اسلام‌آباد - ایرنا - همزمان با تظاهرات اعضای احزاب مخالف دولت در پایتخت پاکستان و هشدار مقامات این کشور نسبت به تهدید وقوع رخدادهای ناگوار و یا اقدام تروریستی، فضای شهر «اسلام‌آباد» با حضور هزاران نفر از نیروهای پلیس و یگان ضدشورش شکل امنیتی به خود گرفت.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار ایرنا، جنبش دمکراتیک پاکستان (PDM) متشکل از احزاب مخالف دولت به ویژه مسلم لیگ نواز، حزب مردم و جمعیت علمای اسلام (شاخه فضل) با گردهم آوردن هزاران نفر از حامیان و فعالان سیاسی ساعاتی پیش تظاهرات مشترک به سمت کمیسیون انتخابات که در «منطقه قرمز» پایتخت قرار دارد را، آغاز کردند.

جبهه اپوزیسیون پاکستان دولت این کشور را به تقلب در انتخابات سال ۲۰۱۸ متهم می‌کنند و مدعی هستند که حزب تحریک انصاف (حزب حاکم فعلی) در پرونده مرتبط با دریافت کمک‌های مالی مشکوک از خارج گرفتار شده و کمیسیون انتخابات پاکستان باید رای به سلب صلاحیت این حزب و متعاقب آن کناره گیری دولت بدهد.

مقامات دولت پاکستان ضمن رد ادعای اپوزیسیون، گفتند: رهبران مخالف به دنبال تحت فشار قرار دادن نهادهای کشوری هستند که در تصمیم گیریها مستقل می‌باشند،  دولت مخالفتی با تظاهرات جناح مخالف ندارد اما با هرگونه نقض قوانین و یا تخریب فضای امنیتی در منطقه قرمز، به شدت تمام برخورد خواهد شد.

براساس این گزاش، احزاب مخالف دولت «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان برنامه ریزی گسترده‌ای برای برپایی تظاهرات تدارک دیده اند، همزمان دولت نیز برای به حداقل رساندن ابعاد این تظاهرات تدابیری اندیشیده که ایجاد شرایط امنیتی در شهر اسلام‌آباد به ویژه در منطقه قرمز، جایی که ساختمان های مهم دولتی و سفارتخانه‌های کشورهای مختلف قرار دارد، از جمله این تدابیر است.

نیروهای امنیتی و یگان ضدشورش در همه مسیرهای منتهی به «منطقه قرمز» که مراکز مهم و حساس دولتی شامل مجالس ملی و سنا، نهاد ریاست جمهوری، کاخ نخست وزیری، دیوان عالی، وزارتخانه‌های مهم، مراکز اصلی رادیو و تلویزیون دولتی پاکستان و سفارتخانه‌های کشورهای مختلف مستقر شده و برخی از این نواحی نیز با استفاده از کانتینرهای فلزی، بلوک‌های بزرگ سیمانی، نصب سیم خاردار و کامیون‌ها مسدود شده است.

«شیخ رشید احمد» وزیر کشور پاکستان با انتقاد از بی‌توجهی جناح مخالف به وضعیت فوق العاده امنیتی در پایتخت و هشدار مبنی بر احتمال عملیات خرابکارانه در این شهر، گفت: مخالفان سیاسی مجاز به تظاهرات هستند اما نگرانی‌ها نسبت به تهدید حوادث ناگوار همچنان برقرار است.

مریم نواز، بلاول زرداری و مولانا فضل الرحمان به عنوان اصلی‌ترین چهره‌های سیاسی مخالف دولت پاکستان، حزب تحریک انصاف را به عنوان حزب حاکم کنونی در این کشور متهم به تقلب در انتخابات پارلمانی تابستان ۱۳۹۷ می‌دانند. دولت عمران‌خان این اتهام را رد کرده و اصرار دارد که اپوزیسیون کاری جز بهانه تراشی در فرآیند احتساب نمی‌کند و تنها به دنبال گرفتن امتیاز از دولت است.

اعضای جنبش دمکراتیک پاکستان خواسته فعلی خود را استعفای عمران‌خان از منصب نخست وزیری و برگزاری انتخابات زود هنگام در کشور اعلام کرده و هشدار دادند که اگر دولت اقدامی برای رسیدگی به اعتراض‌های آنان نکند، تظاهرات مخالفان تبدیل به راهپیمایی بلندمدت خواهد شد.

اگر چه عمران‌خان نخست وزیر پاکستان به تازگی اعلام کرده است تظاهرات مخالفان تهدیدی برای دولت نخواهد بود، اما اتخاد تدابیر شدید امنیتی در اسلام‌آباد حاکی از آن است که مقامات پاکستانی، سخت نگران آینده وضعیت سیاسی کشور هستند.