به گزارش ایرنا، «ریاض المسعودی» نماینده ائتلاف سائرون در پارلمان عراق در گفت وگو با شبکه تلویزیونی دجله گفت: ما از تصمیم برای تعویق انتخابات (زودهنگام) – بعد از اینکه کمیسیون عالی انتخابات عراق بر امکان برگزاری آن در موعد مقرر خود بدون وجود مشکلات فنی تاکید کرده بود- شوکه شدیم و امیدواریم که این امر، دلیلی برای تعویق دگرباره انتخابات نشود زیرا چنین اقدامی ممکن است باعث شود تا انتخابات در موعد مقرر خود برگزار شود و (اساسا مفهوم انتخابات زودهنگام از بین برود) و یا باعث فشارهای سیاسی بر کمیسیون انتخابات شود.
وی افزود: از دولت خواسته می شود که برای شروع روند انتخابات زودهنگام و تعیین تاریخ رسمی آن پس از توافق با رئیس جمهور، تاریخ انحلال رسمی پارلمان را اعلام کند.
المسعودی همچنین از دولت عراق خواست تا در تدوین یک نقشه راه متکامل جهت حل بحران ها و موانع پیش روی برگزاری انتخابات زودهنگام از جمله ساختارسازی دوباره دادگاه فدرال با توافق با تشکل های سیاسی در پارلمان، شتاب به خرج دهد.
مقتدا صدر رهبر جریان صدر نیز به نوبه خود بعد از اعلام رسمی تعویق انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق به دهم اکتبر آینده (18 مهرماه) در توییتی نوشت که دیگر اجازه نخواهد داد که انتخابات دوباره به تعویق بیفتند.
وی از همگان خواست تا با برخورداری از روحیه ای ملی برای برگزاری موفق و تکمیل این فرایند به بهترین وجه ممکن و نیز توقف تنش ها و مشاجره ها تلاش کنند.
رهبر جریان صدر همچنین درخصوص "بازی و توطئه های" کسانی که آنها را "عناصر مفسد" خواند، هشدار داد و گفت که "باید مراقب بازی و توطئه مفسدان خواه درخصوص قانون انتخابات یا دخالت در کار کمیسیون انتخابات یا هر مسئله دیگری به زیان ملت بود".
مقتدی الصدر یک روز قبل از اعلام رسمی تعویق انتخابات نیز در توییتی نوشته بود: امیدواریم که پیشنهاد کمیسیون انتخابات (برای تعویق انتخابات) یک پیشنهاد تماما حرفه ای برای اتمام همه سازوکارهای انتخابات و برگزاری آن با اقداماتی قابل قبول باشد.
وی افزوده بود: همچنین امیدواریم که (این پیشنهاد) به دور از دخالت های سیاسی، حزبی، طائفه ای و نژادی باشد زیرا اگر به دلایل حرفه ای بوده باشد، ما به آن تن خواهیم داد و در غیر این صورت، باید منتظر تصمیم ما (در این زمینه) باشید..(انتظار می رود که) این آخرین به تاخیر افتادن انتخاباتی باشد که دولت برای جلوگیری از فساد، ظلم، اشغالگری و عادی سازی روابط وعده برگزاری آن را داد.
دولت عراق در جلسه روز سه شنبه خود به ریاست «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر این کشور با حضور اعضای کمیسیون عالی انتخابات عراق با تعیین روز دهم اکتبر آینده (۱۸ مهرماه) به عنوان زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور موافقت کرد.
کمیسیون عالی انتخابات عراق سه روز پیش در نامه ای به نخست وزیر این کشور پیشنهاد داد که انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در روز شانزدهم ماه اکتبر سال جاری میلادی (۲۴ مهرماه آینده) برگزار شود.
پیش از این نخست وزیر عراق روز ششم ژوئن آینده (۱۶ خرداد ماه) را به عنوان روز برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور تعیین کرده بود.
رایزنیها و گامهای احزاب و جریانهای سیاسی مختلف عراق و تغییر آرایش نیروهای سیاسی از نزدیک به سه ماه پیش برای ورود به این انتخابات آغاز شده است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه اعلام کرد که «اینگبرگ سولرون گشلادوتیر» از ایسلند را به عنوان نماینده جدید در امور سیاسی و انتخاباتی هیات این سازمان در عراق تعیین کرده است.
طرح موضوع تعویق زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق با واکنش های متفاوتی در بین جریان های سیاسی این کشور روبرو شده و همین امر کمیسیون عالی انتخابات عراق را ناچار کرد روز سه شنبه در بیانیه دیگری هدف از پیشنهاد خود را برگزاری انتخابات سالم عنوان کند.
در بیانیه کمیسیون عالی انتخابات عراق آمده بود که درخواست این کمیسیون برای تعویق زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی با هدف برگزاری انتخاباتی سالم و گسترش ثبت نام کارت هوشمند (بیومتریک) صورت گرفته است.
نخست وزیر عراق نیز سپس در اولین اظهارنظر پس از تصویب تعویق انتخابات پارلمانی زودهنگام در دولت این کشور تصریح کرد که برخی ابعاد فنی مهم کمیسیون انتخابات برای تضمین سلامت انتخابات دلیل این امر بود .
ائتلاف الفتح و ائتلاف دولت قانون دیگر جریان های سیاسی عراقی بودند که یک روز قبل از اعلام رسمی تعویق انتخابات، به پیشنهاد کمیسیون انتخابات برای تعویق آن واکنش نشان دادند.
ائتلاف الفتح به ریاست «هادی العامری» "نارضایتی شدید" خود را از پیشنهاد کمیسیون عالی انتخابات برای تعویق انتخابات زودهنگام اعلام و تاکید کرده بود: این اقدام با تمام توافق های انجام شده قبلی مبنی بر برگزاری انتخابات حداکثر یک سال بعد از تشکیل دولت (کنونی) در تضاد است.
این ائتلاف افزوده بود: نگران هستیم که این تاخیر در زمان برگزاری انتخابات باعث شود که انتخابات تا سال ۲۰۲۲ میلادی به تاخیر بیافتد، لذا ما درخصوص ضرورت برگزاری انتخابات زودهنگام در موعد جدید آن مصمم هستیم و هرگونه به تاخیر افتادن مجدد آن را نمیپذیریم.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده بود: ما دولت و کمیسیون عالی انتخابات را ترغیب می کنیم که با جدیت بیشتر تلاش کرده و صدور کارت های بیومتریک را برای تضمین سلامت و شفافیت انتخابات تکمیل کند و دولت بایستی به تعهدات عمل کرده و فضای مناسب را برای برگزاری انتخابات زودهنگام مهیا کند.
«کاطع الرکابی» از مسئولان ارشد ائتلاف دولت قانون عراق نیز گفته بود: این ائتلاف از مدتها پیش هشدار داد که کمیسیون انتخابات ممکن است نتواند به اجرای انتخابات زودهنگام پایبند باشد زیرا گفتیم که موضوع (تصویب) حوزه های متعدد انتخابیه به این معنا است که انتخابات زودهنگامی در کار نخواهد بود.
وی به صحبت های صریح اخیر «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون خطاب به رئیس کمیسیون انتخابات عراق در نشست اخیر سران سیاسی این کشور اشاره کرد و گفته بود: رئیس کمیسیون در پاسخ به این سوال که آیا قادر به برگزاری انتخابات در ششم ژوئن هستید، گفت که "بله.. اما". المالکی کلام او را قطع کرد و گفت که "این همان مشکل است.. برای سران سیاسی روشن کنید که منظور شما از "اما" چیست؟" و درپی این امر بود که کمیسیون روز بعد پیشنهاد تعویق انتخابات به ماه اکتبر را داد.. کمیسیون تا الان یک برگه مربوط به انتخابات را چاپ نکرده است. این امر مدت زیادی طول می کشد. بیایید با مردم با صراحت صحبت کنیم. مسئله این نیست که دولت قانون یا تشکل های دیگر چه می خواهند. مسئله درخصوص میزان امکان موفقیت یا شکست کل فرایند انتخابات است.
دیگر جریان های سیاسی عراقی هنوز نسبت به پیشنهاد تعویق انتخابات پارلمانی واکنشی نشان نداده اند.
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۵
بغداد – ایرنا - ائتلاف «سائرون» به رهبری مقتدا صدر رهبر جریان صدر عراق خواهان تعیین زمان انحلال پارلمان برای به تعویق نیفتادن دوباره زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور شد.