به گزارش ایرنا فرهاد فرزانه عصر سه شنبه در سفر به شهرستان اسدآباد و در کارگروه پایش هوای پاک اظهار داشت: داشتن کارخانه های صنعتی بزرگ یک مزیت است اما در کنار آن مولفه هایی مانند انرژی پاک ، اشتغال و مراقبت از سلامت مردم ضروری است.
وی گفت: استان همدان جزو استان های با هوای پاک است و باید این موقعیت حفظ شود.
فرماندار اسدآباد نیز با بیان اینکه اسدآباد آلایندگی ندارد گفت: این شهرستان دارای چهار کارخانه کنستانتره است و مواد زاید این واحد صنعتی صرف تامین مواد اولیه یک واحد تولیدی بلوک سبک گازی می شود.
سعید کتابی همچنین با اشاره به وجود گونههای مختلف حیوانات و پرندگان و نیز مراتع و پوشش گیاهی غنی در منطقه حفاظت شده آلمابلاغ خاطرنشان کرد: این منطقه در سال ۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده و در سال ۸۹ به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.
او با اشاره به توسعه صنعتی اسدآباد گفت: مناطق حفاظت شده ظرفیت و پتانسیل مهمی در عرصه محیط زیست به شمار می رود و مراقبت از آن در اولویت قرار دارد.
ناوگان درون شهری همدان نوسازی میشود
معاون خدمات شهری شهرداری همدان نیز با بیان اینکه شهرداری شهر همدان دارای ۲۳۰ دستگاه اتوبوس بوده که ۱۸۵ دستگاه آن فعال است افزود: بر اساس قرارداد منعقد شده با استان تبریز و تهران نوسازی ۳۰ دستگاه اتوبوس درون شهری در دست اقدام است.
وحید علی ضمیر با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون سفر در استان همدان انجام می شود افزود: ۵۰ درصد این سفرها به اتوبوس ها اختصاص دارد.
او گفت: تمام ناوگان اتوبوس رانی درون شهری استان همدان از سوخت یورو ۴ استفاده می کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان یادآوری کرد: نوسازی تاکسی ها نیز در دستور کار قرار دارد و از ابتدای امسال ۱۰۴ دستگاه تاکسی نوسازی شده و این برنامه به صورت مستمر ادامه دارد.
کمبود دستگاه سنجش هوا در همدان
مدیر کل محیط زیست استان همدان نیز با اشاره به اینکه شهر همدان به پنج دستگاه سنجش هوا نیاز دارد تا به سنجش دقیق از هوای پاک برسد افزود: در حال حاضر یک دستگاه سنجش آلاینده های هوا وجود دارد که به زودی یک دستگاه دیگر توسط دانشکده علوم پزشکی همدان راه اندازی می شود.
محسن جعفری نژاد خاطر نشان کرد: استان همدان در ۶ ماه اول امسال دارای چهار روز آلودگی هوا بود و در حال حاضر از نظر پاکی هوا وضعیت مناسبی داریم.
وی اضافه کرد: از ۲۳ استان کشور، همدان از نظر جایگاه متاثر از پدیده سطح گرد و غبار در رتبه ۲۲ قرار دارد و هر چه به انتهای این جدول نزدیک شویم وضعیت مطلوبتری داریم.
مدیر کل محیط زیست استان همدان به مشکلات منطقه حفاظت شده آلما بلاغ اشاره کرد و گفت: حضور عشایر و چرای دامها در این منطقه یکی از مسائل مهم است که باید چاره اندیشی شود.
معاون عمرانی استانداری همدان در ادامه سفر به اسدآباد از پروژه ایمن سازی گردنه اسدآباد بازدید کرد.
افزایش ایمنی گردنه اسدآباد
فرزانه با بیان اینکه ایمن سازی گردنه نقش مؤثری در کاهش آمار تصادفات رخ به رخ و انحراف به چپ در این مسیر حادثه خیز دارد ابراز امیدواری کرد: با تخصیص به موقع اعتبار سال آینده این طرح به پایان برسد.
به گزارش ایرنا، جداسازی خط رفت و برگشت گردنه اسدآباد با اعتبار هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به طول ۱۵ کیلومتر و احداث روشنایی بر روی نیوجرسی های این مسیر با اعتبار چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای افزایش ضریب ایمنی این شریان اصلی انجام می شود.
معاون امور عمرانی استانداری همدان همچنین از طرح کنار گذر شهر اسدآباد نیز دیدن کرد.
این طرح در مراحل پایانی خود قرار دارد، کنارگذر به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای ملی اسدآباد در سال ۸۹ آغاز شد و تاکنون برای این پروژه ۲۳میلیارد تومان هزینه شده و برای اتمام کامل به ۳۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.