محمدحسن طالبیان چهارشنبه شب در مراسم افتتاح اولین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی خوشنویسی راه ابریشم در مشهد با عنوان "رقص قلم"، افزود: باید تلاش کنیم کشورهای منطقه از انسجام و رفاقت فرهنگی برخوردار شوند و در این راستا برای تهیه پروندههای مشترک با این کشورها و ثبت آن در فهرست میراث جهانی اعلام آمادگی میکنیم.
وی با اشاره به به نقش جاده ابریشم در توسعه و تبادل فرهنگی کشورهای منطقه ادامه داد: جاده ابریشم از ۲۴ استان ایران عبور میکند که شاهراه خراسان نیز بخشی از این راه تاریخی است.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: مسجد گوهرشاد در مشهد و آثار بسیاری در هرات افغانستان و سمرقند و بخارا در تاجیکستان میتوانند در فهرست میراث جهانی ثبت شوند.
وی با اشاره به سابقه تاریخی هنر خوشنویسی در ایران افزود: این هنر در دورههای ایلخانی و سلجوقی به اوج خود رسید و با پیدایش چاپهای سربی و دیجیتال کم فروغ شد اما به همت استادان خوشنویسی و نهادها و دستگاه های مختلف، هنوز هم خوشنویسی جایگاه والایی دارد.
طالبیان ادامه داد: پرونده خوشنویسی با عنوان پاسداری از فرهنگ برای ثبت در فهرست میراث جهانی به یونسکو ارسال شده که امیدواریم سال آینده در فهرست میراث جهانی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه موزه بزرگ خراسان که با الهام از اثر تاریخی کاخ خوشید کلات طراحی و ساخته شده، به مرکز تبادل و تعامل فرهنگی تبدیل شده است گفت: ۶۰ هزار شیء تاریخی در موزه بزرگ خراسان در حال ساماندهی است.
نمایشگاه جهانی خوشنویسی کشورهای جاده ابریشیم تا سوم فروردین ماه سال آینده به صورت مجازی و با حضور نمایندگان ۳۰ کشور جهان ادامه دارد که در آن ۲۳۴ اثر از نقاط مختلف جهان به نمایش درخواهد آمد.