دکتر محمدرضا صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به اینکه به دلایل متعدد، امید زیادی وجود دارد که این طرح به موفقیت برسد، افزود: نتایج مطلوب در مطالعات پیش بالینی و انتخاب پلتفرم شناخته شده از جمله دلایل موفقیت احتمالی این مطالعه است.
وی بیان داشت: مطالعات حیوانی این واکسن از نظر بی خطری، ایمنی زایی و عوارض پایین در حیوانات، بسیار موفقیت آمیز بوده و بسیار امیدوار هستیم که این موضوعات در تست انسانی هم تایید شود.
صالحی با اشاره به اینکه در مورد ایمنی زایی این واکسن مکرر سوال می شود، گفت: هرچند برپایه اطلاعات موجود اولیه این واکسن ایمنی زایی خوبی را نشان داده اما برای اعلام درصد ایمنی زایی هنوز زود است و نیاز به زمان بیشتری داریم.
وی تصریح کرد: طبق پروتکل های بین المللی مانند پروتکل های سازمان بهداشت جهانی، زمانی که ۲ تا ۴ هفته از تزریق دوز دوم واکسن بگذارد، می توان در این مورد اظهارنظر جدی کرد که هنوز هیچ کدام از داوطلبان این طرح به این زمان نرسیده اند. به نظر می رسد که اواخر بهمن ماه می توان گفت که این واکسن چقدر ایمنی زایی دارد.
مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا افزود: روز گذشته جلسه کمیته ایمنی واکسن برگزار شد و اطلاعات داوطلبان در اختیار اعضای این کمیته قرار گرفت تا پس از بررسی دقیق اطلاعات مجوز مرحله بعدی تزریق واکسن صادر شود.
وی با اشاره به اینکه مرحله بعدی تعداد داوطلبان بیشتری نسبت به مراحل قبلی وارد این مطالعه خواهند شد، گفت: تاکنون ۲۱ داوطلب معادل بیش از یک سوم داوطلبین در فاز اول، واکسن را دریافت کردند و ۳۵ داوطلب دیگر هم باید به ترتیب و با تایید کمیته ایمنی وارد این مطالعه شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: پس از سپری شدن مرحله اول تست انسانی، مرحله دوم این مطالعه با حدود ۵۰۰ داوطلب آغاز خواهد شد.
وی به وضعیت عمومی داوطلبانی که واکسن دریافت کرده اند نیز اشاره کرد و گفت: حال ۲۱ داوطلبی که واکسن ایرانی کرونا را دریافت کردند، خوب است و مطالعه به خوبی در حال پیگیری است.
صالحی، کل دوره تزریق واکسن داوطلبان اولین مطالعه انسانی فاز یک واکسن ایرانی کرونا را ۲ ماه اعلام کرد و گفت: ۵۶ داوطلب در این مرحله حضور دارند که طی این مدت واکسن به آنها تزریق می شود.
وی یادآور شد: تزریق واکسن به داوطلبان ۲ بار انجام می شود به عبارتی تزریق واکسن به آنان در روزهای صفر و ۱۴ صورت می گیرد.
به گزارش ایرنا، اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد.