سرهنگ عسگر مجیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بر اساس مصوبه ای که هفته گذشته با حضور معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در نشست ستاد مقابله با کرونای مازندران مصوب شد ، تجهیزات و کیتهای مورد نیاز تست فوری در اختیار تیم های فعال در طرح شهید سلیمان قرار گرفته است و کار نیز اکنون شروع شده است.
وی هدف از اجرای طرح انجام تست فوری خانه به خانه کرونا در مازندران را قطع سریع تر زنجیره انتقال این ویروس ، جلوگیری از ازدحام جمعیت بیمار کرونایی در بیمارستان ها ، معرفی سریع تر بیماران نیازمند بستری به مراکز درمانی و افزایش ضریب بهبود آنان اعلام کرد.
سرهنگ مجیدی گفت که تاکنون ۱۰ هزار کیت تست فوری تحویل اکیپ های فعال در طرح شهید سلیمانی قرار گرفته است و انجام تست هم در منازل هم به توصیه کادر درمانی حاضر در تیم صورت می گیرد.
وی افزود : در حال حاضر هیچ محدودیتی برای انجام تست فوری جهت تشخیص بیماران کرونایی در منازل و محل سکونت افراد وجود ندارد و تعامل خوبی میان مجموعه سپاه و دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل برقرار است.
تست «آنتی ژن» که اغلب به عنوان تست رپید یا تست فوری کرونا شناخته می شود ، قطعات پروتئینی اختصاصی ویروس کرونا را ردیابی می کند. تست فوری را می توان در کلینیک، مطب ها یا بیمارستان توسط کادر درمان انجام داد. زمان لازم برای اعلام نتایج معمولاً بسیار سریع است و در بعضی موارد، نتایج را می توان در عرض ۱۵ تا ۳۰ دقیقه گزارش کرد.
تست فوری در بیمارانی که علائم بیماری کووید ۱۹ را دارند ، بسیار کارساز ولی موارد استفاده از آن در افراد بیعلامت محدود است.
پزشکان توصیه می کنند با توجه به این که تست فوری ممکن است همیشه صحیح نباشد ، در صورتی از آن برای تشخیص استفاده شود که فرد دارای علائم بیماری کووید ۱۹ باشد. افرادی که فاقد علامت هستند ، آزمایش های آنتی بادی و «پی سی آر» برایشان مناسب تر است چون آلودگی احتمالی فرد در این نوع تست بهتر تشخیص داده می شود.
شناسایی ۱۹ هزار بیمار کوویدی قطعی
معاون اجرایی سپاه کربلا همچنین گفت که از آغاز اجرای طرح شهید سلیمانی در تاریخ دوم آذر ماه تاکنون ۶۰۴ هزار و ۲۱۴ نفر از مردم مازندران مورد غربالگری قرار گرفتند که اغلب آنان ساکن روستا بودند.
وی افزود : با انجام این میزان غربالگری ، ۱۸ هزار و ۸۰۰ بیمار قطعی مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی و ۱۰ هزار و ۳۸۸ بیمار هم به دلیل وخامت شرایط جسمی به مراکز درمانی معرفی شدند.
سرهنگ مجیدی گفت که بیش از هفت هزار نفر از افراد دارای علائم بیماری کووید ۱۹ هم در این مدت با نظارت تیم های مراقبتی و کسب امکانات حمایتی در منازلشان قرنطینه شدند و به صورت مستمر طی ۲ هفته مورد پایش قرار گرفتند تا نسبت به بهبودی نسبی آنها اطمینان کسب شود.
جانشین فرمانده سپاه کربلا اظهار داشت : برای اجرای طرح شهید سلیمانی و تسهیل در رصد و پیگیری وضعیت بیماران کرونایی ، استان مازندران به یکهزار و ۶۵۳ بلوک شهری و روستایی تقسیم شد که از این تعداد یک هزار و ۱۹۹ بلوک فعال است و بقیه نیز به دلیل این که بیماری در آنجا شناسایی نشد ، در وضعیت آماده باش قرار دارند.
وی از فعالیت ۱۰ هزار و ۲۰۴ تیم در قالب رصد اولیه ، حمایتی و مراقبتی در قالب طرح شهید سلیمانی در مازندران خبر دد و افزود : در هفته های اخیر به دلیل وخیم تر شدن وضعیت کرونایی استان ، تعداد تیمهای رصد و پایش بیماران کرونایی از حدود چهار هزار به ۶ هزار و ۲۵۲ تیم افزایش یافته است.
سرهنگ مجیدی با تاکید بر اینکه در حال حاضر به دلیل تعامل و همراهی سازنده سپاه و کادر درمانی هیچ کمبودی در مازندران برای پایش و مراقبت از بیماران کرونایی وجود ندارد ، گفت : بیشترین نگرانی ما حمایت از اقشار آسیب پذیر است که در زمان قرنطینه نیازمند اقلام معیشتی هستند و به همین دلیل هم لازم است خیرین به این حوزه ورود جدی تر و بیشتری داشته باشند.
وی در باره چگونگی برخورداری شهروندان از خدمات طرح شهید سلیمانی از جمله تست فوری نیز توضیح داد : متقاضیان می توانند از طریق تماس تلفنی با خط ۴۰۳۰ و یا مراجعه به نیروهای پایگاه مقاومت بسیج محلات اعلام نیاز فوری کنند و همچنین در صورت نیاز از خدمات تیم های مراقبتی برخوردار شوند.
مازندران ۲ دانشگاه علوم پزشکی دارد که طبق آخرین آمار حدود یکهزار و ۳۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در این بیمارستان های زیر پوشش آنها بستری هستند.