به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه هنر چاپ لندن، برخی از موزههای کشورهای مختلف جهان که در حال حاضر به علت محدودیتهای کرونایی امکان پذیرش بازدیدکننده را ندارند، به مراکز تزریق واکسن کرونا تبدیل میشوند.
در انگلیس، موزه علوم لندن و موزه بلک کانتری شهر دادلی به زودی میزبان گروههای تزریق واکسن کرونا خواهند شد. پیشتر، موزه پزشکی تاکری در شهر لیدز نیز از ماه دسامبر (آذر ۹۹) با تبدیل به پایگاه واکسن کرونا در برنامه واکسیناسیون انگلیس مشارکت کرده بود.
در ایتالیا نیز موزه هنرهای معاصر کاستلو دی ریولی در حومه شهر تورین اولین نگارخانه ایتالیایی خواهد بود که از آن به عنوان پایگاه تزریق واکسن کرونا استفاده میشود.
طرح تبدیل موزه علوم لندن به مرکز واکسیناسیون گسترده علیه کرونا، ایده مشترک سرویس ملی بهداشت انگلیس موسوم به NHS و مقامات محلی منطقه سلطنتی کنزینگتون و چلسی است. راسل استایلز مدیر موقت بهداشت عمومی این منطقه روز ۱۳ ژانویه (۲۴ دی) طی جلسه برخطی که درباره پایگاههای محلی واکسیناسیون برگزار شد، اعلام کرد موزه علوم لندن از ماه فوریه (دهه دوم بهمن تا دهه اول اسفند ۹۹) به برنامه واکسیناسیون گسترده در انگلیس ملحق میشود.
موزه بلک کانتری (BCLM) واقع در شهر دادلی این کشور که یکی از لوکیشنهای اصلی سریال پرطرفدار پیکی بلایندرز بود، نیز تا پایان ماه جاری میلادی به مرکز واکسیناسیون علیه کرونا تبدیل خواهد شد.
در کشور ایتالیا نیز موزه هنرهای معاصر کاستلو دی ریولی در این حرکت تاریخی پیشقدم خواهد شد. به گفته سخنگوی این موزه، کاستلو دی ریولی به محض آن که کادر درمان و ساکنان خانههای سالمندان واکسینه شوند، یعنی احتمالا ماه آینده میلادی، کار خود به عنوان مرکز واکسیناسیون علیه کرونا را آغاز خواهد کرد.
پایگاه واکسیناسیون در طبقه سوم این نگارخانه ایتالیایی راهاندازی میشود که بیش از ۹۲۹ متر مربع مساحت دارد و محیطی بزرگ و امن برای استقرار یک اتاق انتظار با رعایت اصول فاصلهگذاری اجتماعی، دکههای واکسیناسیون و بخش مراقبتهای پس از تزریق فراهم میکند. افرادی که برای واکسیناسیون به این موزه مراجعه میکنند در حین فرآیند تزریق واکسن میتوانند از تماشای نقاشیهای دیواری کلودیا کومت (Claudia Comte) هنرمند اهل سوییس لذت ببرند.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر ۹۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از دو میلیون نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.