به گزارش ایرنا از حفاظت محیط زیست استان تهران، محمد رستگاری معاون نظارت و پایش این اداره کل، در حاشیه مراسم امروز با اشاره به اینکه شهرستان های غرب استان رشد جمعیتی فزاینده ای دارند و این مساله اهمیت پایش کیفیت هوا و اطلاع رسانی بموقع به شهروندان را در این خصوص دوچندان می کند، افزود: بر همین اساس با تلاش مجموعه محیط زیست استان تهران و همکاری شهرداری شهرستان شهریار، ایستگاه سنجش آلودگی هوا در این منطقه نصب و راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه در این ایستگاه سنجش آلودگی هوا، سه پارامتر اصلی شامل ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون، دی اکسید گوگرد و دی اکسید نیتروژن اندازه گیری می شود، اظهار داشت: این پارامترها در حال حاضر مهمترین آلاینده های هوا در تهران بوده و با نصب آنالایزرهای مربوط به این آلاینده ها می توان وضعیت کیفی هوای شهر باغستان را پایش کرد.
رستگاری با اشاره به اینکه این دومین ایستگاهی است که در شهرستان شهریار به بهره برداری رسیده است، افزود: بهره برداری از ایستگاه های سنجش آلودگی هوا از دو منظر قابل اهمیت است اول اینکه شهروندان می توانند از وضعیت کیفی هوای منطقه اطلاع پیدا کنند و بیماران در روزهای آلوده کمتر خود را در معرض آلودگی هوا قرار دهند و دوم اینکه در صورت افزایش شدید آلودگی هوا امکان بررسی منابع آلودگی، سریع تر خواهد بود.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه استقرار ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهرستان قدس نیز در دستور کار محیط زیست استان است، اظهار امیدواری کرد: در آینده ای نزدیک ایستگاه سنجش آلودگی هوا برای این شهرستان نیز راه اندازی شود.
پالایشگاه ها در کاهش آلاینده های هوا بسیار موثر است
همچنین ظهر امروز پروژه اصلاح و بهینه سازی کوره های پالایشگاه نفت پارس به بهره برداری رسید.
سعید محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در این مراسم با اشاره به اینکه پالایشگاه ها و واحدهایی که در حوزه نفت و پتروشیمی در سطح کشور فعالیت می کنند در سال های گذشته استفاده زیادی از سوخت مازوت داشتند، افزود: اقداماتی این چنینی که منجر به تغییر در سوخت پالایشگاه ها می شود قطعا در بحث کاهش آلاینده های هوا بسیار موثر و مفید خواهد بود.
وی با بیان اینکه دو کوره این پالایشگاه، سوخت مایع مصرف می کردند و آلایندگی بویژه در مورد ترکیبات گوگرددار داشتند، گفت: حدود سه هزار و ۵۰۰ تن سوخت مایع در این کوره ها طی یک سال مصرف می شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه با افتتاح این پروژه، کوره ها از امروز سوخت گاز مصرف کرده و این اتفاق مثبت و موثری در کاهش آلاینده های جوی این پالایشگاه خواهد بود، افزود: با مصرف سوخت گاز، آلایندگی این مجموعه تا حد ۱۰۰ درصدی کاهش خواهد یافت.
حمیدرضا خلیلی مدیرعامل پالایشگاه نفت پارس نیز در این مراسم با بیان اینکه داشتن پیوست محیط زیستی در پروژه ها و اقدامات اجرایی شرکت های زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) یک الزام است، افزود: فاز اول این پروژه در یکی از واحد های فرآیندی پالایشگاه با موفقیت به اتمام رسیده است.
وی با اشاره به اینکه فاز دوم این پروژه که امروز افتتاح شد از سه منظر به معنای کامل یک پروژه اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: اول اینکه نتایج این پروژه منجر به افزایش تولید به میزان ۱۵ درصد در محصولات این شرکت خواهد بود.
خلیلی ادامه داد: دوم موضوع محیط زیستی پروژه است که با استقرار تکنولوزی جدید، راندمان تولید از حدود ۴۵ درصد به ۸۵ درصد می رسد و این به معنی دستیابی به توان حرارتی مورد نظر با مصرف سوخت کمتر خواهد بود.
مدیرعامل پالایشگاه نفت پارس با اشاره به اینکه سومین موضوع بحث کاهش آلایندگی محیط زیستی است، گفت: با اجرای این پروژه آلاینده های sox، co و بقیه آلاینده هایی که در گازهای خروجی دودکش کوره ها و سیستم های احتراقی است تقریبا به صفر می رسد.
پالایشگاه نفت پارس در کیلومتر ۲۲ جاده مخصوص کرج واقع است.