اهواز - ایرنا - مراسم رونمایی از نخستین شناسنامه برای فرزند مادر ایرانی و پدر خارجی در خوزستان به صورت نمادین در استانداری خوزستان برگزار شد.

به گزارش ایرنا نخستین شناسنامه فرزند مادر ایرانی در خوزستان، برای فاطمه، دختر هشت ساله یک زن اهل رامهرمز، روز شنبه در مراسمی نمادین در سالن اجتماعات استانداری خوزستان تحویل داده شد.

استاندار خوزستان در مراسم تحویل نخستین شناسنامه فرزند مادر ایرانی، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ فرزند مادرایرانی در خوزستان زندگی می کنند که تا کنون ۵۲۴ پرونده برای آنها تشکیل شده است.

غلامرضا شریعتی افزود: پرونده دیگر متقاضیان شناسنامه به تدریج تشکیل و صادر می‌شود تا این افراد بتوانند از مزایای شهروند ایرانی بهره‌مند شوند.

وی اضافه کرد: این اقدام در راستای قانون مصوب سال ۱۳۹۸ برای صدور شناسنامه و هویت دادن به فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و پدر خارجی است.

شریعتی این قانون را در راستای حمایت از زنان و مادران ایرانی و خانواده‌های آنها دانست و گفت: نداشتن هویت برای فرزندان مادران ایرانی که پدر خارجی دارند، مساله ساز بوده و  تحصیل آنها را  سخت کرده بود اما  در حال حاضر با دستورالعمل‌های شرعی و فقهی و سپس مصوبه قانونی، شرایطی فراهم شد که این کودکان از مزایای  شهروند ایرانی بهره مند شوند.

وی همچنین از دست‌اندرکاران تحقق این قانون در دولت و قوه قضاییه تقدیر کرد و افزود: این قانون باعث شده است فرزندان زنان ایرانی نیز حق استفاده از حقوق شهروندی داشته باشند که زمینه‌ای برای استفاده از ظرفیت این فرزندان برای پیشرفت و آبادانی کشور به شمار می‌آید.

تقاضای بیش از یک هزار مادرایرانی در خوزستان

معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان همچنین در این مراسم گفت: یک هزار و ۱۸ مادر ایرانی در خوزستان دارای همسر غیرایرانی و متقاضی صدور شناسنامه برای فرزندان خود هستند.

ولی‌الله حیاتی افزود: خوزستان جزو اولین استان‌هایی است که شناسنامه فرزند مادرایرانی را صادر کرده و موفق شده که این طرح را با موفقیت به اجرا درآورد.

حجت‌الاسلام سید جواد حسن‌زاده معاون دادگستری خوزستان نیز با اشاره به تفکیک و استقلال قوا، گفت: اجرای قانون صدور شناسنامه برای فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و پدر غیرایرانی، الگوی خوبی از تعامل بین قوا و بین دستگاه‌های اجرایی و قضایی است.

موانع آموزش مجازی فرزندان مادر ایرانی

فرجی مادر فاطمه، که نخستین شناسنامه فرزند مادرایرانی را دریافت کرده، از اهالی رامهرمز است و از سال ۱۳۷۰ با مردی تبعه افغانستان ازدواج کرده و تمام این مدت در رامهرمز ساکن بوده است.

وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: فاطمه تنها فرزندم است که در کلاس سوم دبستان تحصیل می‌کند.

فرجی با اشاره به مشکلات فرزندش به دلیل نداشتن شناسنامه، اظهار داشت: نداشتن شناسنامه مشکلات بسیاری برای دخترم بوجود می‌آورد زیرا برای کوچکترین کارها، حتی ثبت نام در کلاس ژیمناستیک، نیاز به شناسنامه داشت.

وی درباره نحوه تحصیل فرزندش در سال‌های گذشته، توضیح داد: برای ثبت نام فاطمه در مدرسه باید به اداره کل آموزش و پرورش خوزستان در اهواز مراجعه و  برای یکی از مدارس معرفی‌نامه دریافت می‌کردیم.

فرجی شیوع ویروس کرونا و آموزش مجازی را از مشکلات این دوره دانست و گفت: با جایگزین شدن آموزش مجازی و استفاده از برنامه شاد، مشکلات بیشتر شد، زیرا دخترم به دلیل نداشتن شناسنامه و کارت ملی، نامش ثبت نشده بود و امکان استفاده از برنامه شاد را نداشت، که در این مدت مسئولان مدرسه برای ادامه تحصیل فاطمه همکاری کردند.

بر اساس این گزارش، نخستین شناسنامه فرزند حاصل ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی، ۲۴ آبان ماه صادر شد. قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی ۱۵ مهر ماه از سوی مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شده است.