سمنان- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فعالان قرآنی آسیب دیده از کرونا زیرمجموعه این وزارتخانه نیمه نخست سال ۹۹ در مجموع ۴۴ میلیارد ریال کمک بلاعوض از این معاونت دریافت کردند.

عبدالهادی فقهی‌زاده شامگاه سه‌شنبه در حاشیه نشست با مدیران موسسات قرآنی استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این کمک‌ها در ۲ مرحله انجام شد بیان کرد: در مرحله نخست، ۳۰ میلیارد ریال از کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم به صورت بلاعوض به موسسات قرآنی وابسته به معاونت قرآن و عترت آسیب دیده از کرونا پرداخت شد.

وی با بیان اینکه بودجه مورد نیاز برای حمایت واقعی خیلی بیش از این مبلغ است افزود: ۱۴ میلیارد ریال دیگر نیز به فاصله ۲ ماه باز هم به موسسات قرآنی اختصاص داده شد.

فقهی‌زاده ادامه داد: کلیه موسسات قرآنی زیرمجموعه سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب دریافت ۲ نوع تسهیلات حمایت شدند.

این مدرس دانشگاه و پژوهشگر قرآنی گفت: یکی از انواع تسهیلات، در مجموع ۲۰۰ میلیارد ریال با کارمزد ۴ درصد و دیگری تسهیلاتی به مبلغ در مجموع ۷۰۰ میلیارد ریال و با کارمزد ۱۲ درصد بود که متقاضیان می‌توانستند با ثبت نام در سامانه کارا دریافت کنند ولی استقبال از تسهیلات نوع دوم خوب نبود.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۰۰ میلیارد ریال  اعتبار دیگر برای پرداخت مجدد تسهیلات ۴ درصدی از ریاست جمهوری درخواست شده اما هنوز محقق نشده است.

فقهی‌زاده گفت: سال‌های گذشته و به ویژه در دوران شروع کرونا توجه جوانان و نوجوانان به فضای مجازی بسیار زیاد شد،  لازم است سازمان‌ها و دستگاه‌های فرهنگی حضور خود را در عرصه‌های مختلف فرهنگی، از جمله فرهنگ اسلامی در فضای مجازی تقویت کنند.

وی افزود: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال ۹۷ نخستین جشنواره «چلچراغ آسمانی» را برای تولید محتوا در فضای مجازی در حوزه مفاهیم قرآن و عترت راه اندازی کرد و بیش از یکهزار فیلم کوتاه برای این جشنواره فرستاده شد و برگزیدگان معرفی شدند.

فقهی‌زاده ادامه داد: سال ۹۹ نیز دومین جشنواره چلچراغ آسمانی در اداره کل تبلیغات و ترویج در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال اجراست.

وی ادامه داد: کلیه جشنواره‌ها و برنامه‌های کلان ملی دیگر نیز پیوست فضای مجازی دارد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در استان سمنان نیز امسال دوره جدید جشنواره آیات با موضوع مطبوعات، رسانه و فضای مجازی، به صورت انحصاری در فضای مجازی و در سطح ملی برگزار می‌شود.

فقهی‌زاده گفت: امید است با تقویت اعتبارات معاونت قرآن و عترت در سال آینده توجه به فضای مجازی از این بیشتر شود.

وی ادامه داد: در نیمه نخست سال ۹۹ تعداد  ۷۲ طرح نیمه بزرگ استان های مختلف در فضای مجازی با حمایت جدی این معاونت برگزار شد و این اقدامات در مجموع منجر به تقویت محتوای قرآنی در فضای مجازی می شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در شورای قرآنی استان، افتتاح دبیرخانه جشنواره ملی مطبوعات و رسانه آیات و نشست با روسای مراکز قرآنی به استان سمنان سفر کرد.

به گزاش ایرنا، ۴۸ موسسه قرآنی زیر نظر معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان سمنان فعال است.