بجنورد- ایرنا- گرگ‌هایی که از سرما و گرسنگی به اطراف بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد پناه آورده بودند، موجب وحشت مراجعان و همراهان بیماران بستری در این بیمارستان شدند.

به گزارش ایرنا یکی از مراجعان به این بیمارستان که مدعی است دسته ای متشکل از پنج قلاده گرگ را در نزدیکی این مرکز درمانی دیده است، روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هنگامی که قصد خروج از بیمارستان داشتم با این گرگ ها مواجه شدم و در ابتدا با این تصور که سگ هستند برای سوار شدن به خودرو عجله نکردم اما پس از دقت بیشتر متوجه شدم که این حیوانات گرگ هستند.

رحیم عباسیان افزود: دیده شدن گرگ آن هم در اطراف بیمارستان جای شگفتی داشت و البته همسرم بیشتر از من وحشت زده شده بود.

یکی دیگر از شهروندان نیز گفت: زمانی که قصد دور زدن از دوربرگردان مقابل پارک و علم و فناوری، در مجاورت بیمارستان را داشتم با گرگ هایی مواجه شدم که زوزه کشان از محوطه داخل پارک به سمت جاده در حرکت بودند و شمار آنها به حدود پنج قلاده می رسید.

فرد دیگری که شب گذشته بیماری را به بیمارستان امام حسن(ع)  منتقل کرده بود نیز گفت: بخشی از محوطه بیمارستان فاقد فنس است و گویا گرگ ها از همان گوشه به پشت بیمارستان پناه برده بودند اما اتفاق خاصی برای من و دیگر افراد روی نداد و بعد از دور زدن از در اصلی خارج شدم.

دیدن شماری گرگ توسط شهروندان در محدوده پارک علم و فناوری و دانشگاه دولتی نیز در تماس با دفتر خبرگزاری ایرنا در بجنورد گزارش شده است.

همچنین در تماس هایی دیگر از شهرک گلستان شهر و شهرک ولیعصر (عج) بجنورد، دیده شدن چند گرگ که به صورت گله ای حرکت می کرده اند توسط اهالی این شهرک ها تایید شده است.    

خطای انسان

یک دوستدار محیط زیست در این باره گفت: حضور گرگ در اطراف مناطق و مراکزی که دور از شهر هستند، طبیعی است و جای نگرانی ندارد زیرا بیابان ها و دشت ها زیستگاه این حیوان است و دیده شدن آنها در نزدیکی شهرها برای یافتن غذا پدیده عجیبی نیست.

امیر درتومی افزود: این خطای ما انسان ها است که برخی از مراکز را در حاشیه بیابان و در محدوده زیستگاه های حیات وحش ساخته ایم و باید برای حیوانات نیز حق زندگی قائل باشیم.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که شکار بی رویه آنقدر زیاد می شود که در  مراکز زیست این حیوانات غذایی باقی نمی ماند حیوانات برای سیر کردن خود از زباله به مراکزی مانند بیمارستان و دانشگاه پناه می آورند و اگر خود را به جای این حیوانات بگذاریم، متوجه می شویم که در واقع این انسان ها هستند که به حقوق آنها تجاوز می کنند.

وی افزود: متاسفانه حیوانات زبان ندارند تا آن چه بر سر آنها آمده را بیان کرده و بگویند که چه ظلمی به آنها روا داشته یم.

شایعات بی اساس رهاسازی گرگ

معاون فنی اداره کل محیط زیست خراسان شمالی نیز در این مورد گفت: در رابطه با دیده شدن گرگ در دانشگاه بجنورد باید گفت این دانشگاه عرصه ای به وسعت ده ها هکتار دارد و خود این محل زیستگاهی بزرگ است که داخل آن جوندگانی مانند خرگوش و جانوران دیگر نیز دیده می شوند و گرگ ها که طعمه خود را در این محل می بینند وارد دانشگاه می شوند و  به راحتی از دیوار دانشگاه عبور می کنند.

حبیب لشکری افزود: دپوی زباله در حواشی شهرها و روستاها نیز موجب جذب گرگ ها می شود و پیشنهاد ما به ساکنان شهرک ها و روستاها این است که زباله های خود را مدیریت کنند.

وی با بیان این که دیده شدن گرگ در مراکز خارج شهر و شهرک ها و روستاها عادی است، گفت: این موارد قبلا نیز بوده است اما با توجه به عمومیت یافتن و در دسترس بودن ابزارهای حضور در فضای مجازی خبرهایی از این دست بیشتر پخش می شود و مردم متوجه آن می شوند که البته این جای نگرانی نیست و در عین حال اگر گرگی را مشاهده کردند که فرار نمی کند باید متوجه باشند که این نحوه رفتار مشکوک است و باید به سرعت به محیط زیست گزارش دهند و در تماس با شماره ۳۲۲۳۵۸۱۰ ۰۵۸ محل خود را اعلام کنند.

لشکری خاطرنشان کرد: از طرف گرگ معمولا حمله ای نداریم و همه حیوانات دشمن خود را می شناسند و به ویژه از انسان دوری می کنند.

وی شایعه پلاک گذاری و رهاسازی گرگ ها در استان را نیز بی اساس خواند و گفت: این کار در هیچ نقطه استان و کشور انجام نشده است.

لشکری گفت: در  فصل سرد که دسترسی به طعمه سخت باشد حیوانات به حواشی روستاها و شهرها پناه می آورند و البته برای تغذیه دستی گرگ ها برنامه ای نداریم.

وی افزود: تخریب زیستگاه ها، دست اندازی به مناطق بکر، کشت بی رویه و چند باره، دفن غیر بهداشتی پسماندها یا استفاده بی رویه از سموم کشاورزی منجر به اختلال در چرخه زیست محیطی و از بین رفتن برخی گونه ها همچون خرگوش به عنوان طعمه گرگ ها می شود که نتیجه آن قطع زنجیره غذایی و نزدیکی وحوش به زیستگاه های انسانی است.

وی تاکید کرد: تا کنون گزارشی مبنی بر حمله گرگ به انسان به این اداره نرسیده است.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارند و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.

برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را مجموعا با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.