ساری - ایرنا - جهاد کشاورزی مازندران با استناد به پیش‌بینی کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجه‌ای دمای هوای استان طی روزهای آینده ، به کشاورزان هشدار داد که تدابیر پیشگیرانه را برای جلوگیری از خسارات احتمالی یخبندان انجام دهند.

به گزارش ایرنا ، هواشناسی مازندران پیش بینی کرده است که با تقویت جریان سرد شمالی ، هوای استان از اواخر فردا چهارشنبه تا صبح جمعه هفته جاری ابری با کاهش دما، وزش باد و بارش باران و برف همراه خواهد بود.

مسئولان و کارشناسان باغبانی، شیلات و طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران  در پی اطلاعیه هواشناسی از کشاورزان استان خواستند تا همه تدابیر پیشگیرانه را برای حفظ سرمایه  و محصولات تولیدی بخش کشاورزی انجام بدهند.

خطر یخ زدگی مرکبات مازندران  

کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران  روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که طبق بررسی های صورت گرفته تا ۹۰ درصد محصول مرکبات استان بویژه پرتقال برداشت شده است، گفت: میوه مرکبات فقط تحمل دمای ۲ درجه زیر صفر را دارد و اگر دمای هوا  زیر سه درجه به مدت چهار ساعت تداوم داشته باشد، محصولات مرکبات تلخ و غیر قابل مصرف خواهد بود.

حسین مولایی با توضیح این نکته که باغداران مازندران از فرصت باقی مانده برای جلوگیری از سرمازدگی،میوه‌های باقی‌مانده روی درخت را برداشت کنند، افزود : البته درختان مرکبات تحمل دمای هوا تا پنج درجه زیر صفر را دارند که با توجه به پیش بینی ها ی هواشناسی سرما در مناطق دشت و جلگه به این حد نخواهد رسید.

وی در عین حال از باغداران مازندران خواست تا برای جلوگیری از خسارت احتمالی یخ زدگی ، نهال های جوان و کم سن را با پوشش مناسبی از کیسه و یا گونی محافظت کنند.

کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران همچنین از صاحبان گلخانه های استان خواست تا علاوه بر کنترل مصرف و اطمینان حاصل کردن از کارکرد صحیح دستگاه های انرژی بویژه مشعل ، نسبت به تهیه و آماده کردن سوخت جایگزین اقدام کنند.

مازندران ۱۶۰ هزار هکتار باغ انواع میوه دارد که ۱۱۰ هزار هکتار آن را مرکبات بویژه پرتقال تشکیل می دهد و بقیه باغ گردو، شلیل ، هلو ، سیب ، فندوق ،خرمالو و آلبالو است.

همچنین فضای کنونی گلخانه های مازندران ۵۰۰ هکتار است که طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی عمده محصولات آنها را گل و گیاه زینتی ، خیار و لیمو ترش تشکیل می دهد.

سوخت جایگزین برای مرغداری‌ها

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران هم گفت: از آن جایی که هزینه سرمایه گذاری برای هر دوره جوجه ریزی بسیار بالا است، همه صاحبان مرغداری ها پیش از جوجه ریزی تدابیر پیشگیرانه در هر شرایط آب و هوایی به ویژه تامین سوخت جایگزین را انجام می دهند.

عطاالله حسن زاده با بیان این که شرکت  گاز مازندران و ۲ شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه ساری و نوشهر در استان همکاری خوبی را در تامین سوخت واحد های مرغداری استان دارند، افزود: اتحادیه نیز در پی هشدار هواشناسی و ستاد بحران استان مازندران مبنی برکاهش محسوس دمای هوا ، همه مرغداری های را نسبت به اقدمات پیشگیرانه حساس کرده است.

 استان مازندران بیش از ۲هزار و ۴۰۰ مرغداری دارد که سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ در این واحدها تولید می شود. این استان به تنهایی حدود ۱۱ درصد از نیاز کشور را تامین می کند.

صیادان مازندران به دریا نروند

شیلات مازندران نیز از صیادان خواست تا به دلیل توفانی بودن و مواج بودن دریای خزر از روز پنجشنبه تا شنبه هفته آینده به دریا نروند.

بر اساس پیش بینی هواشناسی مازندران دریای خزر در این مدت به دلیل توقانی بودن  برای فعالیت‌های دریایی مناسب نیست.

مازندران ۳۳۸ کیلومتر ساحل دریای خزر را در اختیار دارد و هم اکنون علاوه بر ۴۴ فروند قایق صید کیلکا ، چهار هزار و ۲۰۰ ماهیگیر نیز مشغول صید ماهیان استخوانی در این محدوده هستند.  

سالانه بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود. این استان با تولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید، ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات، ۱۸۰ هزار تن گوشت سفید، حدود ۱۰۰ هزار تن انواع آبزیان، ۹۰ درصد کیوی کشور، انواع گل و گیاه، گندم، علوفه و کلزا ، ۱۱ درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

ستاد بحران استان مازندران نیز اعلام کرد که از اواخر امروز تا پایان هفته جاری همه دستگاه‌های خدمات رسان و امدادی در جاده‌های ارتباطی این استان در حالت آماده‌باش قرار می گیرند.

این ستاد توصیه کرد که مردم مازندران از تردد جاده ای و سفرهای غیرضروری خودداری کنند و در صورت لزوم تجهیزات کامل زمستانی را به همراه داشته باشند. ‎