پویا محمویان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: به هنرمندان و فعالان صنایع دستی که در دوران کرونا دچار خسارت شدند، تا سقف ۵۰ میلیون تومان، وام با کارمزد ۴درصد و ۶ ماه تنفس و اقساط ۵ ساله (۶۰ ماه) پرداخت می شود.
محمودیان توانمندسازی تولیدکنندگان، صنعتگران و هنرمندان، توزیع کنندگان، تامین کنندگان، صادرکنندگان، فعالان تجارت الکترونیک و همچنین حامیان کسب و کارهای صنایع دستی را از اهداف اصلی تفاهم مشترک با بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) عنوان کرد و افزود: بر اساس این تفاهم نامه به فعالان حوزه صنایع دستی تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ کارمزد ۴ درصد پرداخت می شود و پس از ۶ ماه تنفس، بازپرداخت آن در ۵ سال (۶۰ ماه) انجام می شود.
حقایق ناگفته، در دل عروسکهای ایرانی
مسئول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: عروسکهای ایرانی در دل خود حقایق ناگفتنی درحوزههایی نظیر آیینها، بازیها و نمایشهای سنتی دارند که با بررسی، تحلیل و معرفی آنها میتوان کودکان را با بخشی از تاریخ و فرهنگ سرزمین و میراثفرهنگیشان آشنا کرد.
لیلا کفاشزاده با اعلام خبر برگزاری کارگاه برخط «اروسک در سپهر ایرانی» گفت: محتوای کتاب فرهنگ عروسکها و نمایشهای عروسکی و سنتی ایران تألیف پوپک عظیم پور در قالب کارگاه آموزشی عروسک در سپهر ایرانی، توسط مولف اثر به صورت مجازی بررسی میشود.
او افزود: چند سالی است پژوهشگران حوزه فرهنگ و کودک به موضوع عروسک های بومی و اصیل ایرانی توجه ویژهای نشان دادهاند و این پژوهشها نشان داده است که عروسکهای ایرانی نقش مهمی در انتقال و آموزش مفاهیم فرهنگی به کودکان دارند.
این پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه معرفی، احیا، باز تولید و پژوهش بر روی این عروسک ها می تواند افق تازه ای بر مطالعات قوم شناسی و شناخت هویت برای مربیان و مدرسان باشد، تصریح کرد: عروسک های ایرانی در دل خود حقایق ناگفتنی درحوزه هایی نظیر آیینها، بازیها و نمایشهای سنتی دارند که با بررسی و تحلیل و معرفی آنها به پژوهشگران و علاقهمندان میتوان کودکان را با بخشی از تاریخ و فرهنگ سرزمین و میراثفرهنگیشان آشنا کرد.
باید بر طرحهای مبتنی بر طبیعتگردی تمرکز جدی شود
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی طبیعتگردی را جزو ظرفیتهای ایران عنوان کرد و گفت: این موضوع به اندازه میراثفرهنگی ظرفیت دارد، در طبیعتگردی محور روی ایجاد کمپها و مجتمعهای گردشگری است و باید بر طرح های مبتنی بر طبیعتگردی تمرکز جدی شود.
علی اصغر مونسان با تشکر از اقدامات انجام شده در خصوص گردشگری روستایی به تقویت اجرایی معاونت گردشگری اشاره کرد و افزود: در تغییر ساختار سازمانی اقدامات خوبی صورت گرفته که در آنهم تفکیک وظایف بهدرستی انجام شده و هم ادارات کل با همگرایی و در اختیار داشتن ابزارهای مالی و اجرایی در راستای یک هدف مشخص گام برخواهند داشت.
مونسان به اهمیت موضوع طبیعتگردی اشاره کرد و اظهار داشت: طبیعتگردی موضوعی است که از اولین روز روی آن تأکید داشتم و در همین راستا بر موضوع اقامتگاههای بومگردی تمرکز کردیم و خرسندیم که بعد از سه سال این موضوع توسط سازمان جهانی گردشگری بهعنوان شعار سال اعلام شد. این اقدام نشانگر این است که ما نیاز را درست تشخیص دادیم و زودتر به آن ورود کردیم.
موزهها باید تجربه بیماریهای فراگیر گذشته را یادآوری کنند
رئیس موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: موزهها میتوانند در دوران بحران کرونا تجربه بیماریهای فراگیر گذشته و بحرانهای تاریخی را یادآوری کنند تا این تجربه برای گذر از امروز مورد استفاده قرار گیرد.
رضا دبیرینژاد با بیان این مطلب در نشست آنلاین تحولات بدن و بدنمندی بازدیدکنندگان موزهها در دوران کرونا اظهار داشت: موزه ها اگر قرار است نهادهای اجتماعی باشند باید از سرمایه هایشان در خدمت جامعه استفاده کنند که بازنشر مجازی یکی از این تجربه هاست. مناطقی خارج از موزه در سطح شهر وجود دارد که می توان روایت های موزهای را به آنجا منتقل کرد. به عنوان مثال من و همکارانم کپی آثار موزه ملک را به ایستگاههای مترو بردیم و در آنجا نمایشگاه برگزار کردیم.
مرمت عمارت وثوقالدوله تهران به پیمانکار واگذار شد
شهردار تهران در پاسخ به تذکر عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره لزوم مرمت و استحکام بخشی از عمارت وثوق الدوله گفت: مرمت عمارت وثوقالدوله به پیمانکار واگذار شد.
پیروز حناچی در نامه ای، در پاسخ به تذکر افشین حبیبزاده نوشت: موضوع مرمت بنای مورد اشاره از طریق استعلام قیمت به شرکت مهندسین مشاور نقش آوران توس واگذار شده است که ضمن طی مراحل انعقاد قرارداد پروژه، برداشت های اولیه بنا توسط مشاور در دست انجام است.
وی افزود: همچنین با توجه به آغاز فصل بارشهای جوی موضوع حفاظت اولیه و اضطراری بنا به پیمانکار واجد صلاحیت واگذار خواهد شد که فرآیند پیشبرد آن در مرحله برگزاری جلسه بازگشایی پاکت ها و استعلام بها است.
آغاز خواناسازی کاخهای چغازنبیل
مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه از آغاز برنامه گمانهزنی برای پیگردی و خواناسازی کاخ شماره ۲ و ۳ چغازنبیل از نیمه دی سال جاری خبر داد.
عاطفه رشنوئی، گفت: سالها بناهای نیمه شرقی محوطه چغازنبیل به حال خود رها شده بودند و اقدامات حفاظتی و مرمتی سالانه مانند آنچه که زیگورات و معابد اطراف آن را در برمیگرفت، شامل حال این بناها نمیشد. از آنجا که رویکرد پایگاه، توجه به چغازنبیل به مثابه یک شهر باستانی است و همه بناهای موجود در آن اهمیت دارد، برنامه خواناسازی کاخهای موجود در این بخش مورد توجه قرار گرفت.
پایههای عمارت تاریخی ساعت تبریز مرمت میشود
شهردار منطقه هشت تبریز گفت: به منظور ساماندهی و بازسازی عمارت تاریخی ساعت این شهر، عملیات مرمت پایههای این مکان شروع شده است.
علی مدبر با اشاره به فرسودگی پایه های دیوار بیرونی عمارت ساعت، افزود: معاونت فنی و عمرانی شهرداری منطقه هشت طی روزهای اخیر عملیات مرمتی و ساماندهی این پایه ها را آغاز کرده و طی آن علاوه بر تیشه زنی سنگ پایه ها، عملیات آرماتوربندی و ستون بندی پایه ها را نیز اجرایی کرده است. تلاش می کنیم طی ماه های آینده تمام پایه ها و نرده های دیوار پیرامونی عمارت ساعت را مرمت و بازسازی کنیم.
مدبر اضافه کرد: در مرمت پایه های محوطه عمارت ساعت سعی می شود بیشتر از سنگ موجود قدیمی این پایه ها استفاده شود تا هویت تاریخی آن همچنان حفظ و حراست شود.
تمدید فراخوان واگذاری حق بهره برداری از ۸ بنای تاریخی فرهنگی
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، مهلت شرکت در فراخوان عمومی واگذاری مرمت، احیا و حق بهره برداری مدت معین ۸ مجموعه تاریخی را تا ساعت ۱۶ شنبه چهارم بهمن ۹۹ تمدید کرد. با تصویب کمیسیون مزایده های صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، مهلت شرکت در مزایده ۸ بنای تاریخی تا ساعت ۱۶ شنبه چهارم بهمن ۹۹ تمدید شد.
تاریخ شفاهی آرایشگری ایران تدوین شود
پژوهشگر تاریخ، راه اندازی «موزه آرایشگری ایران» را گامی ارزشمند در حوزه مردم شناسی دانست و گفت: با حضور اساتید و هنرمندان پیشکسوت این صنف، «تاریخ شفاهی آرایشگری ایران» و تحولات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این حرفه، تدوین و ثبت شود.
هفته گذشته مرحله دوم تجهیز موزه آرایشگری ایران با اهدای وسایل و تجهیزات سنتی و نیمه مدرن آرایشگری از سوی پیشکسوتان و شاغلان این حرفه در مجموعه باغ موزه نگارستان تهران برگزار شد. در این آیین، تجهیزات و وسایل آرایشگری با قدمت چند دهه به نمایش گذاشته شد که پس از نمایش یک روزه به گنجینه باز گردانده شد و قرار است به زودی با راه اندازی و افتتاح رسمی موزه ملی آرایشگری، در معرض بازدید عمومی قرار خواهد گرفت.
احمد ابوحمزه عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان و پژوهشگر تاریخ و مردم شناسی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، راه اندازی موزه اختصاصی مردم شناسی و هنر و مهارت آرایشگری در ایران را گامی ارزشمند در حوزه مردم شناسی ادوار مختلف تاریخ ایران دانست و گفت: در تصاویری که در کتیبه ها از پادشاهان و الهه ها دیده می شود، در نقش برجسته بیستون در کرمانشاه و و تخت جمشید، در بسیاری از آثار تاریخی که در نقاط مختلف کشور وجود دارد، نشان می دهد آرایشگری از دوره پیش از اسلام در ایران وجود داشته است.
انتخاب ایران به عنوان نایب رئیس کمیته بررسی عضویت وابسته UNWTO
مدیر کل بازاریابی و تبلیغات گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به تشریح نتایج حضور در وبینارهای مربوط به سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) و نیز شورای برنامهریزی منطقهای سازمان همکاریهای اقتصادی اکو (ECO) پرداخت و از انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان نایب رییس کمیته بررسی عضویت وابسته سازمان جهانی جهانگردی و نیز تمجید شورای برنامهریزی منطقهای اکو از وزارت گردشگری خبر داد.
محمد قاسمی گفت: دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری با حضور در سه وبینار بینالمللی روز پرکاری را پشت سر گذاشت. این وبینارها به ترتیب برگزاری عبارت از "سیویکمین نشست شورای برنامهریزی منطقهای سازمان همکاریهای اقتصادی-اکو"، "دومین نشست کارگروه اصلاح چارچوب حقوقی عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)" و "کمیته بررسی تقاضاهای عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری" بودند.
وی افزود: سیویکمین نشست شورای برنامهریزی منطقهای سازمان همکاریهای اقتصادی-اکو با شش کمیته گردشگری، راه و ارتباطات، تجارت، کشاورزی، صنعت و انرژی به صورت وبیناری به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد که در کمیته گردشگری آن سند مربوط به برنامههای اکو در بخش گردشگری مشتمل بر آخرین وضعیت عمل به تعهدات کشورهای عضو و همچنین مواردی که این کشورها آمادگی انجام آنها را در آینده دارند، مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.