تهران - ایرنا - سازمان ملل و مقامات یمنی امروز (یکشنبه) از آغاز دور جدید مذاکرات انصارالله با دولت مستعفی و فراری یمن که مورد حمایت عربستان می باشد، برای مبادله اسرای طرفین خبر دادند.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز این نشست که به میزبانی اردن و تحت نظارت سازمان ملل برگزار می‌شود چند روز پس از آن انجام شد که (دولت تروریست) آمریکا انصارالله یمن را در لیست «گروههای تروریستی خارجی» قرار داد.  

سازمان ملل در واکنش به این اقدام آمریکا هشدار داد که این مساله ممکن است تلاش‌های صلح را تضعیف و بحران انسانی در یمن را بدتر کند.  

بر اساس گزارش رویترز، برای انجام این مذاکرات چهار مقام دولت نجات ملی یمن وابسته به انصارالله با یک هواپیمای اجاره‌ای سازمان ملل دیروز (شنبه) از صنعا وارد امان پایتخت اردن شدند و بر اساس گفته «ماجد فضائل» رئیس کمیته اسرای دولت مستعفی و فراری یمن، دولت «منصور هادی» نیز چهار نماینده را به اردن اعزام کرده است.  

در این پیوند منابع آگاه هدف از این گفت وگوها را آزادی ۳۰۰ زندانی از جمله مقامات برجسته مانند برادر «عبد ربه منصور هادی»  رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن اعلام کردند.  

«اسمینی پالا» سخنگوی دفتر «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن گفت: مذاکرات یاد شده صبح یکشنبه با حضور «گریفیتس» آغاز شد.  

این مذاکرات بخشی از اقدامات اعتمادساز برای از سرگیری مذاکرات صلح است که در دسامبر ۲۰۱۸ در سوئد برگزار شد و در آن دو طرف توافق کردند که ۱۵ هزار زندانی را مبادله کنند.  

دو طرف در سال گذشته حدود یک هزار زندانی را مبادله کردند.  

   «گریفیتس» امروز در بیانیه‌ای از طرفین خواست تا در مورد اسامی خارج از لیست‌های جلسه امان برای انجام تعهدی که در استکهلم برای آزادی هرچه سریعتر اسرا داده‌اند، بحث و توافق کنند.  

دولت «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا روز جمعه اعلام کرد که قرار گرفتن نام حوثی ها (انصارالله) در لیست «گروههای تروریستی خارجی» که از ۱۹ ژانویه (قبل از ورود بایدن به کاخ سفید) آغاز شده است را بررسی می‌کند.  

طبق بیانیه چهارمین نشست کمیته نظارتی اجرای توافق تبادل اسرا و بازداشت ‌شدگان یمنی، نمایندگان دولت مستعفی و جنبش انصار الله توافق کردند که در مرحله نخست،‌ یکهزار و ۸۱ اسیر را طبق اسامی توافق‌ شده، مبادله کنند که این توافق به عنوان بزرگ‌ترین مبادله اسرا در یمن تحت نظارت سازمان ملل و کمیته جهانی صلیب سرخ مهر ماه گذشته انجام شد و طی آن یک هزار و ۸۱ اسیر از جمله ۱۵ نظامی سعودی و چهار نظامی سودانی که در قالب نیروهای ائتلاف سعودی در جنگ علیه مردم یمن حضور داشتند، آزاد شدند.  

مبادله اسیران از موضوع‌های اساسی در گفت و گوهای یمنی – یمنی در سوئیس بوده که تلاش‌ها در این زمینه همواره ناکام بوده و فقط در برخی موارد با میانجیگری‌های محلی، مبادله شماری از اسیران انجام شده است.  

پیشتر نیز تعدادی از اسرای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن و نیروهای وابسته به دولت مستعفی و فراری این کشور در چند مرحله از طریق واسطه‌های محلی آزاد شدند.   

مذاکره کننده ارشد انصارالله گفته است که این گروه از مذاکرات صلح عقب نشینی نخواهد کرد.  

ائتلاف سعودی از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.