فرزاد شیخ محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کف پرداخت این تسهیلات برای هر هکتار ۲۰ میلیون ریال و سقف آن ۲۰۰ میلیون ریال برای ۱۰ هکتار است.
وی توضیح داد: کشاورزان دارای کشاورز کارت از یک تا ۱۰ هکتار امکان دریافت این تسهیلات را دارند و تسهیلات به حساب مندرج در این کارت پرداخت می شود.
معاون اعتبارات و بانکداری شرکتی بانک کشاورزی ایلام یادآور شد: سقف تعیین شده به استان ایلام برای پرداخت تسهیلات به کشاورزان دارای کشاورز کارت ۵۰۰ میلیارد ریال است که تاکنون ۱۴۰ میلیارد ریال آن معادل ۳۰ درصد به ۸۰۰ نفر از متقاضیان پرداخت شده است.
شیخ محمدی با بیان اینکه دریافت این تسهیلات نقدی نیست، گفت: کشاورز کارت برای دریافت کود و سم است و کشاورزان با مراجعه به عاملان توزیع کود و سم موردنیاز خود را با استفاده از این تسهیلات دریافت می کنند.
وی اضافه کرد: این تسهیلات با کارمزد ۱۲ درصد است و بعد از برداشت و فروش محصول و دریافت مطالبات حاصل از فروش محصول، این تسهیلات از سوی کشاورزان پرداخت می شود و البته هنوز هیچ دستورالعمل مشخصی از سوی دولت برای شیوه پرداخت تسهیلات کشاورز کارت ابلاغ نشده است.
وی اضافه کرد: صدور این کارت و پرداخت تسهیلات آن دیر از سوی دولت زمانی ابلاغ شد که بیشتر کشاورزان کشت پاییزه خود را انجام داده بودند و نیاز چندانی به دریافت سم و کود نداشتند اما برای سال آینده این نقیصه مرتفع می شود.
شیخ محمدی افزود: همچنین از دیگر مشکلات در مورد این کارت اینکه کشاورزان تمایل به دریافت نقدی این تسهیلات دارند در حالی که کشاوزکارت تسهیلات غیرنقدی و برای خرید کود و سم است.
معاون اعتبارات و بانکداری شرکتی بانک کشاورزی ایلام گفت: کشاورز کارت برای سال های آتی مبنای فعالیت های مالی کشاورزان، بانک های عامل و نیز توزیع کنندگان کود، سم، بذر، نهال و نهاده های دامی خواهد بود.