رضا رحیمی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در برخی از استان ها گزارش شده است، نگرانی ها در این زمینه در این استان هم وجود دارد، البته خوشبختانه گزارشی از این بیماری در استان دریافت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چند سال گذشته در خراسان شمالی مشاهده نشده اما به هر حال این بیماری خطرناک است و باید مراقبت های لازم انجام شود.
رحیمی تصریح کرد: برای پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سالن های مرغداری، تذکر و توصیه لازم برای مراقبت ها وانجام واکسیناسیون داده شده است و در این مزارع باید اصول ایمنی زیستی رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: مرغداران مکلف هستند نسبت به مایه کوبی علیه آنفلوآنزای پرندگان در سالن ها اقدام کنند در این زمینه گزارش ها به صورت روزانه از مرغدان گرفته و پایش می شود.
وی درباره پایش ها و مراقبت ها از آبگیرها و زیستگاه های پرندگان در استان گفت: این پایش ها از پاییز در حال انجام است تا اسفند ماه و پایان زمستان گذرانی پرندگان مهاجر ادامه دارد.
رحیمی افزود: ۹ تیم در طرح تشدید نظارت و پایش زیستگاه پرندگان مهاجر مشارکت دارند، در هر شهرستان یک تیم در این زمینه فعال شده است.
وی گفت: به مرغداران توصیه می شود مراقب های لازم برای جلوگیری از لانه گزینی پرندگان وحشی در اطراف و یا ورود آنان به داخل سالن ها انجام دهند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: مرغداران هر گونه تلفات را در کمترین زمان گزارش دهند، مسوولان محلی در روستاها هم تلفات احتمالی از پرندگان بومی و یا مهاجر را گزارش دهند.
در خراسان شمالی ۸۵ واحد پرورش مرغ گوشتی فعال است.
هرساله پرندگان مهاجر از اواسط فصل پاییز از مناطق سردسیر سیبری به تالاب ها و آبگیرهای خراسان شمالی وارد می شوند و پس از زمستان گذرانی در اوایل بهار برای زادآوری به سیبری باز می گردند.
بیشتر پرندگان مهاجر که به استان وارد می شوند در سدهای شیرین دره، بیدواز، بارزو و حاشیه رودخانه های اترک و کال شور جاجرم فصل سرما را سپری می کنند.