خمین - ایرنا - ادبیات تاریخ انقلاب اسلامی ایران همواره با کلید واژه تحریم‌ آشناست و در چنین شرایطی بهره گیری بهینه از ظرفیت‎های داخلی به ویژه جهش تولید در حوزه انرژی‌های نوپدید می‌تواند افقی جدید برای برون رفت از تنگناه‌های اقتصادی ترسیم کند.

شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی با توجه به ظرفیت‌های حوزه کشاورزی و خدمات در شمار مناطق کمتر توسعه یافته کشور قرار گرفته و در این راستا برای افزایش سرمایه گذاری، مشوق اقتصادی ویژه‌ای از سوی دولت در این خطه پیش بینی شده است.
در سال‌های اخیره به دلیل کاهش بارندگی و بی رونق شدن کشاورزی و مهاجرت ساکنان روستا به شهر، افزایش دانش آموختگان مراکز دانشگاهی و افزایش جمعیت، پدیدآورنده موجی از بیکاری در این خطه شد تا جایی که خمین در نرخ بیکاری، رتبه دوم استان را پس از اراک به خود اختصاص داده و حل این معضل همواره دغدغه مهم مسئولان بوده است.
دولت یازدهم برای برون رفت زادگاه امام راحل از معضل بیکاری و جلوگیری از مهاجرت دانش‌آموختگان جوان، از تدبیر رشد صنعتی خمین استفاده کرد.
 امتیاز معافیت مالیاتی صنعتی برای رهایی خمین از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی زمینه سرمایه گذاری در این شهرستان را شتاب بخشید.
دولت یازدهم خمین را در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت مالیاتی قرار داد و این مزیت با استقبال بالای صنعتگران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این شهرستان مواجه شد.
یکی از این صنایعی که در زادگاه امام راحل ایجاد شد، تولید پنلهای خورشیدی در ناحیه صنعتی شهید سعیدی روستای شهابیه از توابع این شهرستان است. 
موضوع انرژی خورشیدی روز به روز در دنیا اقتصادی‌تر می‌شود و با توجه به اهمیت آن برای کشاورزی و آبیاری، این مزیت بالقوه می‌تواند در حوزه جهش تولید مثمر ثمر باشد.
ایران یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه دریافت انرژی خورشیدی در نواحی پرتابش واقع شده است.
امروز انسان با پیشرفت‌ در زمینه‌های مختلف، نیازی روزافزون به بهره‌مندی از انرژی‌های نوپدید پیدا کرده و از این رو در پی تأمین انرژی مورد نیاز از منابع مختلف تجدید پذیر است.

مشکلات واحد تولید پنل‌های خورشیدی خمین را در سطح ملی پیگیری می‌کنیم

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با حضور در در ناحیه صنعتی شهید سعیدی روستای شهابیه از توابع شهرستان خمین در جریان مشکلات واحد تولیدی پنلهای خورشیدی قرار گرفت و ابراز امیدواری کرد؛ مشکلات این واحد تولیدی از طریق هماهنگی با مسئولان کشوری و استانی رفع شود
«عزت الله اکبری» گفت: ایران با بهره‌مندی از نیروهای تحصیل کرده و نخبه، توانایی استفاده از انرژی خورشیدی را به شکل مطلوب دارد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم ادامه با بر شمردن اهمیت انرژی خورشیدی اظهار داشت: نیروهای داخل کشور اگر از سوی دولت حمایت شوند، توانمندی تولید انرژی خورشیدی را دارند.
اکبری گفت: مجموعه منسجم، مصمم و تحصیل کرده در واحد تولید پنل‌های خورشیدی در خمین، گویای توانمندی نیروهای داخلی است.

پیشرفت ۷۰ درصدی بزرگترین واحدتولید پنل‌های خورشیدی خاورمیانه

استاندار مرکزی نیز گفت: بزرگترین واحد تولید کننده سلول‌های خورشیدی خاورمیانه در ناحیه صنعتی شهید سعیدی خمین با حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است.
«سید علی آقازاده» اظهارداشت: همه تجهیزات این واحد صنعتی از کشورهای اروپایی خریداری شده که بیشتر آنها وارد سایت و نصب شده و مابقی نیز به زودی نصب می شود.
استاندار مرکزی افزود: این واحد تولیدی در زیرساخت برق مشکلاتی داشت که با تمهیدات اندیشیده شده مشکل تامین برق نیز در حال حل شدن است.
آقازاده بیان کرد: کاهش هزینه برق مصرفی و تعمیر و نگهداری مناسب از مزایای سلول های خورشیدی است که امید است راه اندازی بخش اول این واحد تولیدی فرهنگ استفاده از انرژی های پاک را با توجه به شرایط جغرافیایی کشور، نهادینه کند.
استاندار مرکزی واحد تولیدی پنل‌های خورشیدی در خمین را به عنوان یکی از بزرگترین طرح های سرمایه‌گذاری در استان مرکزی بیان کرد و افزود: در راستای این طرح در استان مرکزی، ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی صورت گرفته که می‌تواند استان و شهرستان خمین را متحول کند.
آقازاده معتقد است: این حجم از سرمایه‌گذاری اقتصاد و اشتغال استان را تحث تاثیر قرار خواهد داد و انتخاب استان مرکزی و شهرستان خمین توسط سرمایه‌گذار جای تجلیل دارد.

به گفته استاندار مرکزی، بهره‌برداری از این پروژه، زیرساخت‌ها و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان خمین را تقویت می‌کند.

جهش تولید با سرمایه گذاری ۳۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه انرژی‌های نوپدید
فرماندار خمین گفت: بهره‌برداری از واحد تولیدی پنل‌های خورشیدی در ناحیه صنعتی شهید سعیدی روستای شهابیه این شهرستان، تحولی بزرگ در اشتغالزایی منطقه ایجاد می‌کند
« احمد طهرانی» افزود: در مجموع برای راه‌اندازی مجموعه تولید پنل‌های خورشیدی در خمین ۳۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری می‌شود.
وی اضافه کرد: سرمایه‌گذاری ریالی و ارزی انجام شده در این واحد تولیدی زمینه اشتغال بسیاری از دانش آموختگان جویای کار را فراهم می‌کند.
فرماندار خمین ادامه داد: ویفرسیلیکون ماده اولیه در تولید پنل‌های خورشیدی است و از خارج وارد می‌شد اما خط تولید آن در واحد تولید ی ناحیه صنعتی شهید سعیدی خمین به زودی راه‌انداری می‌شود.
طهرانی واحد تولیدی پنل‌های خورشیدی را یکی از طرح‌های بزرگ کشور در زمینه صرفه‌جویی در مصرف برق دانست و گفت: امتیاز معافیت مالیاتی صنعتی برای رهایی خمین از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی زمینه سرمایه گذاری در این شهرستان را شتاب بخشید.
فرماندار خمین یاداور شد: دولت یازدهم زادگاه امام راحل را در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت مالیاتی قرار داد و این مزیت با استقبال بالای صنعتگران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این شهرستان مواجه شد.
طهرانی با تاکید بر تامین زیرساخت‌هایی نظیر آب، برق و گاز برای واحد تولیدی پنل‌های خورشیدی گفت: اشتغالزایی این واحد تولیدی معارضات اجتماعی منطقه را رفع می‌کند.

سه هزار اشتغال مولد ارمغان جهش تولید در جنوب استان مرکزی

مدیرعامل واحد تولیدی پنل‌های خورشیدی خمین نیز با اشاره به اشتغال ۴۰۰ نفر در این واحد گفت: بهره‌برداری کامل از این واحد ظرفیت اشتغالزایی برای بیش از سه هزار نفر را دارد.
«کمیل محمدی» افزود: ویفرسیلیکون ماده اولیه در تولید پنل‌های خورشیدی است که از خارج کشور وارد می‌شد اما خط تولید آن در واحد تولیدی ناحیه صنعتی شهید سعیدی خمین به زودی راه‌انداری می‌شود.
وی بیان کرد: تولید ویفرسیلیکون، سلول خورشیدی و پنل خورشیدی، سه مرحله این واحد است که به طور همزمان آغاز به کار کردند و مرحله اول دارای ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی است .
مدیرعامل این واحد تولیدی با اشاره به اینکه مرحله سلول‌های خورشیدی در زمینی به مساحت ۱۸ هکتار راه اندازی می شود، گفت: بر خلاف تحریم‌های سخت و ظالمانه دشمنان تجهیزات مورد نیاز برای تولید پن‌لهای خورشیدی خریداری شده است. 
محمدی گفت: تجهیزات روز دنیا در قالب بیش از ۹۰۰ کانتینر برای واحد تولید پنل‌های خورشیدی خمین خریداری شده است.
وی افزود: این واحد توان تولید یک‌هزار مگاوات معادل یک سوم برق کشور را دارد.
وی با اشاره به تاکید سرمایه گذار بر توسعه این واحد تولیدی است، گفت: راه اندازی پست ۱۰۰ مگاوات در ناحیه صنعتی شهید سعیدی شهابیه خمین از جمله طرح‌های توسعه‌ای در این منطقه است.
 محمدی با بیان اینکه مهندسی این واحد فراتر از تامین زیرساخت‌های مورد نیاز به ویژه برق است، گفت: تامین گاز، برق و آب را زیرساخت‌هایی بیان کرد که هنوز در در واحد تولیدی پنل‌های خورشیدی به صورت کامل تامین نشده است.

وی تاکید کرد: تمام تلاش و هدف مجموعه این است که این واحد تولیدی بزرگ در سال جهش تولید بهره‌برداری شود.

جوانان جویای کار در شهرستان خمین سال‌ها است که در انتظار ایجاد زمینه اشتغال در ۳ واحد صنعتی بزرگ این شهرستان شامل خودروسازی، پتروشیمی و پنل‌های خورشیدی هستند.

خمین زادگاه امام راحل واقع در نوار جنوبی استان مرکزی که  ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد.