دکتر مهدی کرمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پرکردن این شکاف ارتباطی و ممانعت از تحمیل تبعات چنین چالشی نیازمند تمهیداتی از سوی مدیران دانشگاهی است تا دانشجویان تازهوارد، به طور طبیعی روابط فرهنگی، اجتماعی و علمی لازم را با نسل دانشگاهی پیش از خود تجربه کنند.
وی ادامه داد: این امکان متصور است که این ارتباط لازم و طبیعی با توجه به شرایط و الزامات بهداشتی جاری که به خاطر آن محیط فیزیکی دانشگاه امکان ایجاد فضای مطلوب را برای تعاملات بین دانشجویی ندارد تا حدود ۲ سال برقرار نشود.
استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: فضای دانشگاه محیطی روشن و نخبگانی است لذا میتوان با برنامهریزی و تهمید مناسب اینگونه چالشها و مشکلات را در درون خود رفع و جبران نماید.
کرمانی افزود: یکی از اقداماتی که در این حوزه می توان انجام داد، برگزاری برنامههای فرهنگی، اجتماعی و حتی آموزشی است تا بر این اساس شرایطی ایجاد شود تا نسل جدید بتواند با نسلهای گذشته دانشگاهی آشنا شوند. برپایی برنامههای جمعی و فستیوالهایی رقابتی و مهارتی یکی از این اقدامات است.
وی ادامه داد: برخی افراد معتقد هستند دانشگاه باید فقط فضای آموزش و پژوهش باشد ولی آنچه که در کنار آموزش لازم است، پرورش دانشجویان است.
او گفت: برای پیگیری این موضوع باید از سوی نخبگان و مدیران دانشگاهی مطالباتی صورت گیرد زیرا در قالب فعالیتهای فوق برنامه در حوزه فرهنگی اجتماعی امکان نزدیک کردن نگاه ها و تجربه حضور دانشجویان نو ورود در کنار سایر دانشجویان محقق می شود.
مجموعه متمرکز دانشگاه فردوسی شامل ۱۳ دانشکده، هفت پژوهشکده، ۱۳ خوابگاه (هشت خوابگاه دختران، پنج خوابگاه پسران و یک خوابگاه دانشجویان متاهل)، کتابخانه مرکزی، ساختمانهای اداری، تاسیسات و محوطههای ورزشی و فضای سبز در گسترهای ۳۰۰ هکتاری واقع در شمال غرب کلانشهر مشهد است.
حدود ۴۰ هکتار از این وسعت را زیربنای ساختمانها و تاسیسات دانشگاه تشکیل میدهد و بقیه ۲۶۰ هکتار آن شامل خیابانها، مسیرهای دسترسی به دانشکدهها و گستره قابل توجه فضای سبز دانشگاه فردوسی به عنوان "دانشگاه سبز" است.
دانشگاه ۷۰ ساله فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد، سومین دانشگاه باسابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، هماینک در قالب دانشکدههای "ادبیات و علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، علوم، مهندسی، کشاورزی، علوم ریاضی، علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، علوم تربیتی و روانشناسی، منابع طبیعی، علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، حقوق و علوم سیاسی" ۲۵ هزار دانشجو دارد که دو هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکترا،و شش هزار نفرشان در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی نیز از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل میکنند. این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران دارد.