حمید ملانوری روز چهارشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان جنوبی افزود: با این اقدام، مردم در جریان اقدامات مدیران قرار میگیرند و باعث تقویت مدیران میشود.
وی به نقش رسانهها در جامعه اشاره کرد و گفت: همه دستگاهها باید مشترک روزنامههای استان شوند و روزانه ۱۰ نسخه از نشریات استان را خریداری کنند.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه این کار باعث تقویت مالی و انگیزهای رسانهها میشود گفت: گاهی مطالبی در مطبوعات منتشر میشود که مطالبات مردم است اما مدیران به آنها پاسخ نمیدهند و این اشتراک سبب میشود همه دستگاهها خود را مکلف به پاسخگویی کنند و از محتوای رسانهها مطلع شوند.
وی تصریح کرد: رسانهها، مدیران را به مردم وصل میکنند و این یک ظرفیت مهم است.
ملانوری، مهمترین بازتاب ارائه عملکردها را آگاهی بیشتر مردم عنوان کرد و گفت: چنانچه مردم همراهی نکنند و پای کار نباشند، هیچ کدام از طرحها و برنامههای ما کارایی نخواهد داشت.
تعیین طرحهای پژوهشی براساس اولویتهای استان
استاندار خراسان جنوبی گفت: طرحهای پژوهشی دستگاههای اجرایی براساس ضرورتها و اولویتهای استان تعیین شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اعتبارات محدودی که در اختیار داریم، طرحهای پژوهشی باید به گونهای تعیین شوند که بیشترین سود و انتفاع را به همراه داشته باشند.
ملانوری گفت: طرحهای پژوهشی باید مورد انتفاع ادارات، دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی و عموم مردم قرار گیرد و در حقیقت بهرهبرداران واقعی از آنها به نحو شایستهای استفاده کنند.
وی متذکر شد: یکی از مهمترین کارهایی که در شورای برنامهریزی و توسعه باید پیگیری شود، موضوع ارائه گزارش نتایج طرحهای پژوهشی سال گذشته توسط مدیران است تا مشخص شود طرحهای گذشته به چه میزان برای استان کارایی داشتهاند.
استاندار خراسان جنوبی بر استفاده از پایاننامههای دانشجویی تاکید کرد و گفت: سالانه تعداد زیادی از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، پایاننامههای متعددی را آماده میکنند که بخش عمدهای از آنها در کتابخانهها خاک میخورد و بلااستفاده مانده است.
وی ادامه داد: اعتبارات پژوهشی استانداری و دستگاههای اجرایی میتواند با هماهنگی دانشگاه در این زمینه هزینه شود، به این ترتیب پایاننامههای دانشجویی در راستای اهداف استان تدوین میشوند و کاربردیتر خواهند بود.
ملانوری گفت: مراکز تحقیقاتی مثل مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز باید در برنامهریزیهای خود، اهداف استان را مد نظر داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه نباید جزیرهای عمل کنیم گفت: دانشگاه، صنعت، معدن، کشاورزی و سایر بخشها باید همافزایی داشته باشند تا اقدامات و عملکردشان، نتایج بهتری به همراه داشته باشد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: تعامل و همافزایی دستگاهها در طرحهای پژوهشی، معنا و مفهوم پیدا میکند و نتیجه این میشود که برای مثال در طراحی یک مزرعه زعفران یا یک باغ میتوان به گونهای اقدام کرد که از آن به عنوان یک حوزه گردشگری نیز استفاده برد و درآمدزایی داشت.
بخش خصوصی باید در کنار دستگاههای اجرایی قرار گیرد
وی با تاکید بر اینکه برنامههای توسعهای استان باید شتاب بگیرد گفت: اقدامات قابل تحسین در دستگاههای اجرایی در حال اجراست اما هنوز بخش خصوصی آن طور که باید در کنار ما قرار نگرفته و نتوانستهایم از ظرفیت مردم استان به خوبی استفاده کنیم.
ملانوری از مدیران خواست برای موضوع پای کار آوردن مردم و ترغیب آنها به سرمایهگذاری در طرحهای توسعهای استان راهکارهایی را ارائه کنند.
وی تصریح کرد: هدف از این کار، درآمدزایی مردم و توانمندسازی آنهاست.
استاندار خراسان جنوبی همچنین به اقدامات دستگاهها در پوشش ارتباطی استان اشاره کرد و گفت: با وجود تلاشهای فراوانی که در پوشش دیجیتال و اینترنت صورت گرفته اما هنوز در بخشهایی از استان، گلایههای دانشآموزان و والدین را از عدم بهرهمندی از کلاسهای مجازی داریم که این موضوع، زیبنده استان نیست.
وی افزود: استانداری، آموزش و پرورش، دانشگاه، صدا و سیما و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات باید طی جلسه مشترکی این موضوع را آسیب شناسی و راهکارهایی ارائه کنند تا این مشکل برطرف شود و بچهها از تحصیل بیبهره نمانند.