به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان، «محسن جانجان» گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه برای ۶۱ متقاضی در شهرستان نهاوند پروانه تولید انفرادی، برای ۵۳ نفر کارت شناسایی، برای ۶ نفر پروانه تولید کارگاهی و برای ۱۲ نفر جواز تأسیس کارگاهی صادر و برای ۶۶ نفر تمدید پروانه تولید انفرادی با تعهد اشتغال ۳۰۴ نفر انجام شده است.
وی اظهار داشت: در این مدت ۱۴۰ نفر صنعتگر برای بهرهمندی از بیمه روستایی و عشایری به معاونت صنایعدستی استان معرفی و مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی نهاوند عنوان کرد: ۱۲ پرونده در رشته منبت در روستای دهفول نیز در قالب طرح تسهیلاتی، «یک روستا، یک محصول» به صندوق کارآفرینی معرفی و ۱۲ جواز تأسیس کارگاهی برای صنعتگران مبل و منبت برای احداث کارگاه در شهرک صنعتی مبل و منبت دهفول نیز صادر شده است.
تصویب ۱۲ طرح گردشگری در استان همدان
معاون سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان گفت: ۱۲ طرح احداث و تبدیل تاسیسات گردشگری با حجم سرمایه گذاری۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۳۹۵ نفر به تصویب کمیته فنی معاونت سرمایه گذاری استان همدان رسید.
علیرضا قاسمی با بیان اینکه تصویب این ۱۲ طرح احداث و تبدیل تاسیسات گردشگری در شهرهای همدان، رزن، تویسرکان، ملایر و اسدآباد اظهار داشت: طرح های مصوب شده عبارتند از ۲ طرح هتل، سه طرح مجتمع گردشگری، ۲طرح سفره خانه سنتی، یک طرح مرکز سرگرمی تفریحی، یک طرح اقامتگاه سنتی و سه طرح اقامتگاه بومگردی که بزودی اجرایی می شود.
وی از تصویب اعتبار تسهیلاتی سه میلیارد تومانی برای سفرهخانه سنتی در روستای تفریجان خبر داد و افزود: در جلسه کمیته فنی تسهیلات توسعه و اشتغال روستایی استان با احداث سفره خانه سنتی به زیربنای هزار و ۲۱۴ متر مربع و حجم سرمایه گذاری بالغ بر سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به عاملیت صندوق کارآفرینی امید مطرح و با تسهیلات طرح به مبلغ سه میلیارد تومان موافقت شد.
قاسمی از مزایای این طرح، موقعیت قرار گیری این سفره خانه در مسیر تفریحی سد اکباتان و دسترسی آسان به دلیل استقرار پروژه در ابتدای ورودی روستا اعلام کرد و از پیش بینی اشتغال برای ۱۵ نفر در زمان بهره بردای این سفره خانه خبر داد.
جذب سرمایه گذار بخش خصوصی در منطقه گردشگری غارعلیصدر
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در کمیته برنامهریزی شهرستان کبودراهنگ گفت: مطالعات منطقه نمونه گردشگری غارعلیصدر به اتمام رسیده و به شرکت سیاحتی نیز ابلاغ شده است و منتظر مصوبه کارگروه کار و گردشگری استان برای اعلام فراخوان و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی هستیم.
علی مالمیر عنوان کرد: با توجه به ظرفیت خوب علیصدر، مهمترین و بهترین منطقه نمونه برای بخش خصوصی، منطقه ویژه گردشگری غارعلیصدر در شهرستان کبودراهنگ است.
وی اظهار داشت: در روستای علیصدر نیز به دلیل نبود بافت تاریخی، جداره سازی کوچه ها را الگو سازی و طراحی کردیم تا بهعنوان سایت گردشگری جدید برای گردشگران جذاب باشد و برای این امر توانستیم از اعتبارات ملی ۴۴۰ میلیون تومان برای روستای علیصدر جذب کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: مطالعات مجموعه قلی آباد با پیگیری فرماندار در سال گذشته به اتمام رسیده و منتظر مصوبات کارگروه شهرستان و استان، جهت ورود بخش دولتی برای زیر ساختها و بخش خصوصی برای اجرای پروژه هستیم.
مالمیر با اشاره به اقدامات سال جاری در خصوص بازار کبودراهنگ ادامه داد: با توجه به اتمام مطالعات این بازار در سال گذشته و با توجه به تایید شورای ثبت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر واجد ارزش بودن این بازار، در سال ۱۴۰۰ کار مرمت این بازار آغاز خواهد شد.