به گزارش ایرنا، «امین روستایی» روز سه شنبه در نشست اعضای کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان اضافه کرد: میزان توزیع فرآوردههای نفتی از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر در ۹ ماهه سال گذشته با ۵۰۰ میلیون لیتر رشد به ۲ میلیارد لیتر رسیده است و بیشترین درصد رشد مربوط به نفت کوره نیروگاه است.
وی اضافه کرد: میزان کشفیات فرآورده های نفتی قاچاق در ۹ ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۱۷ درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه همدان تاکید کرد: سیاست شرکت ملی نفت برای پیشگیری از قاچاق سوخت، از ورود فرآورده خارج از سیستم توزیع جلوگیری کرده تا عاملی برای قاچاق فراهم نشود.
روستایی ادامه داد: هم اینک همه فرآورده ها حتی یک لیتر به صورت کتبی و نامه ای امکان توزیع ندارد و حتی اگر نمازخانه بین راهی نیاز به ۲۰۰ لیتر نفت داشته باشد باید از طریق سیستمی درخواست ثبت شود.
وی اضافه کرد: تنها کپسول گاز مایع مورد نیاز خودروها خارج از این چرخه عرضه می شود اما تحویل گاز مایع به سایر نیازها از جمله خانوارهای فاقد گاز طبیعی، اصناف ، کارخانه ها باید پس از نام نویسی در سامانه و بررسی جامع مجوزها صورت می گیرد.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه همدان افزود: از یکم بهمن امسال همه دستگاه های متولی و سازمانها از جمله آموزش و پرورش، تبلیغات اسلامی و دیگر نهادها هر نیازی به سوخت داشته باشند باید ابتدا درخواست آنها بررسی و تایید شود.
روستایی بیان کرد: میزان کشفیات سوخت در ۹ ماهه اول سالجاری ۴۳۲ هزار لیتر بوده که این آمار در مدت مشابه ۳۷۰ هزار لیتر بود که این کشفیات توسط سازمان های کاشف تحویل این شرکت شد.
رییس پلیس امنیت اقتصادی نیروی انتظامی استان همدان نیز در این نشست گفت: سه ماهه اول سالجاری در برخی اقلام به علت شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و کاهش جابجایی و تردد خودروهای غیربومی با کاهش قاچاق مواجه بودیم اما در سه ماهه سوم امسال با توجه به تردد خودروهای تُندرو موسوم به شوتی از شهرهای مرزی غرب کشور و مناطق جنوبی کشور افزایش داشته است.
سرهنگ مجتبی محمدی اضافه کرد: در این راستا با تشدید اقدام های کنترلی و برخورد با این قبیل خودروها، در ۹ ماهه سالجاری ۱۶۰ دستگاه خودروی شوتی که منجر به تصادف و بروز خطراتی در اتوبان و سطح جاده ها می شد، توقیف شدند که ارزش کالای کشف شده از این خودروها ۳۵ میلیارد تومان است.
رییس پلیس امنیت اقتصادی نیروی انتظامی استان همدان با بیان اینکه توقیف خودروی شوتی ۷۰ درصد افزایش داشته است اظهار داشت: ۱۲۰ متهم مربوط به خودروهای شوتی در این استان دستگیر و تحویل مراجع قضایی همدان شدند.
سرهنگ محمدی بیان کرد: برخی از خودروهای شوتی دارای ۲ تا سه دستگاه خودروی اسکورت هستند که در قانون برای مالکان این قبیل وسایل نقلیه مجازاتی پیش بینی نشده است که امید می رود برای این قبیل وسایل نقلیه که از آن به عنوان «جاده پاک کن» یاد می شود مجازاتی پیش بینی شود.
۲۱۶ میلیارد تومان کالای قاچاق ۹ ماهه سالجاری در این استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.
سه هزار قاچاقچی کالا ۹ ماهه سالجاری در این استان شناسایی و دستگیر شدند و سه هزار و ۲۰۰ پرونده قاچاق تشکیل شده است.