تهران- ایرنا- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با اقدامات خصمانه و بی‌شمار خود علیه کوبا میراثی از روابط تیره‌ میان دو کشور برای دولت بعدی آمریکا به جا گذاشت و در برابر احتمال نزدیکی مناسبات دوجانبه مانع سختی پیش روی جو بایدن قرار داد.  

به گزارش چهارشنبه ایرنا، «خورخه کاسالس» تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرگزاری پرنسا لاتینا گفت: ترامپ با اقدامات خود در طول  چهار سال حضور در کاخ سفید در مسیر نزدیکی روابط احتمالی واشنگتن- هاوانا مین گذاری کرد.

به گفته این استاد دانشگاه کوبا، به ویژه با اقدام اخیر واشنگتن مبنی بر گنجاندن کوبا در لیست کشورهای حامی تروریسم، در مسیر هرگونه مذاکره میان دو کشور مانع ایجاد کرد.

به عقیده کاسالس آنها در این اقدام که با هماهنگی بخش های ضدکوبایی فلوریدا علیه کشورهای آمریکای جنوبی به کار گرفته اند،  شکست خورده اند چرا که جهان این موضوع را باور نخواهد کرد و هاوانا خود قربانی تروریسم واشنگتن بوده است.

اقدامات ترامپ در آخرین روزهای دولتش میراثی برای مستاجر جدید کاخ سفید و صحنه ای بی سابقه در تاریخ واشنگتن بر جای گذاشت که مناسبات آمریکا و کوبا را پیچیده تر کرد.

براساس ارقام رسمی، دولت ترامپ در ۲۴۰ اقدام خصمانه علیه کوبا به عنوان بخشی از برنامه تشدید تحریم ها آثار زیانباری بر بخش های اقتصادی و جامعه این کشور آمریکای لاتین به جا گذاشت.  

وزیر خارجه کوبا در واکنش به اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه کشورش، با قهری و خودسرانه خواندن این اقدام، آن را به شدت محکوم کرد.

دولت ترامپ  دوشنبه ۲۲ دی در حالی که روزهای پایانی خود را می گذراند، وزارت کشور کوبا و وزیر آن را با ادعای نقض جدی حقوق بشر در لیست تحریم ها قرار داد.

واشنگتن با رویکرد مالکانه خود همواره آمریکای لاتین را به عنوان حیاط خلوت خود دانسته و با توجه به تجربه تاریخی از سیاست های کلی حاکم بر آمریکا، به سختی می توان انتظار تغییر این سیاست را در دولت های بعدی داشت.

رویکرد جدید بایدن در قبال ونزوئلا که در صحبت‌های روز گذشته (سه شنبه ۳۰ دی) در جلسه استماع سنا انعکاس یافت، گویای این امر است که با آمد و شد دولت‌ها، سیاست های کلی این کشور تغییری نخواهد کرد. 

دولت های آمریکا که به رغم قوانین بین المللی در تعیین حدود و مرزها، منطقه آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود می‌دانند، همواره با سیاست‌های خصمانه و مداخله جویانه درصدد ایجاد بی ثباتی و ناآرامی در کشورهای چپ‌گرای این منطقه برآمده و نفرت عمومی جوامع آمریکای لاتین را نسبت به این رویکرد خود برانگیخته اند.

تحلیلگران و کارشناسان پیشتر هشدار دادند که آمریکا  با راه انداختن جنگ رسانه‌ای در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در جهت کودتای نرم علیه هاوانا گام برمی دارد.این بخشی از ساز و کار دخالت خارجی غیرمستقیم علیه کوبا بوده که توسط آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا ایجاد شده است.