علیرضا خزائلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: این آثار شامل درختان کهنسال، ذخیره گاه های جنگلی، یک دریاچه و یک صخره و باغستان سنتی هستند و بیشتر آنها در دولت یازدهم و دوازدهم به ثبت ملی رسیده اند.
وی اظهار داشت: ۴۵ درخت یا مجموعه درختان کهنسال، جنگل های بلوط حسین آباد طارم سفلی، جنگل های ارس صمغ آباد آبیک و جنگل های بلوط قسطین الموت، غار قلعه کرد آوج، دریاچه اوان، صخره های اندج الموت در کنار باغستان سنتی قزوین اثرهای طبیعی استان در فهرست آثار ملی را تشکیل می دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین یادآور شد: به تازگی مراتب ثبت پنج اثر طبیعی استان قزوین واقع در بخش های الموت غربی و الموت شرقی شهرستان قزوین شامل درخت چنار کهن سال روستای فیشان، درخت گردوی کهنسال نوبن بالاروچ،درخت داغداغان روستای موشقین، درخت چنار روستای آفتاب دار و درخت ارس روستای شورستان با ارسال نامه وزیر میراث فرهنگی به استاندار ابلاغ شد.
پنج اثر طبیعی قزوین در انتظار ثبت ملی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین اظهار داشت: به زودی پرونده پنج اثر واجد شرایط اولیه برای ثبت ملی نیز در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مورد بررسی قرار می گیرد که شامل پنج درخت کنهسال و چشمه خارود الموت است.
خزائلی خاطرنشان کرد: ثبت آثار طبیعی و تاریخی در فهرست آثار ملی زمینه حفاظت بهتر از این گنجینه ها و نگهداری و تحویل آنها به نسل های آینده را فراهم می کند و جذابیت های گردشگری مناطق را افزایش میدهد.
بیش از ۱۴۰۰ اثر و جاذبه طبیعی و ملموس و ناملموس (بناهای تاریخی، صنایع دستی، غذاهای محلی و سنتی، آداب و رسوم و سنن قدیمی) از استان قزوین تاکنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.