تهران- ایرنا- جبهه پولیساریو با انتشار بیانیه ای از حملات موشکی شنبه شب به گذرگاه مرزی «کرکرات» واقع در جنوب صحرای غربی مغرب خبر داد.

به گزارش امروز (یکشنبه) خبرگزاری فرانسه در این بیانیه که از خبرگزاری صحرا وابسته به این جبهه منتشر شد، همچنین آمده است که از زمان پایان استعمار اسپانیا حملات در امتداد دیوار امنیتی جدا کننده جبهه پولیساریو از نیروهای مراکشی در بسیاری از اراضی صحرای غربی مورد مناقشه صورت گرفته و این در حالی است که رباط اهمیت این حمله را نادیده گرفته است.

شاهدان عینی که تعدادی از رانندگان کامیون هستند از اصابت سه الی چهار موشک به گذرگاه کرکرات و نیز از شنیده شدن گلوله باران در نزدیکی پمپ بنزینی در این منطقه خبر دادند.

یک مقام ارشد مراکشی در رباط در تماس با خبرگزاری فرانسه گفت: حملات در نزدیکی منطقه کرکرات آغاز شد، اما به جاده ها نرسید و خللی در عبور و مرور ایجاد نکرد.

وی افزود: این حملات در پی حملاتی است که از سه ماه قبل آغاز شد و برای مدتی با هدف جنگ تبلیغاتی در مورد وجود جنگ و درگیری در صحرای غربی صورت گرفت.

* مبارزه مسلحانه

در ۱۳ نوامبر(۲۲ آبان) مغرب اعلام کرد که برای برقراری مجدد آزادی مدنی و تجاری در منطقه صحرای غربی عملیات نظامی را در منطقه حائل در کرکرات در صحرای غربی هم مرز با موریتانی آغاز کرده است. جبهه پولیساریو از ۲۱ اکتبر (۲۹ مهر) راهی که عمدتا کامیون های حمل کالا از آن به موریتانی و کشورهای جنوب صحرای آفریقا عبور می کنند را بست و اعلام کرد که در صورت ورود هر نظامی یا غیرنظامی مغربی به منطقه کرکرات، توافقنامه آتش بسی که بین دو طرف در سال ۱۹۹۱ به امضاء رسید را نادیده خواهد گرفت.

دولت رباط این هشدار جبهه پولیساریو را نادیده گرفت و ارتش مغرب در منطقه کرکرات کمربند امنیتی ایجاد کرد و از آن زمان به بعد، حملات جبهه پولیساریو به نظامیان مغربی از سرگرفته شد.

سازمان ملل متحد از دو طرف درگیری خواست تا به قانون آتش بس پایبند باشند و روند حل و فصل سیاسی را از سر بگیرند. مذاکرات با حمایت سازمان ملل که الجزایر و موریتانی نیز در آن شرکت می کنند، از بهار ۲۰۱۹ متوقف شده است.

مراکش  ۸۰ درصد از منطقه صحرای غربی را در اختیار دارد و درصدد است تا بر آن حاکمیت یابد در حالی که پولیساریو خواستار سازماندهی همه پرسی در مورد تعیین سرنوشت آن است که در توافق نامه ۱۹۹۱ ذکر شده است.

جبهه پولیساریو روز سه شنبه آمادگی خود را برای از سرگیری مذاکرات با سازمان ملل در مورد وضعیت صحرای غربی اعلام کرد، اما اعلام کرد که قصد ندارد جنگ مسلحانه را متوقف کند.

جبهه پولیساریو ادعا می کند که از زمانی که مغرب نیروهای خود را برای اخراج گروهی از فعالان این جبهه در ۱۳ نوامبر به جنوب منطقه فرستاد در دفاع از خود حق دارد.

موقعیت مراکش با به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر تمام مناطق مورد مناقشه از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا تقویت شد.

ایالات متحده، مغرب و رژیم صهیونیستی بیانیه سه جانبه ای را در ۲۲ دسامبر در رباط امضا کردند که عادی سازی روابط دیپلماتیک میان مغرب و رژیم صهیونیستی را با به رسمیت شناختن حاکمیت رباط بر صحرای غربی توسط واشنگتن پیوند داد.