رضا محمدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: معاونتهای درمان و غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان تا پایان دیماه امسال بیش از ۲۹ میلیارد ریال کمک هزینه حمایت مالی به بیماران خاص و صعبالعلاج پرداخت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در خصوص اقلام دارویی بیماران خاص در استان وجود ندارد، تصریح کرد: اولویت توزیع دارو در این بخش با تولیدات داخلی است و با توجه به تقاضای تعدادی از بیماران برای استفاده از برخی برندهای دارویی، این اقلام نیز به صورت محدود وارد کشور شده و در استانها نیز توزیع میشود.
محمدی مشکل عمده در تهیه و توزیع داروهای مربوط به بیماران سرطانی را افزایش قیمت این داروها دانست و یادآور شد: بسیاری از بیماران سرطانی در استان، بضاعت مالی اندکی دارند که دانشگاه علوم پزشکی در حد توان از این بیماران حمایت میکند.
وی اظهار داشت: در توزیع ۲ قلم دارویی مربوط به بیماران کلیوی در استان، کمبودهایی وجود دارد که پیگیریهای لازم برای تهیه این داروها نیز در حال انجام است.
محمدی در ادامه افزود: تعداد انجمنهای حمایتی در استان اندک است و مبالغی که برای کمک به بیماران جمع آوری میشود نیز در کاهش مشکلات دارویی آنان چندان اثر گذار نیست و در صورتی که بیمهگزاران در بازپرداخت فرانشیز (سهم بیمه گزار) اقلام دارویی بیماران خاص و صعبالعلاج توجه ویژهای داشته باشند میتوان برای حمایت بیماران، برنامهریزی مطلوبتری را در نظر گرفت.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری همچنین با اشاره به اینکه داروهای بیماران خاص و سرطانی به منظور جلوگیری از قاچاق و مازاد مصرف دارو در چارچوب سامانه مدیریت امور داروخانهها تهیه و توزیع میشود، گفت: در استان هفت داروخانه عهدهدار توزیع اقلام دارویی این گروه از بیماران هستند.
به گزارش ایرنا، بیماریهای تالاسمی، هموفیلی، کلیوی و برخی گروههای دیابتی بهعنوان بیماریهای خاص شناخته میشوند و بیماریهای سرطان، MS و EB نیز در گروه بیماریهای صعبالعلاج قرار دارند. تاکنون اطلاعات بیش از ۲هزار و ۴۰۰ نفر از بیمار خاص و سرطانی چهارمحال و بختیاری در سامانه نرمافزاری مربوط به این بیماران به ثبت رسیده است.