به گزارش ایرنا؛ لیلا غفاری روز پنجشنبه در نشست با نمایندگان بخش تولید و فرآوری کشمش در شهرستان ملایر اظهار داشت: ۱۳ هزار تن کشمش روی دست کشاورزان مانده است که با اختصاص این میزان تسهیلات بخشی از کشمش توسط کارخانههای فرآوری و صادرکنندگان کشمش خریداری خواهد شد.
وی اختصاص این رقم تسهیلات را در راستای حمایت از باغداران دانست و افزود: از کارخانهداران و صادرکنندگان کشمش در ملایر انتظار داریم در این زمینه همراهی و مشارکت لازم را داشته باشند.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری ویژه ملایر ابراز امیدواری کرد: با خرید و جذب این رقم تسهیلات حمایتی برای خرید کشمش، در مراحل بعد نیز بتوانیم تسهیلات بیشتری در این رابطه جذب و ساماندهی لازم را در بازار این محصول اقتصادی داشته باشیم.
غفاری ادامه داد: نیاز است صادرکنندگان و کارخانههای فرآوری و بستهبندی کشمش به سرعت جلسه خود را برای توجیه افراد در زمینه اخذ تسهیلات خرید حمایتی کشمش برگزار کنند تا ضمن اعلام و بررسی موانع و مشکلات، اسامی متقاضیان را به کارگروه استان اعلام و هر چه زودتر به نتیجه نهایی برسیم.
وی با بیان اینکه در شرایط سخت امسال، بخش تولید این شهرستان در حوزه انگور و کشمش خوب عمل کرد، در عین حال حمایت از بخش تولید در راستای تداوم حیات اقتصادی بخش فرآوری و صادرات این محصول را ضروری خواند.
غفاری یادآور شد: این تسهیلات خرید حمایتی متناسب با میزان خرید هر واحد فرآوری، به آن دسته از کارخانهدارانی اختصاص پیدا میکند که حاضر به خرید حمایتی کشمش با نرخ تضمینی و مصوب از باغداران باشند.
حدود ۱۱ هزار هکتار از باغهای ملایر زیر کشت انگور است که سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تن انگور در این شهرستان تولید میشود.
حدود ۷۵ درصد از انگور تولید شده در این شهرستان به ۴۵ هزار تُن انواع کشمش تیزابی، آفتابی و گوگردی تبدیل و به کشورهای مختلف جهان صادر میشود.
آذر ماه سال گذشته انگور ملایر به عنوان میراث مهم کشاورزی جهان در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) به ثبت رسید.