علی اصغر همت روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: استان قم رتبه دوم کشور در پرورش پولت را به خود اختصاص داده است، به طوری که علاوه بر تامین پولت واحدهای تخمگذار استان، بخش زیادی از آن را به سایر استانهای کشور و حتی دیگر کشورهای جهان صادر میکند.
وی افزود: معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای اجرای برنامههای ابلاغی وزارتخانه با همکاری تشکلهای طیور و اداره کل دامپزشکی، از سال ۹۷ تاکنون نسبت به اصلاح ساختار واحدهای پرورش پولت استان اقدام کردهاست.
وی ادامه داد: مجموعه اقدامهای صورت گرفته موجب شد تا علاوه بر عدم ابتلای این واحدها به بیماری آنفلوآنزا، در ده ماه ابتدای سال حدود پنج میلیون قطعه جوجه ریزی مرغ تخمگذار داشته باشیم.
همت گفت: این میزان نسبت به سال ۹۷ بیش از ۲۷ درصد و نسبت به سال گذشته بیش از ۱۵ درصد افزایش جوجهریزی را نشان میدهد که نمایانگر تلاش فعالان بخش پرورش طیور استان برای تامین تخم مرغ مورد نیاز مردم است.
وی بیان کرد: حفظ و توسعه سطح فعالیت واحدهای پرورش طیور درقم با استفاده از همه ظرفیتهای موجود، برنامه راهبردی سازمان جهاد کشاورزی استان است و در این راستا از حضور سرمایهگذاران استقبال خواهد شد.
به جوجه های یک روزه تا مرغ های ۱۱۰ پولت روزه گفته می شود.
قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت میکنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.