تهران - ایرنا - مدیرعامل بانک سپه گفت: سیستم حقوق و دستمزد کارکنان بانک سپه و مجموعه‌های ادغامی (پنج بانک نظامی) از ابتدای ۱۴۰۰ یکسان خواهد شد.  

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، طرح ادغام پنج بانک و موسسه مالی نظامی در بانک سپه با هدف ساماندهی شبکه بانکی کشور از اواخر سال ۹۷ آغاز شد.  ۱۰ خرداد سال جاری بود که خبر ادغام بانک حکمت به عنوان نخستین بانک نظامی در بانک سپه منتشر شد و از همان زمان اعلام شد که در گام بعدی قرار است چهار بانک و موسسه اعتباری انصار، قوامین، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر نیز فرایند ادغام را طی کنند.

 علاوه بر ادغام شعب، مقرر شد شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح نیز تعیین تکلیف شوند.

بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح دارای ۲۸۵ شرکت هستند که بانک سپه باید با اجرای راهکارهای انحلال، ادغام، واگذاری و ادامه فعالیت، این شرکت‌ها را تعیین تکلیف کند.

در تازه‌ترین گام از روند ادغام بانک های نظامی، موضوع سازماندهی وضعیت کارکنان این بانک در مرکز توجه قرار گرفته است. به گزارش بانک سپه، مدیرعامل این بانک با اشاره به پیچیدگی‌های فرآیند ادغام پنج بانک وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه در تشریح اقدامات این بانک در حوزه نیروی انسانی، گفت: اولین و مهمترین اقدام بانک سپه در خصوص نیروی انسانی بانک های ادغامی، موضوع ساماندهی و صدور احکام آنان از جمله بحث حقوق دستمزد و مزایای دریافتی بود.  

«محمد کاظم چقازردی» افزود: به دلیل آنکه پنج بانک مذکور قبل از ادغام در بانک سپه دارای نظام پرداخت حقوق و دستمزد متفاوتی بوده‌اند، یکسان سازی آنها و تطبیق با ضوابط و مقررات ناظر بر بانک دولتی سپه زمان بر و پیچیده خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل ماهیت خصوصی این بانک‌ها  هر یک از آنها دارای نظام‌های خاصی بوده‌اند و ساماندهی و یکسان سازی نظام‌های پرداخت حقوق و دستمزد و مزایا و رده‌بندی شغلی و مدیریتی کارکنان بانک‌های مذکور در راس اولویت‌های بانک سپه قرار داشته و دارد.
مدیر عامل بانک سپه افزود: همزمان با برگزاری مجامع  ادغام هر یک از بانک‌ها،  اقدامات لازم از سوی بانک سپه انجام شد، در این راستا با توجه به اینکه مجمع ادغام بانک‌های قوامین، انصار و موسسه کوثر طی ماه گذشته صورت گرفت، بنابراین بانک سپه برای تطبیق نظام پرداختی حقوق و دستمزد این بانک‌ها با بانک سپه، به زمان بیشتری نیاز داشت.
وی اظهار داشت: در خصوص بانک‌های مهر اقتصاد و حکمت ایرانیان که مجامع ادغام آنها در خرداد ماه برگزار شد با اقدامات و مصوبات هیات مدیره، امور مربوط  به حقوق و مزایای پرداختی آنان سامان یافته و در مواردی نیز با اقدامات مثبت بانک حتی دریافتی‌های کارکنان آن بانک‌ها نسبت به وضعیت گذشته افزایش قابل توجهی یافته است.
چقازردی گفت: در این راستا با توجه به برگزاری مجمع بانک انصار، قوامین و کوثر در ماه گذشته و پیوستن مدیران و کارکنان این بانک‌ها به بانک سپه، موضوع تطبیق حقوق و مزایای کارکنان آن به قید فوریت و اهمیت در دستور کار واحدهای ذیربط بانک قرار گرفت و نتیجه این اقدامات به طرح موضوع در جلسه هیات مدیره منتج شد که بر اساس  آن  تصمیمات مناسبی همچون استمرار پرداخت پاداش‌های مناسبتی، پاداش‌های مبتنی بر عملکرد، پرداخت فوق العاده اضافه کار این بانک‌ها طبق روال گذشته و ارایه همه خدمات رفاهی، بیمه‌ای، بهداشتی و درمانی به روال سابق بانک‌های ادغام شده، اتخاذ و برای اجرا به واحدهای عملیاتی ابلاغ شد.

وی افزود: همچنین برای بهبود دریافتی کارکنان این بانک‌ها و موسسه کوثر مقرر شد همانند بانک مهر اقتصاد و حکمت ایرانیان سابق در نحوه محاسبه اقساط تسهیلات دریافتی، وام‌های کارکنان مذکور بازنگری لازم صورت پذیرد. بدیهی است مجموعه این اقدامات بر اساس اختیارات اخذ شده از مراجع ذیصلاح تا پایان اسفند ماه سال جاری بوده و از ابتدای سال ۱۴۰۰ برای همه کارکنان بانک بزرگ سپه یکسان‌سازی و یکپارچگی انجام می‌شود.

یکپارچه شدن سیستم حقوق و دستمزد از ابتدای سال ۱۴۰۰
چقازردی گفت: مطابق الزامات ناظر بر بانک سپه به عنوان یک بانک دولتی نظام حقوق و دستمزد همه کارکنان اعم از سپه و بانک‌های ادغامی تابع ضوابط و مقررات یکسان خواهد بود و هیچ گونه تفاوت وتمایزی وجود نخواهد داشت.
وی اظهارداشت: بدیهی است پرداخت پاداش‌های مبتی بر عملکرد از قبیل کارانه، پاداش‌های موردی و نظایر آن ارتباط مستقیم با عملکرد واحدها و کارکنان ذیربط خواهد داشت و به تناسب کارایی و عملکرد واحدها و کارکنان تابعه صف و ستاد در چارچوب ضوابط و مقررات و  بودجه مصوب مجمع عمومی بانک برخوردار خواهند شد.

تغییری در قرارداد کارکنان شرکتی بانک‌های ادغامی ایجاد نخواهد شد
چقازردی در خصوص وضعیت کارکنان شرکتی بانک‌های ادغامی نیز اظهار داشت: همکاری کارکنان شرکتی وابسته به موسسه و بانک‌های ادغامی طبق قرارداد منعقد شده با شرکت خود بدون هیچ تغییری با بانک سپه نیز تداوم خواهد داشت.
وی افزود: مطابق تصمیمات اتخاذ شده واحدی در مرکز با محوریت مدیریت امور منابع انسانی و مدیریت امور برنامه‌ریزی و سازمان و اداره کل روابط عمومی تعیین شده‌اند.
مدیرعامل بانک سپه تاکید کرد: اصلی‌ترین بخش پروژه ملی ادغام با نصب تابلوها و صدور احکام خاتمه پذیرفت و امروز دیگر نباید موضوعات جزئی درون سازمانی در کانال‌های غیر رسمی که می تواند مورد سواستفاده دشمنان قسم خورده نظام قرار گیرد مطرح شود.

چقازردی افزود : بیش از ۳۵ هزار حکم پرسنلی  کارکنان بانک‌های ادغامی تنها ظرف سه روز پس از برگزاری مجامع ادغام بانک‌های مذکور صادر و ابلاغ و تعیین تکلیف شد که در نوع خود این اقدام بی‌سابقه بوده و این در حالی است که هم زمان با صدور این احکام ظرف مدت کمتر از ۴۸ ساعت بالغ بر ۲ هزار تابلوی شعب بانک‌های ادغامی و نیز تابلوهای ادارات مرکزی این بانک‌ها  با عنوان بانک سپه تعویض و اجرایی شد. همچنین نشان‌ها و فرم ها و تابلوهای بصری این بانک‌ها به نام بانک سپه تغییر یافت.