ذبیح الله اعظمی شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح زیر کشت محصول پیاز را در منطقه جنوب شرق کشور (جنوب کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان) بیش از ۲۶ هزار هکتار اعلام کرد و این میزان سطح زیرکشت را سه برابر حد نرمال دانست.
وی افزایش کشت و در نتیجه تولید زیاد محصول پیاز را علت اشباع بازارهای داخلی دانست و گفت: تولید این میزان محصول پیاز مازاد، سبب کاهش قیمت پیاز شده است.
اعظمی با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای توسعه و رونق کشاورزی و حمایت از کشاورزان انجام می دهم، اظهار داشت: از همان روز اول پیگیر رفع این مشکل از مسیرهای مختلف بوده ام و تا به نتیجه رسیدن این مهم تلاش ادامه دارد.
دکترای کشاورزی از دانشگاه گنت بلژیک علت افت قیمت محصول پیاز را عرضه بیش از میزان تقاضای این محصول اعلام کرد و از برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت برای رفع این مشکل خبر داد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی خرید تصمینی پیاز توسط سازمان تعاون روستایی را با قیمت پایه ۲ هزار تومان راه حل کوتاه مدت رفع مشکل پیازکاران جنوب کرمان اعلام کرد و گفت: امیدواریم این خرید حمایتی در کوتاه مدت سبب رقابت و تغییر قیمت پیاز شود.
اعظمی برنامه بلندمدت خود را برای تغییر قیمت پیاز را رایزنی برای ایجاد بازارهای هدف در خارج از کشور اعلام کرد و از رایزنی با سفارت های ارمنستان و روسیه، چین و هند برای رفع مشکل پیاز خبر داد.
وی از پیگیری برگزاری نشست های تخصصی کمیسیون کشاورزی برای رفع مشکل پیازکاران جنوب کرمان خبر داد و دغدغه کشاورزان را دغدغه خود دانست و بر رفع این مشکل تاکید کرد.
اعظمی با بیان اینکه بعضی کشورها از جمله هندوستان درخواست پیاز قرمز دارند، گفت: این نوع محصول در فصل زمستان تولید نمی شود.
وی افزود: برای موفقیت در صادرات محصولات کشاورزی باید استانداردهای کشور هدف باید رعایت شود.
اعظمی ادامه داد: همچنین علاوه بر فراهم کردن زیرساخت ها و بسته بندی باید حداقل ۶ ماه قبل از کشت برنامه ریزی دقیق برای تولید محصولات کشاورزی انجام شود.