به گزارش ایرنا، مجید کیان پور روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: ۶۰ هزار کیلومتر از راه ها و شریان های کشور از مهرماه امسال با دستگاه های اسکنر پیشرفته مورد اسکن، کنترل و نظارت قرار گرفته است و این برنامه ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون ۳۵ هزار کیلومتر از این راه ها اسکن غیرمخرب شده است.
وی افزود: ۵۰۰ نوع آزمایش در کشور انجام می شود و دامنه آزمایش ها گسترده و منحصربه فرد است و از یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بازار ژئوتکنیک که در کشور وجود دارد ۲۲ درصد آن متعلق به آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک است.
کیانپور یادآور شد: تلاش و هدف عمده آزمایشگاه فنی مکانیک خاک این است که مدیریت و کنترل بیشتری بر روی پروژه ها و طرح ها داشته باشد و طبق اساس نامه این شرکت هدف ارائه خدمات کیفی و فنی به مجریان پروژه ها و بهره برداران است.
وی اضافه کرد: در ۲ دهه اخیر میزان خسارت های جانی و مالی و بروز خسارت ها در برابر حوادثی چون زلزله در کشور کاهش یافته و توجه ویژه ای به بخش ساخت و سازها و روند نوسازی بافت های روستایی انجام گرفته و ۲۰۰ هزار مسکن روستایی در ۱۵ سال اخیر نوسازی می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: شیوه ساخت و سازها نوین و تجدید نظرهایی در روش های طراحی ساخت و سازها صورت گرفته و این شیوه نامه ها به سمت بهینه سازی رفته است و نیز آیین نامه موسوم به ۲۸۰۰ که برای مقابله با ویرانی های زلزله است، تاکنون چهار بار ویرایش و در هر مرحله از ویرایش، تجارب و پژوهش هایی در مورد زلزله گنجانده شده است.
کیان پور گفت: اتفاقات مثبتی در زمینه ساخت و ساز در کشور رخ داده و وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی به همراه بانک مرکزی به عاملیت بانک مسکن دستورالعمل های مناسبی برای بافت های فرسوده دارند و به هر منزل مسکونی بافت فرسوده ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت تا تخریب و نوسازی و مقاوم سازی شود.
وی در مورد حضور و مشارکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان ایلام در طرح ها و پروژه های مختلف عمرانی و زیرساختی گفت: از ۶۰ درصد از مجموع ۲۱۳ پروژه عمرانی مهم در استان ایلام، این شرکت بر ۱۲۴ پروژه نظارت و کنترل دارد و در دهه سوم دیماه جاری برداشت شریان ها و مسیرهای مواصلاتی استان به طول ۹۵۸ کیلومتر انجام شد تا فرآیند نگهداری و روکش راه ها سهل تر شود.