به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در جلسه امضاء تفاهمنامه همکاری میان شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، اظهار کرد: به لطف خدا از نظر گسترش کمی و اعتلاء کیفی، اتفاقات بسیار خوبی در حوزههای علمیه افتاده است و ثمره نگاه منظومهای و برنامهای مدیریت حوزههای علمیه، گسترش اثربخش در نقاط مختلف کشور و در حوزه بینالمللی بوده و یکی از شخصیتهایی که در این ارتقاء نقش محوری داشته و باعث شده امیدهای زیادی برانگیخته شود، شخص آیت الله اعرافی بوده است.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان رهنمودی از مقام معظم رهبری، افزود: نهاد پر برکت و رحمانی امامت جمعه، از برکات انقلاب اسلامی بوده و جایگاه شبکه نورانی امامت جمعه در نگاه مقام معظم رهبری، امتداد دستگاه رهبری در کشور است.
وی در رابطه با گام دوم انقلاب خاطرنشان کرد: شورای سیاستگذاری، برنامهها و طرحهایی را درباره گام دوم انقلاب، در فضای نماز جمعه طراحی کردهاند که لازم است در این مقطع، یک همکاری راهبردی میان این نهاد با مرکز مدیریت حوزههای علمیه سراسر کشور در سطح بالاتری عملیاتی شود.
آیتالله علیرضا اعرافی رییس مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور نیز در این جلسه گفت: باید از این نهاد روحانیتی و انقلابی که بعد از انقلاب اسلامی اقدامات موثری را در جامعه انجام داده است تقدیر و تشکر کرد و امیدواریم در پرتو هدایتهای رهبر معظم انقلاب نهاد امامت جمعه، حوزههای علمیه و دستگاههای فرهنگی و فکری کشور در مسیر رشد و ارتقاء قرار گیرند و بتوانند متناسب با گام دوم انقلاب گام بردارند.
وی افزود: در این مسیر، همافزایی، همگرایی و تعامل نقش مهمی دارد که یکی از وجوه این همگرایی و هم افزایی، تعامل میان نهاد امامت جمعه و حوزه علمیه است.
رییس مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزههای علمیه طی سالهای گذشته بیان کرد: مدیریت در این ۴ سال تلاش کرد در گام نخست، مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزه، رویکردها و جهتگیری کلانی که از اندیشه امام برمیخیزد و رهبری مفسر و مبین آن است را دنبال کرده و به یک طراحی جامع و کلان برساند و حاصل این تلاش مستمر و ۴ساله در بخش طراحیها، منظومهای است که شاید برای نخستین بار، مقام معظم رهبری عنوان کردند که مسیر همین است و این موضوع برای ما هم افتخار بزرگی است و هم مسئولیت سنگینی را برای حوزه بهوجود میآورد.
اعرافی با اشاره به اولین برنامه ۵ساله حوزههای علمیه کشور افزود: در گام دوم، برنامه ۵ساله حوزه علمیه را داریم که آمادهسازی آن ۲ سال بهطول انجامیده است و سال ۱۴۰۰ به صورت رسمی آغاز اولین برنامه ۵ ساله حوزه علمیه خواهد بود. این برنامه ۵ ساله، از تجاربی که در موسسه جامعه المصطفی، چند نهاد دیگر و تجارب خود حوزه علمیه جمع آوری شده بهوجود آمده و شامل ۴۰مضمون اصلی و ۹۰۰ شاخص، ردیف و برنامه است که ذیل آن دهها طرح کلیدی و بنیادی وجود دارد.
این تفاهم نامه همکاری در ۶ ماده و ۲۶ بند، تقویت همکاریها در ۴ عرصه؛ آموزشی، پژوهشی، و تبلیغی تنظیم شده و به امضا رسیده است.