میثم زارع روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در گذشته راه دسترسی به غارهای هنامه و روستا وضعیت نامناسبی داشت.
وی گفت: وضعیت نامناسب راه موجب شده بود تا گردشگران و اهالی بسختی به غارها و روستای گردشگری هنامه رفت و آمد داشته باشند.
زارع افزود: با توجه به استقبال خوب گردشگران و مسافران از این مجموعه گردشگری در تمامی فصول سال، تلاش می شود تا زیرساخت های لازم برای اقامت و خدمات رسانی ایجاد شود تا موجب درآمدزایی و اشتغالزایی در منطقه شود.
غارهای هنامه در شهرستان شیروان از مجموعه فضاهای دستکند تشکیل شده و با شماره ۲۲۲۱۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
این غارها یک مجموعه معماری دستکند است که در سه طبقه روی هم در سینه کوهی در جنوب روستای هنامه از توابع دهستان سیوکانلو در ۱۸ کیلومتری شمال شهرستان شیروان قرار گرفته است.
غارهای دستکند در دل کوه و بالادست یکی از دره های فرعی رود اترک به ارتفاع حدود هزار و ۴۴۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده که از جاذبه های دیدنی خاصی برخوردار است.
مجموعه معماری دستکند با توجه به گستره آن ها زمانی جمعیت قابل توجه از ساکنین بومی منطقه را در خود جای می داده و در سینه کوهی به نام گرمه دره قرار گرفته است که حدود ۱۰۰ متر از کف دره ارتفاع دارد.
در چهار دهه گذشته، حدود ۶۰ اثر تاریخی این شهرستان خراسان شمالی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
شهرستان شیروان در ۶۰کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی مسافران شمال مشهد و زائران بارگاه قدسی ثامنالحجج حضرت علی بن موسیالرضا (ع) واقع است که دارای ۶ روستای هدف گردشگری است.