شیراز-ایرنا-مشاور و بازرس ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: قوانین و مقررات مرتبط با کار و تولید باید به نفع تولید، حفظ، توسعه و تثبیت نیروی کار بازنگری و اصلاح شود.

کریم یاوری، جمعه در نشست شورای هماهنگی دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس افزود: اگر قرار است تغییر یا اصلاحی در قوانین و مقررات صورت پذیرد، باید این تغییرات در جهت همراهی با تولید، پایداری و ثبات بنگاه‌های اقتصادی، افزایش توان تولید، رقابت و ایجاد و توسعه اشتغال انجام شود.
مشاور و بازرس ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه همه مشکلات موجود در یک بنگاه اقتصادی مشکل‌دار را نمی‌توان متوجه بانک‌ها دانست، گفت: مشکلات واحدهای تولیدی به ۲ دسته درون و برون کارگاهی تقسیم می‌شود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار، اختلاف بین سهامداران و بعضا سوء مدیریت است که از این طریق مشکلات دیگری به این بنگاه‌ها نیز تحمیل می‌شود.
یاوری اضافه کرد: تحریم‌های ظالمانه از جمله مشکلات برون کارگاهی است که به بنگاه‌های اقتصادی تحمیل شده، همچنین واردات بی رویه کالاهای مشابه تولید داخل، قاچاق کالا، مطالبات واحدهای تولیدی از دستگاه‌ها و سازمان‌ها و عدم امکان فروش و رقابت در بازارهای خارجی و صادرات کالا از دیگر مشکلات این واحدهاست.
وی اظهار داشت: برای کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و افزایش انگیزه در متقاضیان احداث بنگاه‌های تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی باید کاهش نرخ سود تسهیلات اعطایی به این دسته از افراد مورد بررسی، رسیدگی و تجدید نظر قرار گیرد.
مشاور و بازرس ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه، ارتقای بازآموزی و افزایش کمی و کیفی نیروی کار در بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار در رفع و کاهش این موانع تاثیر بسزایی خواهد داشت، گفت: نیروی کار با دانش و سطح مهارت بالا می‌تواند خلاق، گره گشا و حلال مشکلات کارفرمایان باشد.
این مقام مسوول افزود: در بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار شاهد هستیم که کارگران پُر تلاش و سختکوش، پا به پای کارفرمایان و مدیران بنگاه برای حل مشکلات از هیچ کوششی فروگذار نیستند.
یاوری ادامه داد: هم اکنون تقاضا در بازار کار بیشتر برای نیروی کار ماهر است و ضرورت توجه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به آموزش و تربیت نیروی کار ماهر در بنگاه‌های اقتصادی به ویژه از نوع مشکل‌دار مورد انتظار است.

رفع مشکل ۷۰ بنگاه اقتصادی فارس در دست بررسی است

مشاور و بازرس ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان فارس حدود ۷۰ بنگاه اقتصادی مشکل‌دار وجود دارد که هم اینک حل و فصل مشکلات این واحدها در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و کمیسیون کارگری شهرستان‌ها و استان در دست بررسی و رسیدگی است.
یاوری، با بیان اینکه استان فارس بنگاه اقتصادی با شرایط بحرانی ندارد، اظهار داشت: عملکرد این استان در بررسی و رسیدگی و حل و فصل بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار مناسب و خوب ارزیابی شده است.
فارس در سه بخش حوزه اشتغال در کشور ممتاز شناخته شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس نیز در این نشست بیان کرد: این استان بتازگی در سه بخش شامل، طرح‌های ملی اشتغالزایی مانند کارورزی و مشوق‌های بیمه‌ای، اشتغال روستایی، عشایری و صیانت از اشتغال در ایام کرونا، مورد تقدیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.
سهراب مختاری افزود: همچنین ۲ بانک توسعه تعاون و رفاه کارگران در زمینه اشتغال در این استان نیز همکاری خوبی با دستگاه‌های اجرایی فارس داشته‌اند و این منطقه در زمره استان‌هایی است که در حوزه پرداخت تسهیلات کرونا کمترین انحراف را داشته است.
وی اضافه کرد: در سفر اخیر معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان فارس نیز تسهیلات مناسبی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام و توسعه تعاونی‌ها به همت استاندار فارس، معاون تعاون وزارت متبوع و مدیر عامل بانک توسعه تعاون مصوب شد.
مختاری همچنین گفت: در بخشی از حوزه‌ها نیاز است که اختیارات به مدیران استانی دستگاه‌ها و نهادهای زیر مجموعه وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سطح استان تفویض شود.

فعالیت ۸۵۰ آموزشگاه آزاد و دولتی فنی حرفه‌ای در فارس

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان فارس نیز در این جلسه گفت: این اداره کل با ۸۰۰ آموزشگاه آزاد و ۵۰ مرکز دولتی به پادگان‌ها، کمپ‌ها ،صنایع و صنوف مختلف آموزش می‌دهد.
حشمت کوشکی، با بیان اینکه این اداره کل در سال ۹۸ رتبه برتر کشور در حوزه پژوهش و آموزش را کسب کرد، افزود: تفاهم نامه‌ای اخیرا بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جهاد دانشگاهی منعقد و تسهیلات مشاغل خانگی به این مرکز سپرده شده است.
وی ادامه داد: این اقدام در حالی انجام شده که گواهینامه‌های فنی و حرفه‌ای در تمام دنیا اعتبار دارد و ظرفیت عظیمی در این حوزه در داخل مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مدیران دستگاه‌هایی از جمله ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آموزش فنی و حرفه‌ای، تامین اجتماعی، مدیریت درمان تامین اجتماعی، بهزیستی، صندوق کارآفرینی امید، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، صندوق بازنشستگی کشوری، بانک رفاه کارگران، بانک توسعه تعاون، اتاق تعاون، شرکت‌ها و کارخانه‌های زیر مجموعه شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، خبرگزاری ایلنا و روزنامه کار و کارگر از اعضای شورای هماهنگی دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس هستند.