاری از کودکان از والدین خود جدا شده‌اند و اکنون در معرض خطر استثمار قرار دارند.

مقامات سودانی گفته‌اند که هیاتی عالی‌رتبه را برای آرام کردن تنش‌ها عازم منطقه کرده‌اند.

استفاده افراد قبایل از سلاح‌های سنگین و خمپاره، نگرانی‌ها در باره از سرگیری جنگ خونین داخلی در دارفور را تشدید کرده است؛ جنگی که سال ۲۰۰۳ آغاز شد و بیش از ۳۰۰ کشته به جا گذاشت و بر اثر آن حدود ۲ و نیم میلیون نفر آواره شدند که بیشترشان زن و کودک بودند و هم اکنون در اردوگاه‌های فاقد کمترین امکانات بسر می برند.

براساس اعلام سازمان ملل، از سال ۲۰۰۳ تاکنون، جنگ در دارفور بین نیروهای طرفدار دولت و اقلیت‌های شورشی سبب کشته شدن نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر و آوارگی بیش از ۲.۵ میلیون تن شده است.

دولت انتقالی سودان در ماه اکتبر پس از سرنگونی «عمر البشیر»، رئیس جمهوری مستبد این کشور پس از ماه‌ها اعتراضات مردمی، قدرت را به دست گرفت و با تعدادی از گروه‌های شورشی، به ویژه در دارفور توافق‌نامه صلح امضا کرد.