تهران- ایرنا- محققان مستنداتی را یافتند که نشان می‌دهد هفت روز پیش از این که شخص متوجه ابتلا به بیماری کووید ۱۹ شود، ساعت‌های هوشمند قادر به تشخیص علایم این بیماری هستند.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری مدیکال نیوز، محققان مدرسه پزشکی آیکان در مانت ساینای واقع در نیویورک با بررسی داده‌های مربوط به ساعت‌های هوشمند ۲۹۷ کارمند بخش سلامت دریافتند ساعت‌های هوشمند قابلیت تشخیص علایم بیماری را دارند.

در این تحقیقات از داوطلبان خواسته شد ساعت‌های هوشمند را به طور دائمی مورد استفاده قرار دهند و روی ساعت‌ها نیز برنامه‌ای نصب شد که قابلیت اندازه‌گیری تغییرات پایدار ضربان قلب را دارد.

یکی از مهمترین علایم کووید ۱۹ التهاب در بخش‌هایی از بدن است که موجب تغییر جریان خون می‌شود. این تغییر جریان خون به نوبه خود موجب تغییر ضربان قلب شده و این تغییر نیز توسط ساعت‌های هوشمند شناسایی می‌شود.

این ساعت‌ها با اندازه‌گیری و نظارت بر فشار خون شخص کاربر در یک دوره زمانی طولانی قادرند خط مبنای طبیعی فشار خون وی را اندازه‌گیری کنند. زمانی که تغییرات ناگهانی و بلندمدت مانند تغییرات پایدار ضربان قلب در این خط مبنا رخ می‌دهد، ساعت هوشمند متوجه این تغییر می‌شود.

به گفته محققان، ساعت هوشمند داوطلبان توانست دو سوم از افراد آلوده به ویروس کووید ۱۹ را به طور متوسط هفت روز قبل از این که خود آن‌ها متوجه علایم بیماری شوند، تشخیص دهد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic)  به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

گزارش کامل این تحقیقات در medRxiv منتشر شده است.