مشهد- ایرنا- معاون اقتصادی اداره کل بنادر استان سیستان و بلوچستان گفت: با آغاز فعالیت بندر اقیانوسی چابهار هزینه کانتینری واردات و صادرات کالا به تمامی نقاط دنیا نسبت به قبل حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.

حسین شهدادی روز چهارشنبه در نشست اعضای کمیته‌های صنعت، کشاورزی، تجارت و حمل و نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در مشهد افزود: برای صادارت و واردات هیچ کالایی در این بندر محدودیت نداریم و هزینه هر کانتینر در این بندر از سه هزار دلار به حدود هزار و ۸۰۰ دلار کاهش یافته است.

وی ادامه داد: این بندر برای ترانزیت و تبادل کالا بین ایران و هند و افغانستان نیز از امکانات ویژه‌ای برخوردار است، با توجه به معافیت های انبارداری و هزینه رایگان تخلیه و بارگیری کالا، میزان هزینه‌های صادرات و واردات کالا از این بندر نسبت به سایر بنادر کشور حدود ۳۰ درصد کمتر است و در بنادر غربی هند نیز کالاهایی که مبداء یا مقصد آنها بندر چابهار باشد ۴۰ درصد مشمول تخفیف هزینه ها هستند.

معاون اقتصادی اداره کل بنادر استان سیستان و بلوچستان گفت: هم اکنون فرصت‌های بی‌نظیر سرمایه گذاری در زمینه ایجاد امکانات لجستیک، سردخانه‌ و سرمایه گذاری های بلند مدت در این بندر وجود دارد و به سرمایه گذاران با شرایط بسیار آسان زمین مورد نیاز واگذار می‌شود.

وی افزود: برای احداث بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور ۲۰۳ هکتار زمین از دریا گرفته شده است، هزار و ۷۰۰ متر اسکله با ۱۶.۵ متر آبخور و سه کیلومتر موج شکن احداث شده است و برای ایجاد زیربناها و امکانات لازم در این بندر

۳۵۰ میلیون دلار توسط بخش دولتی و ۲ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری انجام شده است.

شهدادی ادامه داد: علاوه بر سرمایه گذاری های یاد شده اپراتور هندی نیز با ۲ دستگاه جرثقیل سنگین برای جابه‌جایی کانتینر تاکنون هشت میلیون دلار در این بندر سرمایه گذاری کرده ‌است که با توجه به امکانات یاد شده تبادل انواع کالای کانتینری در تخلیه و بارگیری از سرعت بسیار خوبی برخوردار است، پایانه کانتینری یخچالی این بندر اقیانوسی نیز برای نگهداری ۵۴۰ دستگاه کانتینر محصولات باغی و کشاورزی ظرفیت دارد و با هشت دستگاه جرثقیل امکان تخلیه و بارگیری ۲۵ تا ۳۰ کانتینر در ساعت وجود دارد، سه ماه نگهداری کالاهای کانتینری یخچالی در انبارهای این بندر نیز رایگان است.

وی گفت: با توجه به امکان پهلوگیری کشتی‌هایی با ظرفیت یکصد هزار تن در این بندر امکان صادرات مواد معدنی فله‌ای از قبیل سنگ آهن معدن سنگان خواف خراسان رضوی نیز از این طریق وجود دارد و برای این منظور ۶ دستگاه جرثقیل ۱۴۰ تنی در نظر گرفته شده ‌است و صادرکنندگان می‌توانند از این امکانات با توجه به معافیت سه ماهه انبارداری استفاد کنند.

معاون اقتصادی اداره کل بنادر استان سیستان و بلوچستان افزود: در بخش واردات و صادرات فله‌ای غلات مورد نیاز خوراک دام، طیور و مصارف انسانی نیز این بندر به انواع تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز از جمله مکنده‌های بسیار قوی مجهز شده و امکان تخلیه و بارگیری ساعتی ۶۰۰ تن غله در این بندر وجود دارد که این میزان در سال جاری بیشتر از ۱.۶ میلیون تن بوده است.

وی ادامه داد: ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری کالا در این بندر ۸.۵ میلیون تن کالا در سال است که این میزان سال گذشته ۳.۵ تن تخلیه و بارگیری کالا بوده‌ و پیش بینی می شود امسال این میزان به ۴.۵ میلیون تن برسد ، ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در همه بنادر کشور ۱۳۰ میلیون تن در سال  است.

در ادامه این نشست فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی با پرسش از مسوولان، مسایل مربوط به همکاری تبادلات تجاری با بندر اقیانوسی چابهار را بررسی کردند.