کرج - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به وضعیت آلودگی هوا طی ماه های اخیر در استان ، اعلام کرد که تمام واحدهای آلاینده هوا در البرز تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند.

فردین حکیمی روز سه شنبه  به مناسبت هفته هوای پاک در گفت وگو با ایرنا افزود: تاکنون ۱۱ مورد صنایع آلاینده هوا مشمول عوارض آلایندگی تبصره ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده در استان شناسایی شده، ۵۴ مورد نیز  اعلام جرم به دادگاه و ۱۸۴ مورد صدور اخطاریه از سوی مراجع قضایی انجام شد.

وی با بیان اینکه امسال هفته هوای پاک  از ۲۶ دی ماه آغاز و تا ۲ بهمن ماه ادامه دارد، اظهار داشت: روز ۲۶ دی ماه به نام آموزش و هوای پاک، ۲۷ دی ماه به نام صنعت و هوای پاک، ۲۸ دی ماه طبیعت و هوای پاک، ۲۹ دی ماه به نام قانون و هوای پاک، ۳۰ دی ماه به نام مدیریت منابع آلاینده و هوای پاک، یکم بهمن ماه به نام مشارکت مردمی و هوای پاک، ۲ بهمن ماه به نام تعهد مسئولان و هوای پاک نامگذاری شده است.

وی به وضعیت هوای استان از زمان شروع فصل سرد اشاره کرد و گفت: در سه ماهه فصل پاییز (مهر، آبان و آذر) شاهد چهار روز هوای  پاک، ۴۰ روز قابل قبول، ۳۵ روز ناسالم برای گروه های حساس و ۱۱ روز ناسالم برای تمام گروه ها بودیم.

حکیمی افزود: همچنین در دی ماه  جاری نیز ۶ روز قابل قبول و ۲۴ روز ناسالم و ناسالم برای گروه های حساس را شاهد هستیم.

وی به نقش مردم و مسوولین در قانون هوای پاک اشاره کرد و تاکید کرد که مسوولان بایستی به تعهدات خود در قانون هوای پاک عمل کنند و شهروندان نیز مشارکت لازم در اجرای قانون هوای پاک داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز رعایت توصیه های بهداشتی، عدم استفاده از خودروهای شخصی، همراهی در زمان اعمال ممنوعیت ها و محدودیتها و انجام معاینه فنی خودروها را از جمله اقدامات مشارکتی مردم برای کاهش آلودگی هوا دانست.

وی بیان داشت: کارشناسان محیط زیست در الزام تمام واحدهای صنعتی به نمونه برداری و سنجش آلودگی هوا در چهارچوب طرح خوداظهاری در سال جاری ۸۰۰ پایش زیست محیطی، سه هزار و ۶۲۵ مورد نمونه برداری از منابع آلاینده و ۲۵ مورد نمونه برداری از بنزین و گازوییل در استان انجام داده اند.

حکیمی به وظایف و اقدامات مورد انتظار دستگاه های عضو کارگروه کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: ارایه برنامه اجرایی نوسازی ناوگان حمل و نقل  عمومی درون کلانشهرها، تدوین برنامه مدیریت تقاضای سفر به منظور کاهش سفرهای دورن شهری منطبق بر طرح ترافیک در کلانشهرها، تسریع در تکمیل طرح LEZ، تدوین و ارایه برنامه بازسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی به دبیرخانه کارگروه کاهش آلودگی هوا و ارایه آمار خودروهای فرسوده در بخش حمل و نقل عمومی به تفکیک اتوبوس و تاکسی به دبیرخانه کارگروه از جمله این انتظارات است.

وی اضافه کرد: همچنین تعویض کاتالیزور خودروهای عمومی درون شهری، استفاده از صافی ذرات برای خودروهای دیزلی سنگین، ارایه برنامه بازسازی، نوسازی و ارتقای فناوری در صنایع آلوده کلانشهرها و استاندارد سازی سوخت مصرفی مطابق با استاندارد یورو چهار و یورو پنج حداقل در کلانشهرها از دیگر اقدامات مورد انتظار دستگاه های عضو در کارگروه کاهش آلودگی هوا می باشد.